Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом

Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом

25-03-2015, 09:40
981
Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
«Гранатовий браслет» - це звичайний листковий салат з м'яса і овочів, але викладений кільцем і рясно прикрашений зернами граната. Домогтися такої форми зовсім не складно. У центр блюда ставимо пляшечку або склянку відповідного розміру і навколо нього викладаємо шари. Готовий салат обов'язково повинен настоятися кілька годин у холодильнику. Що дуже зручно, адже його можна робити напередодні свята. Перед подачею пляшку, обережно перегортаючи, витягуємо, і «Гранатовий браслет» радує око.
Для його прикраси краще купувати торішні гранати. Вони більш солодкі, і кісточки у них стають м'якше. А щоб добути зерна без втрат, спочатку видаляємо у граната «корону», гострим ножем надрізаємо шкірку вздовж граней і обережно розкриваємо гранат. Зробити це краще, опустивши плід під воду. Тоді бризки соку не розлетяться по всій кухні.

Як робиться салат «Гранатовий браслет» зі свининою?


Інгредієнти:

  • свинина - 400 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • горіхи волоські - 3/4 ст.;

  • гранат - 1 шт.;

  • цибуля червоний кримський - 1 шт.;

  • кріп, петрушка - 1 пучок;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • майонез - 200 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Свинину відварюємо одним шматком в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликою соломкою. Варені яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки протираємо через середню тертку, а жовтки - крізь дрібну.
    Чистимо попередньо відварені картоплю, моркву і буряк. Натираємо їх на середній тертці в окремі тарілки. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. У блендері подрібнюємо горіхи.Дрібно рубаємо вимиту і висушену зелень.
    Укладаємо шарами в наступній послідовності: картопля, м'ясо, цибуля, білки, горіхи, жовтки, зелень, моркву, буряк. Зверху кожен шар промазуємо майонезом. Готовий салат рясно прикрашаємо зернами граната.

    Смачний салат «Гранатовий браслет» з куркою


    Інгредієнти:

  • буряк - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • грудка куряча - 1 шт.;

  • гранат - 1 шт.;

  • горіхи грецькі - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • майонез - за смаком.


  • Приготування
    Відварену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, злегка віджимаємо сік, солимо, перчимо. Горіхи подрібнюємо в блендері, часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Сиру моркву натираємо на дрібній тертці і теж трохи видаляємо сік. Укладаємо шарами, промазуючи майонезом: буряк, курка, горіхи і моркву.

    Салат «Гранатовий браслет» з шинкою


    Інгредієнти:

  • шинка - 400 г;

  • сир твердий - 300 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • гриби мариновані - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • гранат - 1 шт.;

  • майонез - за смаком.


  • Приготування
    Шинку нарізаємо соломкою. Варені яйця і сир натираємо окремо на крупній тертці. Дрібно ріжемо гриби і цибулю. Формуємо салат, укладаючи шарами: шинку, цибулю, гриби, яйця, сир. Кожен промазуємо майонезом. Зверху - гранатові зерна.

    Салат «Гранатовий браслет» з печінкою


    Інгредієнти:

  • печінка куряча - 200 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • буряк - 2 шт.;

  • морква по-корейськи - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • гранат - 1 шт.;

  • майонез - за смаком.

  • Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом

    Приготування
    Печінка відварюємо і подрібнюємо в блендері разом з вареними яєчними жовтками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, сир і яєчні білки - на дрібній, окремо один від одного. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Дрібно нарізану цибулю перемішуємо з білками.
    Викладаємо шарами, промазуючи кожен «часниковим» майонезом: печінка з жовтками, корейську моркву, сир, цибулю з білками, буряк. Прикрашаємо зернами граната, даємо настоятися кілька годин у холодильнику і все, салат «Гранатовий браслет» з м'ясом готовий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Червона шапочка»
    Салат «Червона шапочка»
    «Червона шапочка» - це дуже незвичайний і дуже смачний салат. Його готувати не складніше, ніж звичний нам Олів'є. А значить можна витратити трохи
    Салат з родзинками
    Салат з родзинками
    Родзинки додає стравам особливу пікантність. Його використовують у випічці, при приготуванні десертів, а також він відмінно поєднується з овочами і
    Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт
    Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт
    «Гранатовий браслет» відомий не тільки як повість чудового російського письменника А. В. Купріна, але і як популярний салат, що з'являється на наших
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною - яскраве і смачне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. А приготувати його зовсім
    Салат «Гранатовий браслет»
    Салат «Гранатовий браслет»
    Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,