«Гранатовий браслет» - це звичайний листковий салат з м'яса і овочів, але викладений кільцем і рясно прикрашений зернами граната. Домогтися такої форми зовсім не складно. У центр блюда ставимо пляшечку або склянку відповідного розміру і навколо нього викладаємо шари. Готовий салат обов'язково повинен настоятися кілька годин у холодильнику. Що дуже зручно, адже його можна робити напередодні свята. Перед подачею пляшку, обережно перегортаючи, витягуємо, і «Гранатовий браслет» радує око.
Для його прикраси краще купувати торішні гранати. Вони більш солодкі, і кісточки у них стають м'якше. А щоб добути зерна без втрат, спочатку видаляємо у граната «корону», гострим ножем надрізаємо шкірку вздовж граней і обережно розкриваємо гранат. Зробити це краще, опустивши плід під воду. Тоді бризки соку не розлетяться по всій кухні.
Як робиться салат «Гранатовий браслет» зі свининою?
Інгредієнти: свинина - 400 г; яйця - 5 шт.; буряк - 1 шт.; картопля - 4 шт.; морква - 2 шт.; горіхи волоські - 3/4 ст.; гранат - 1 шт.; цибуля червоний кримський - 1 шт.; кріп, петрушка - 1 пучок; цибуля зелена - 1 пучок; майонез - 200 г; сіль - за смаком. Приготування Свинину відварюємо одним шматком в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликою соломкою. Варені яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки протираємо через середню тертку, а жовтки - крізь дрібну.
Чистимо попередньо відварені картоплю, моркву і буряк. Натираємо їх на середній тертці в окремі тарілки. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. У блендері подрібнюємо горіхи.Дрібно рубаємо вимиту і висушену зелень.
Укладаємо шарами в наступній послідовності: картопля, м'ясо, цибуля, білки, горіхи, жовтки, зелень, моркву, буряк. Зверху кожен шар промазуємо майонезом. Готовий салат рясно прикрашаємо зернами граната.
Смачний салат «Гранатовий браслет» з куркою
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; морква - 2 шт.; грудка куряча - 1 шт.; гранат - 1 шт.; горіхи грецькі - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; майонез - за смаком. Приготування Відварену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, злегка віджимаємо сік, солимо, перчимо. Горіхи подрібнюємо в блендері, часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Сиру моркву натираємо на дрібній тертці і теж трохи видаляємо сік. Укладаємо шарами, промазуючи майонезом: буряк, курка, горіхи і моркву.
Салат «Гранатовий браслет» з шинкою
Інгредієнти: шинка - 400 г; сир твердий - 300 г; яйця - 4 шт.; гриби мариновані - 300 г; цибуля - 1 шт.; гранат - 1 шт.; майонез - за смаком. Приготування Шинку нарізаємо соломкою. Варені яйця і сир натираємо окремо на крупній тертці. Дрібно ріжемо гриби і цибулю. Формуємо салат, укладаючи шарами: шинку, цибулю, гриби, яйця, сир. Кожен промазуємо майонезом. Зверху - гранатові зерна.
Салат «Гранатовий браслет» з печінкою
Інгредієнти: печінка куряча - 200 г; сир твердий - 150 г; буряк - 2 шт.; морква по-корейськи - 150 г; яйця - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; гранат - 1 шт.; майонез - за смаком. Приготування Печінка відварюємо і подрібнюємо в блендері разом з вареними яєчними жовтками. Варену буряк натираємо на крупній тертці, сир і яєчні білки - на дрібній, окремо один від одного. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Дрібно нарізану цибулю перемішуємо з білками.
Викладаємо шарами, промазуючи кожен «часниковим» майонезом: печінка з жовтками, корейську моркву, сир, цибулю з білками, буряк. Прикрашаємо зернами граната, даємо настоятися кілька годин у холодильнику і все, салат «Гранатовий браслет» з м'ясом готовий.