Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт

Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт

22-03-2015, 13:55
804
Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт
Незважаючи на те, що «Гранатовий браслет» - салат досить сучасний, його можна віднести в розряд нинішньої класики, оскільки багато господинь знають, люблять і готують його регулярно не тільки на свята. При цьому, у кожної з них є свій перевірений і улюблений рецепт, що вважається класикою. Про парі найбільш популярних версій «Гранатового браслета» ми поговоримо далі.

Класичний салат «Гранатовий браслет»


Класичний «Гранатовий браслет» за своїм складом нагадує самий, що ні на є, середньостатистичний салат радянської епохи. До його складу входять найбільш доступні продукти, начебто зиязиках овочів, яєць і курятини. Екзотикою вважаються лише гранатові зерна, що надають салату кислинку і особливу текстуру. До речі, якщо ви не хочете використовувати в рецепті гранат з кісточками, замініть його молодшим побратимом - він трохи світлішого кольору з м'якими кісточками, які легко прожевываются.
Інгредієнти:

  • зерна граната - 200 г;

  • морква - 130 г;

  • картопля - 150 г;

  • буряк - 150 г;

  • волоський горіх - 80 г;

  • білий цибуля - 60 г;

  • яйця курячі - 3-4 шт.;

  • куряче філе - 380 г;

  • домашній майонез.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити салат «Гранатовий браслет», необхідно підготувати основні його складові. В одній з каструль відварюємо вимитий буряк прямо в шкірці, а в іншій - морква з картоплею, також не замислюючись про їх очищення. Як тільки овочі стануть м'якими, необхідно очистити їх від шкірки, а потім нарізати кубиками. Щоб салат вийшов більш однорідний по текстурі і повітряний, овочі можна натерти на тертці.
    Відварюємо круто яйця і дрібно нарізаємо їх. Білий цибулю ріжемо дрібними кубиками і обдаємо окропом. Нарізаємо волоські горіхи. Варимо в підсоленій воді курятину, остуджуємо і розбираємо її на волокна.
    Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до складання страви. У центр плоскої тарілки поставте склянку і починайте викладаємо навколо нього всі інгредієнти, спершу розмістивши шари відварених овочів, потім волоські горіхи, курятину, цибулю і яйця у фіналі. Кожен з шарів, а також зовнішню частину страви, змастіть майонезом, бажано домашнім, а потім посипте зернами граната. В ідеалі, перед подачею, страва повинна як слід просочитися для того, щоб усі верстви добре скрепились разом і салат вийшов соковитим, але це не принципово.

    «Гранатовий браслет» - класичний рецепт


    Якщо відношення з курятиною у вас не склалися, то приготувати страву можна і без неї. Про те, як приготувати салат «Гранатовий браслет» з яловичиною ми розповімо далі. При цьому, варто враховувати, що в рамках рецепту ви можете використовувати абсолютно будь-яке м'ясо або навіть варену ковбасу - все залишається на ваш розсуд.
    Інгредієнти:

  • картопля - 190 г;

  • буряки - 190 г;

  • морква - 80 г;

  • яловичина (м'якоть) - 280 м;

  • жменя волоських горіхів;

  • зерна граната для подачі;

  • пучок зеленої цибулі;

  • майонез.


  • Приготування
    Починаємо з підготовки овочів: відварюємо буряк з картоплею та морквою прямо в шкірці. Окремо варимо або обсмажуємо
    Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт
    (на ваш розсуд) нарізану соломкою яловичину. Коли овочі охолонуть, очистіть їх від шкірки і натріть на крупній тертці. Натерту буряк слід змішати з невеликою кількістю майонезу і волоських горіхів, туди ж, за бажанням, можна видавити і зубчик часнику. Нарізаємо пір'я зеленої цибулі. На цьому приготування салату «Гранатовий браслет» і закінчується, далі необхідно лише укласти підготовлені інгредієнти шарами навколо склянки, спершу розмістивши овочі, на них яловичину і зелений лук. Кожний шар слід промазати майонезом, а потім покрити соусом салат зовні. Перед подаванням страву слід посипати гранатовими зернами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Мімоза» - класичний рецепт
    «Мімоза» - класичний рецепт
    Салат «Мімоза» знайомий нам ще з дитинства і досі любимо багатьма. За багато років рецепт салату змінювався і не раз, але все ж є класичні варіанти
    Їстівний мінерал на вашому столі - салат «Малахітовий браслет»
    Їстівний мінерал на вашому столі - салат «Малахітовий браслет»
    Салат «Малахітовий браслет» - це святкове блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який стіл. А варіантів його приготування багато, і в нашій статті ми
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною - яскраве і смачне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. А приготувати його зовсім
    Салат «Гранатовий браслет»
    Салат «Гранатовий браслет»
    Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,