Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Парфе з гранатом

Парфе з гранатом

5-01-2015, 10:07
1 338
Парфе з гранатом
Парфе - традиційний французький десерт, який представляє собою шари повітряної вершковою суміші з ягодами. Зазвичай такий десерт подається у високій склянці.
Американська варіація парфе включає в свій склад морозиво, яке робить класичний десерт ще смачніше.

Рецепт парфе з гранатом і імбиром


Інгредієнти:

  • гранатовий джем - 3/4 ст.;

  • сметана - 130 г;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • ванільний екстракт - 3/4 ч. ложки;

  • сік лимона - 30 мл;

  • мелений кардамон - 1/4 ч. ложки;

  • вершки - 200 мл;

  • мелений імбир - 1/4 ч. ложки;

  • гранат - 1/2 шт.;

  • імбирне печиво (крихти) - 1/2 ст.


  • Приготування
    Змішуємо гранатовий джем з лимонним соком в невеликій мисці. Вершки змішуємо зі сметаною і збиваємо до утворення однорідної пухкої маси, не забувши додати цукор, мелений кардамон і імбир. Обережно з'єднуємо молочну суміш зі столовою ложкою варення.
    На дно келиха або високого стакана викладаємо столову ложку збитою вершковою суміші, посипаємо її крихтою імбирного печива потім джемом і гранатовими зернятами. Повторюємо шари і посипаємо ласощі гранатом зверху.

    Парфе з гранатом і маракуей


    Інгредієнти:

  • насіння граната - 1/2 ст.;

  • морозиво - 1 ст.;

  • вершки для збивання - 1/2 ст.;

  • маракуя - 3-4 шт.;

  • мелені горіхи - 1/2 ст.


  • Приготування
    Вершки збиваємо до стійкої піни і з'єднуємо їх з підталим морозивом. Отриману масу перекладаємо в кондитерський мішок і повертаємо в морозильну камеру хвилин на 10-15. З маракуй видаляємо серцевину.
    Викладаємо шар морозива в келих, зверху посипаємо все меленими горіхами і зернами граната. Повторюємо шар морозива, тепер поливаючи його м'якоттю маракуї. Чергуємо шари, поки не заповнимо весь стакан.

    Як приготувати парфе з гранатом?


    Інгредієнти:
    Для граната:

  • цукор - 50 г;

  • зерна граната - 1 ст.;

  • гранатовий сік - 2/3 ст.;

  • крохмаль - 2 ч. ложки;

  • лимонний сік - 15 мл


  • Для парфе:

  • молоко - 1 ст.;

  • вершки - 3/4 ст.;

  • ванільний экстаркт - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.+1 жовток;

  • крохмаль - 1 1/2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 25 г;

  • Парфе з гранатом

  • зерна граната для прикраси;

  • горіхова крихта.


  • Приготування
    Для граната змішуємо крохмаль з цукром, ставимо суміш на вогонь і додаємо зерна граната, його сік і сік лимона. Після закипання продовжуємо готування ще 5 хвилин і прибираємо сироп в холодильник.
    Для пудингу з'єднуємо вершки, молоко і ваніль в каструлі, після чого ставимо суміш на вогонь. Готову суміш остуджуємо 5 хвилин, додаємо до неї яйця, цукор і крохмаль, знову повертаємо пудинг на вогонь і варимо до загустіння.
    Викладаємо шари пудингу, горіхової крихти і гранатового сиропу у форми для десерту, прикрашаємо все зернами граната.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
    Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
    Салат «Гранатовий браслет» - дуже красиве блюдо. Поставити його на святковий стіл може навіть недосвідчена господиня, оскільки готується він
    Страви з гранатом
    Страви з гранатом
    Про користь граната знає кожен. Але не всі знають, що гранат можна додавати в різні страви, а можна навіть приготувати гранатовий соус, який стане
    Парфе з печінки
    Парфе з печінки
    Парфе - це страва французької кухні, холодний десерт. А ми пропонуємо вам рецепти парфе з печінки. Ніжна закуска, з тонким смаком стане неповторним
    Фруктовий салат зі сметаною
    Фруктовий салат зі сметаною
    Фруктові салати - це смачний і корисний десерт. Готуються вони дуже просто. Таке ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям. І зараз ми розповімо, як
    Малинове парфе
    Малинове парфе
    Парфе - французький вишуканий десерт, який стане прекрасним завершенням святкової трапези. Давайте сьогодні приготуємо малинове парфе з додаванням
    Шоколадне парфе
    Шоколадне парфе
    Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне