Парфе - традиційний французький десерт, який представляє собою шари повітряної вершковою суміші з ягодами. Зазвичай такий десерт подається у високій склянці.
Американська варіація парфе включає в свій склад морозиво, яке робить класичний десерт ще смачніше.
Рецепт парфе з гранатом і імбиром
Інгредієнти: гранатовий джем - 3/4 ст.; сметана - 130 г; цукор - 1/4 ст.; ванільний екстракт - 3/4 ч. ложки; сік лимона - 30 мл; мелений кардамон - 1/4 ч. ложки; вершки - 200 мл; мелений імбир - 1/4 ч. ложки; гранат - 1/2 шт.; імбирне печиво (крихти) - 1/2 ст. Приготування Змішуємо гранатовий джем з лимонним соком в невеликій мисці. Вершки змішуємо зі сметаною і збиваємо до утворення однорідної пухкої маси, не забувши додати цукор, мелений кардамон і імбир. Обережно з'єднуємо молочну суміш зі столовою ложкою варення.
На дно келиха або високого стакана викладаємо столову ложку збитою вершковою суміші, посипаємо її крихтою імбирного печива потім джемом і гранатовими зернятами. Повторюємо шари і посипаємо ласощі гранатом зверху.
Парфе з гранатом і маракуей
Інгредієнти: насіння граната - 1/2 ст.; морозиво - 1 ст.; вершки для збивання - 1/2 ст.; маракуя - 3-4 шт.; мелені горіхи - 1/2 ст. Приготування Вершки збиваємо до стійкої піни і з'єднуємо їх з підталим морозивом. Отриману масу перекладаємо в кондитерський мішок і повертаємо в морозильну камеру хвилин на 10-15. З маракуй видаляємо серцевину.
Викладаємо шар морозива в келих, зверху посипаємо все меленими горіхами і зернами граната. Повторюємо шар морозива, тепер поливаючи його м'якоттю маракуї. Чергуємо шари, поки не заповнимо весь стакан.
Як приготувати парфе з гранатом?
Інгредієнти: Для граната:
цукор - 50 г; зерна граната - 1 ст.; гранатовий сік - 2/3 ст.; крохмаль - 2 ч. ложки; лимонний сік - 15 мл Для парфе:
молоко - 1 ст.; вершки - 3/4 ст.; ванільний экстаркт - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.+1 жовток; крохмаль - 1 1/2 ст. ложки; масло вершкове - 25 г; зерна граната для прикраси; горіхова крихта. Приготування Для граната змішуємо крохмаль з цукром, ставимо суміш на вогонь і додаємо зерна граната, його сік і сік лимона. Після закипання продовжуємо готування ще 5 хвилин і прибираємо сироп в холодильник.
Для пудингу з'єднуємо вершки, молоко і ваніль в каструлі, після чого ставимо суміш на вогонь. Готову суміш остуджуємо 5 хвилин, додаємо до неї яйця, цукор і крохмаль, знову повертаємо пудинг на вогонь і варимо до загустіння.
Викладаємо шари пудингу, горіхової крихти і гранатового сиропу у форми для десерту, прикрашаємо все зернами граната.