Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
«Гранатовий браслет» - це звичайний листковий салат з м'яса і овочів, але викладений кільцем і рясно прикрашений зернами граната. Домогтися такої форми зовсім не складно. У центр блюда ставимо пляшечку або склянку відповідного розміру і навколо нього викладаємо шари. Готовий салат обов'язково повинен настоятися кілька годин у холодильнику. Що дуже зручно, адже його можна робити напередодні свята. Перед подачею пляшку, обережно перегортаючи, витягуємо, і «Гранатовий браслет» радує око.
Для його прикраси краще купувати торішні гранати. Вони більш солодкі, і кісточки у них стають м'якше. А щоб добути зерна без втрат, спочатку видаляємо у граната «корону», гострим ножем надрізаємо шкірку вздовж граней і обережно розкриваємо гранат. Зробити це краще, опустивши плід під воду. Тоді бризки соку не розлетяться по всій кухні.
Інгредієнти:
свинина - 400 г;
яйця - 5 шт.;
буряк - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
морква - 2 шт.;
горіхи волоські - 3/4 ст.;
гранат - 1 шт.;
цибуля червоний кримський - 1 шт.;
кріп, петрушка - 1 пучок;
цибуля зелена - 1 пучок;
майонез - 200 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Свинину відварюємо одним шматком в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликою соломкою. Варені яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки протираємо через середню тертку, а жовтки - крізь дрібну.
Чистимо попередньо відварені картоплю, моркву і буряк. Натираємо їх на середній тертці в окремі тарілки. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. У блендері подрібнюємо горіхи.Дрібно рубаємо вимиту і висушену зелень.
Укладаємо шарами в наступній послідовності: картопля, м'ясо, цибуля, білки, горіхи, жовтки, зелень, моркву, буряк. Зверху кожен шар промазуємо майонезом. Готовий салат рясно прикрашаємо зернами граната.
Інгредієнти:
буряк - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
грудка куряча - 1 шт.;
гранат - 1 шт.;
горіхи грецькі - 2 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
майонез - за смаком.
Приготування
Відварену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, злегка віджимаємо сік, солимо, перчимо. Горіхи подрібнюємо в блендері, часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Сиру моркву натираємо на дрібній тертці і теж трохи видаляємо сік. Укладаємо шарами, промазуючи майонезом: буряк, курка, горіхи і моркву.
Інгредієнти:
шинка - 400 г;
сир твердий - 300 г;
яйця - 4 шт.;
гриби мариновані - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
гранат - 1 шт.;
майонез - за смаком.
Приготування
Шинку нарізаємо соломкою. Варені яйця і сир натираємо окремо на крупній тертці. Дрібно ріжемо гриби і цибулю. Формуємо салат, укладаючи шарами: шинку, цибулю, гриби, яйця, сир. Кожен промазуємо майонезом. Зверху - гранатові зерна.
Інгредієнти:
печінка куряча - 200 г;
сир твердий - 150 г;
буряк - 2 шт.;
морква по-корейськи - 150 г;
яйця - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
гранат - 1 шт.;
майонез - за смаком.
Приготування
Печінка відварюємо і подрібнюємо в блендері разом з вареними яєчними жовтками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, сир і яєчні білки - на дрібній, окремо один від одного. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Дрібно нарізану цибулю перемішуємо з білками.
Викладаємо шарами, промазуючи кожен «часниковим» майонезом: печінка з жовтками, корейську моркву, сир, цибулю з білками, буряк. Прикрашаємо зернами граната, даємо настоятися кілька годин у холодильнику і все, салат «Гранатовий браслет» з м'ясом готовий.
Для його прикраси краще купувати торішні гранати. Вони більш солодкі, і кісточки у них стають м'якше. А щоб добути зерна без втрат, спочатку видаляємо у граната «корону», гострим ножем надрізаємо шкірку вздовж граней і обережно розкриваємо гранат. Зробити це краще, опустивши плід під воду. Тоді бризки соку не розлетяться по всій кухні.
Як робиться салат «Гранатовий браслет» зі свининою?
Інгредієнти:
Приготування
Свинину відварюємо одним шматком в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликою соломкою. Варені яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки протираємо через середню тертку, а жовтки - крізь дрібну.
Чистимо попередньо відварені картоплю, моркву і буряк. Натираємо їх на середній тертці в окремі тарілки. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. У блендері подрібнюємо горіхи.Дрібно рубаємо вимиту і висушену зелень.
Укладаємо шарами в наступній послідовності: картопля, м'ясо, цибуля, білки, горіхи, жовтки, зелень, моркву, буряк. Зверху кожен шар промазуємо майонезом. Готовий салат рясно прикрашаємо зернами граната.
Смачний салат «Гранатовий браслет» з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Відварену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, злегка віджимаємо сік, солимо, перчимо. Горіхи подрібнюємо в блендері, часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Сиру моркву натираємо на дрібній тертці і теж трохи видаляємо сік. Укладаємо шарами, промазуючи майонезом: буряк, курка, горіхи і моркву.
Салат «Гранатовий браслет» з шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Шинку нарізаємо соломкою. Варені яйця і сир натираємо окремо на крупній тертці. Дрібно ріжемо гриби і цибулю. Формуємо салат, укладаючи шарами: шинку, цибулю, гриби, яйця, сир. Кожен промазуємо майонезом. Зверху - гранатові зерна.
Салат «Гранатовий браслет» з печінкою
Інгредієнти:
Приготування
Печінка відварюємо і подрібнюємо в блендері разом з вареними яєчними жовтками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, сир і яєчні білки - на дрібній, окремо один від одного. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Дрібно нарізану цибулю перемішуємо з білками.
Викладаємо шарами, промазуючи кожен «часниковим» майонезом: печінка з жовтками, корейську моркву, сир, цибулю з білками, буряк. Прикрашаємо зернами граната, даємо настоятися кілька годин у холодильнику і все, салат «Гранатовий браслет» з м'ясом готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Червона шапочка»
«Червона шапочка» - це дуже незвичайний і дуже смачний салат. Його готувати не складніше, ніж звичний нам Олів'є. А значить можна витратити трохи
Салат з родзинками
Родзинки додає стравам особливу пікантність. Його використовують у випічці, при приготуванні десертів, а також він відмінно поєднується з овочами і
Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт
«Гранатовий браслет» відомий не тільки як повість чудового російського письменника А. В. Купріна, але і як популярний салат, що з'являється на наших
Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною - яскраве і смачне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. А приготувати його зовсім
Салат «Гранатовий браслет»
Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,