Парфе - це французьке назва холодного десерту. Воно перекладається дослівно як «бездоганний і прекрасний». Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати парфе з печінки і ви самі у всьому переконаєтеся.
Парфе з курячої печінки
Інгредієнти: печінка куряча - 500 г; лаванда - 3 ст. ложки; часник - 1 зубчик; цибулина - 2 шт.; вершки - 150 мл; масло вершкове - 150 г; спеції. Приготування Цибулини і часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло, додавши трохи лаванди. Потім обжарку підсолюємо, перемішуємо і перекладаємо на тарілку. У тому ж маслечко готуємо порізану шматочками курячу печінку і поміщаємо її потім в кухонний комбайн. Додаємо пасеровані овочі, спеції, перетворюємо все в однорідну масу і прибираємо в холодильник. Вершки збиваємо міксером до стійкої піни і з'єднуємо з печінковим паштетом. Готове парфе розкладаємо по формах, зверху заливаємо розтопленим вершковим маслом і присипаємо лавандою. Після цього знову відправляємо блюдо в холодильник і залишаємо його там на 12 годин.
Парфе з качиної печінки
Інгредієнти: печінка качина - 200 г; масло вершкове - 150 г; молоко - 1 ст.; вершки - 05 ст.; яйце - 1 шт.; апельсинова цедра - щіпка; спеції; майоран - за смаком. Приготування Качину печінку замочуємо на 2 години в молоці, а потім обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш розм'якшене вершкове масло, розбиваємо яйце, додаємо терту цедру і майоран. Підсолюємо, перчимо масу по смаку, перемішуємо і розкладаємо парфе в маленькі формочки. Викладаємо їх на деко, наливаємо на дно трохи води і готуємо страву 40 хвилин в розігрітій духовці. Готове парфе охолоджуємо і подаємо на стіл з хлібом і журавлинним соусом.
Парфе з курячої печінки з чебрецем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 250 г; масло вершкове - 150 г; зелень чебрецю - 2 ст. ложки; яєчний жовток - 1 шт.; спеції; молоко - 1 ст. ложка; спеції. Для парфе:
печінка куряча - 150 г; вершки жирні - 150 мл; жовток яєчний - 1 шт.; віскі або бренді - 1 ст. ложка; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; зелень чебрецю - 1 ст. ложки; мускатний горіх - щіпка; спеції. Приготування У чашу насипаємо борошно, чебрець, сіль, кладемо холодне масло і подрібнюємо все блендером до стану дрібної крихти. Потім додаємо яєчний жовток, вливаємо молоко і швиденько замішуємо тісто. Формуємо з нього кульку і прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім розкачуємо тісто, викладаємо у форму, наколюємо виделкою, накриваємо листочком пекарської папери і зверху насипаємо вантаж. Випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 180°С. Всі інгредієнти для парфе подрібнюємо в блендері до однорідності і виливаємо на готову основу. Випікаємо блюдо 25 хвилин при температурі 120°С і подаємо до столу.