Парфе з гранатом
Парфе - традиційний французький десерт, який представляє собою шари повітряної вершковою суміші з ягодами. Зазвичай такий десерт подається у високій склянці.
Американська варіація парфе включає в свій склад морозиво, яке робить класичний десерт ще смачніше.
Інгредієнти:
гранатовий джем - 3/4 ст.;
сметана - 130 г;
цукор - 1/4 ст.;
ванільний екстракт - 3/4 ч. ложки;
сік лимона - 30 мл;
мелений кардамон - 1/4 ч. ложки;
вершки - 200 мл;
мелений імбир - 1/4 ч. ложки;
гранат - 1/2 шт.;
імбирне печиво (крихти) - 1/2 ст.
Приготування
Змішуємо гранатовий джем з лимонним соком в невеликій мисці. Вершки змішуємо зі сметаною і збиваємо до утворення однорідної пухкої маси, не забувши додати цукор, мелений кардамон і імбир. Обережно з'єднуємо молочну суміш зі столовою ложкою варення.
На дно келиха або високого стакана викладаємо столову ложку збитою вершковою суміші, посипаємо її крихтою імбирного печива потім джемом і гранатовими зернятами. Повторюємо шари і посипаємо ласощі гранатом зверху.
Інгредієнти:
насіння граната - 1/2 ст.;
морозиво - 1 ст.;
вершки для збивання - 1/2 ст.;
маракуя - 3-4 шт.;
мелені горіхи - 1/2 ст.
Приготування
Вершки збиваємо до стійкої піни і з'єднуємо їх з підталим морозивом. Отриману масу перекладаємо в кондитерський мішок і повертаємо в морозильну камеру хвилин на 10-15. З маракуй видаляємо серцевину.
Викладаємо шар морозива в келих, зверху посипаємо все меленими горіхами і зернами граната. Повторюємо шар морозива, тепер поливаючи його м'якоттю маракуї. Чергуємо шари, поки не заповнимо весь стакан.
Інгредієнти:
Для граната:
цукор - 50 г;
зерна граната - 1 ст.;
гранатовий сік - 2/3 ст.;
крохмаль - 2 ч. ложки;
лимонний сік - 15 мл
Для парфе:
молоко - 1 ст.;
вершки - 3/4 ст.;
ванільний экстаркт - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.+1 жовток;
крохмаль - 1 1/2 ст. ложки;
масло вершкове - 25 г;
зерна граната для прикраси;
горіхова крихта.
Приготування
Для граната змішуємо крохмаль з цукром, ставимо суміш на вогонь і додаємо зерна граната, його сік і сік лимона. Після закипання продовжуємо готування ще 5 хвилин і прибираємо сироп в холодильник.
Для пудингу з'єднуємо вершки, молоко і ваніль в каструлі, після чого ставимо суміш на вогонь. Готову суміш остуджуємо 5 хвилин, додаємо до неї яйця, цукор і крохмаль, знову повертаємо пудинг на вогонь і варимо до загустіння.
Викладаємо шари пудингу, горіхової крихти і гранатового сиропу у форми для десерту, прикрашаємо все зернами граната.
Американська варіація парфе включає в свій склад морозиво, яке робить класичний десерт ще смачніше.
Рецепт парфе з гранатом і імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо гранатовий джем з лимонним соком в невеликій мисці. Вершки змішуємо зі сметаною і збиваємо до утворення однорідної пухкої маси, не забувши додати цукор, мелений кардамон і імбир. Обережно з'єднуємо молочну суміш зі столовою ложкою варення.
На дно келиха або високого стакана викладаємо столову ложку збитою вершковою суміші, посипаємо її крихтою імбирного печива потім джемом і гранатовими зернятами. Повторюємо шари і посипаємо ласощі гранатом зверху.
Парфе з гранатом і маракуей
Інгредієнти:
Приготування
Вершки збиваємо до стійкої піни і з'єднуємо їх з підталим морозивом. Отриману масу перекладаємо в кондитерський мішок і повертаємо в морозильну камеру хвилин на 10-15. З маракуй видаляємо серцевину.
Викладаємо шар морозива в келих, зверху посипаємо все меленими горіхами і зернами граната. Повторюємо шар морозива, тепер поливаючи його м'якоттю маракуї. Чергуємо шари, поки не заповнимо весь стакан.
Як приготувати парфе з гранатом?
Інгредієнти:
Для граната:
Для парфе:
Приготування
Для граната змішуємо крохмаль з цукром, ставимо суміш на вогонь і додаємо зерна граната, його сік і сік лимона. Після закипання продовжуємо готування ще 5 хвилин і прибираємо сироп в холодильник.
Для пудингу з'єднуємо вершки, молоко і ваніль в каструлі, після чого ставимо суміш на вогонь. Готову суміш остуджуємо 5 хвилин, додаємо до неї яйця, цукор і крохмаль, знову повертаємо пудинг на вогонь і варимо до загустіння.
Викладаємо шари пудингу, горіхової крихти і гранатового сиропу у форми для десерту, прикрашаємо все зернами граната.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
Салат «Гранатовий браслет» - дуже красиве блюдо. Поставити його на святковий стіл може навіть недосвідчена господиня, оскільки готується він
Страви з гранатом
Про користь граната знає кожен. Але не всі знають, що гранат можна додавати в різні страви, а можна навіть приготувати гранатовий соус, який стане
Парфе з печінки
Парфе - це страва французької кухні, холодний десерт. А ми пропонуємо вам рецепти парфе з печінки. Ніжна закуска, з тонким смаком стане неповторним
Фруктовий салат зі сметаною
Фруктові салати - це смачний і корисний десерт. Готуються вони дуже просто. Таке ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям. І зараз ми розповімо, як
Малинове парфе
Парфе - французький вишуканий десерт, який стане прекрасним завершенням святкової трапези. Давайте сьогодні приготуємо малинове парфе з додаванням
Шоколадне парфе
Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне