Їстівний мінерал на вашому столі - салат «Малахітовий браслет»
Гарна закуска на святковому столі - справа першої ваги, коли черга доходить до святкової трапези. Салат, про який ми поговоримо в цій статті, поєднує в собі два головних критерії красивого страви - красу і смак, а до того ж і оригінальність, завдяки «родзинку» страви у вигляді ківі.
Приготувати малахітовий браслет зможе навіть початківець кулінар, а ми поділимося рецептами нижче.
Традиційна версія салату включає в свій список цілком звичний набір продуктів: яйця, курка, морква, майонез, але що тут забув заморський ківі? Давайте розбиратися разом.
Інгредієнти:
курка (філе, або стегно) - 150 г;
яйця - 2 шт.;
ківі - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
яблуко - 1 шт.;
майонез - за смаком;
лимонний сік - за смаком;
сіль, перець.
Приготування
Почнемо з попередньої підготовки інгредієнтів: курку, яйця і моркву відварюємо, а потім охолоджуємо. М'ясо нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці, аналогічним чином робимо і з яблуком, не забувши скропити його лимонним соком.
Тепер черга доходить до цвяха програми - ківі. Солодкий плід очищаємо від шкірки, розрізаємо вздовж навпіл, а потім тонкими скибочками упоперек подрібнюємо близько половини плоду для прикраси. Залишився ківі ріжемо кубиками.
Відварені круто яйця ділимо на жовтки і білки, і натираємо кожну частину окремо.
Всі підготовлені інгредієнти викладаємо на плоске блюдо, попередньо розмістивши в центрі нього склянку. Шари укладаємо в наступній послідовності: курка, ківі, яєчні білки, моркву і яблуко. Кожен шар промазуємо майонезом, а верхівку салату присипаємо тертим жовтком і прикрашаємо півкільцями ківі.
Малахитовую забарвлення страві можна надати не тільки з допомогою ківі, але і за допомогою більш звичних у холодних закусках ягід винограду.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
зелений виноград - 1 гроно;
сир - 100 г;
волоський горіх - 1 жменя;
суміш сметани і майонезу - за смаком.
Приготування
Куряче філе нарізаємо соломкою і обсмажуємо на сковороді, приправивши сіллю і перцем. Яйця відварюємо круто. Виноград подрібнюємо за допомогою ножа, або блендера. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Викладаємо салат шарами, приправляючи кожен з них сметанно-майонезним соусом. Викладаємо салат в наступному порядку: курка, сир, натерті на крупній тертці яйця, шматочки горіха. Фінальний малахітовий шар викладаємо ягодами винограду, які попередньо слід розрізати і очистити від кісточок.
Якщо в «Малахітовий браслет» крім ківі додати справжню родзинку?
Інгредієнти:
ківі - 2 шт.;
родзинки - 1 жменя;
яйця - 2 шт.;
твердий сир - 150 г;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
волоські горіхи - 1 жменя;
майонез - за смаком.
Приготування
Родзинки запарюємо в окропі хвилин на 5 після чого воду зливаємо, а розпарені ягідки підсушуємо кухонним рушником. Яйця відварюємо круто і нарізаємо кубиками, моркву варимо до м'якості, а після натираємо, твердий сир тремо на крупній тертці. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, додаємо подрібнені волоські горіхи і заправляємо салат соусом з домашнього майонезу і часнику. Укладаємо готовий салат на пласке блюдо кільцем навколо невеликої банки або склянки. Готову страву прикрашаємо кружечками ківі.
Такий вегетаріанський салат відмінно прикрасить святковий стіл, а будь м'ясоїд зможе доповнити цю варіацію «Малахітового браслета» відварний, або копченою куркою , або шинкою.
Приготувати малахітовий браслет зможе навіть початківець кулінар, а ми поділимося рецептами нижче.
Класичний «Малахітовий браслет»
Традиційна версія салату включає в свій список цілком звичний набір продуктів: яйця, курка, морква, майонез, але що тут забув заморський ківі? Давайте розбиратися разом.
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з попередньої підготовки інгредієнтів: курку, яйця і моркву відварюємо, а потім охолоджуємо. М'ясо нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці, аналогічним чином робимо і з яблуком, не забувши скропити його лимонним соком.
Тепер черга доходить до цвяха програми - ківі. Солодкий плід очищаємо від шкірки, розрізаємо вздовж навпіл, а потім тонкими скибочками упоперек подрібнюємо близько половини плоду для прикраси. Залишився ківі ріжемо кубиками.
Відварені круто яйця ділимо на жовтки і білки, і натираємо кожну частину окремо.
Всі підготовлені інгредієнти викладаємо на плоске блюдо, попередньо розмістивши в центрі нього склянку. Шари укладаємо в наступній послідовності: курка, ківі, яєчні білки, моркву і яблуко. Кожен шар промазуємо майонезом, а верхівку салату присипаємо тертим жовтком і прикрашаємо півкільцями ківі.
«Малахітовий браслет» з виноградом
Малахитовую забарвлення страві можна надати не тільки з допомогою ківі, але і за допомогою більш звичних у холодних закусках ягід винограду.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе нарізаємо соломкою і обсмажуємо на сковороді, приправивши сіллю і перцем. Яйця відварюємо круто. Виноград подрібнюємо за допомогою ножа, або блендера. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Викладаємо салат шарами, приправляючи кожен з них сметанно-майонезним соусом. Викладаємо салат в наступному порядку: курка, сир, натерті на крупній тертці яйця, шматочки горіха. Фінальний малахітовий шар викладаємо ягодами винограду, які попередньо слід розрізати і очистити від кісточок.
«Малахітовий браслет» з ківі і родзинками
Якщо в «Малахітовий браслет» крім ківі додати справжню родзинку?
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки запарюємо в окропі хвилин на 5 після чого воду зливаємо, а розпарені ягідки підсушуємо кухонним рушником. Яйця відварюємо круто і нарізаємо кубиками, моркву варимо до м'якості, а після натираємо, твердий сир тремо на крупній тертці. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, додаємо подрібнені волоські горіхи і заправляємо салат соусом з домашнього майонезу і часнику. Укладаємо готовий салат на пласке блюдо кільцем навколо невеликої банки або склянки. Готову страву прикрашаємо кружечками ківі.
Такий вегетаріанський салат відмінно прикрасить святковий стіл, а будь м'ясоїд зможе доповнити цю варіацію «Малахітового браслета» відварний, або копченою куркою , або шинкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
Салат «Гранатовий браслет» - дуже красиве блюдо. Поставити його на святковий стіл може навіть недосвідчена господиня, оскільки готується він
Салат з курки з ківі
Деколи в салатах поєднуються, не перший погляд, не поєднувані інгредієнти. І ось про такому незвичайному салатик з курки з ківі ми сьогодні вам і
Салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт
«Гранатовий браслет» відомий не тільки як повість чудового російського письменника А. В. Купріна, але і як популярний салат, що з'являється на наших
Фруктовий салат з бананами
Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька
Салат «Гранатовий браслет»
Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,