Страви з гранатом
А чи знаєте ви, що зерна граната можна не тільки просто їсти для насичення організму вітамінами, а також додавати в різні страви, надаючи їм вишуканість, оригінальність і красу. Ми розповімо вам декілька рецептів приготування страв з гранатом, а ви самі переконатися наскільки це смачно і незвично!
Інгредієнти:
куряча грудки - 500 г;
варене яйце - 2 шт.;
очищені волоські горіхи - 05 склянки;
гранат - 05 шт.;
листя салату - 150 г;
свіжа зелень - 50 г;
оцет винний - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Курячу грудку солимо, перчимо, загортаємо у фольгу і запікаємо до готовності в духовці. Яйця відварюємо, чистимо і дрібненько нарізаємо. Горіхи подрібнюємо блендером і змішуємо з оцтом. Листя салату рвемо руками на шматочки і викладаємо в салатник. Гранат чистимо, витягаємо зерна, а готове куряче м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Тепер змішуємо всі інгредієнти в мисці і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
баранина - 850 г;
гранат - 2 шт.;
цибулина - 2 шт.;
спеції для м'яса;
масло рослинне - 50 мл
Приготування
М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Потім обсмажуємо їх на рослинному маслечко до напівготовності і додаємо очищений і подрібнений цибулю. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і даємо м'яса трохи протушкувати. Цим часом чистимо поки гранат, виймаємо зернятка і з половини видавлюємо сік. Далі виливаємо його в сковорідку з м'ясом і тушкуємо все хвилин 15. Після цього кидаємо гранатові зерна, спеції, перемішуємо і готуємо хвилин 15. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню, горішками і подаємо до столу з картопляним пюре.
Інгредієнти:
вода фільтрована - 1 ст.;
кускус - 1 ст.;
гранат - 1 шт.;
фісташки очищені - 05 ст.;
свіжа м'ята - 15 г;
цибуля зелена - 2 шт.;
олія оливкова - 30 мл;
лимон - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Кускус заливаємо окропом, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин. Фісташки злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а гранат чистимо і витягаємо зерна. Потім викладаємо в миску фісташки, кускус, подрібнену м'яту, зелений цибулька і зерна граната. Поливаємо все маслом, лимонним соком, приправляємо спеціями, перемішуємо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
короп - 1 кг;
волоські горіхи - 05 склянки;
гранатові зерна - 1 ст.;
цибулина - 2 шт.;
спеції;
гвоздика - 6 шт.;
олія рослинна;
борошно - 1 ч. ложка;
кориця мелена - щіпка.
Приготування
Рибу чистимо, промиваємо, натираємо зсередини сіллю і залишаємо просочуватися на 30 хвилин. Цим часом чистимо поки цибуля і разом з горіхами перекручуємо все через м'ясорубку, додаючи корицю, гвоздику і гранатові зерна. Обережно перемішуємо масу і начиняємо їй нашу рибку. Краї черевця скріплюємо дерев'яними шпильками і викладаємо її в змащену рослинним маслом посуд для запікання. Зверху присипаємо карпа борошном і відправляємо в мікрохвильову піч хвилин на 10-12 виставивши потужність 1000. Готову страву перекладаємо на тарілку і ставимо на стіл, прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
гранат - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
червоне сухе вино - 100 мл;
курячий бульйон - 150 мл;
сушений чебрець - за смаком;
олія оливкова - 2 ст. ложки.
Приготування
Гранат миємо, розрізаємо на 4 частини і очищаємо від шкірки. Із зерен вичавлюємо сік і половину порції змішуємо з червоним вином, чебрецем і сіллю. Отриманий соус виливаємо в каструльку і уварюємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні. Потім розбавляємо масу курячим бульйончик і продовжуємо варити ще хвилин 10. Соус за цей час почне загусати і темніти. Тепер додаємо в соус сік, що залишився і кидаємо дрібненько порізану цибульку. Уварюємо все на середньому вогні, поки суміш не придбає потрібну нам консистенцію. Після цього готовий соус охолодити, перелити в соусник і подаємо до будь-якої м'ясної страви.
Салат з гранатом
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку солимо, перчимо, загортаємо у фольгу і запікаємо до готовності в духовці. Яйця відварюємо, чистимо і дрібненько нарізаємо. Горіхи подрібнюємо блендером і змішуємо з оцтом. Листя салату рвемо руками на шматочки і викладаємо в салатник. Гранат чистимо, витягаємо зерна, а готове куряче м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Тепер змішуємо всі інгредієнти в мисці і подаємо на стіл.
Баранина з гранатом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Потім обсмажуємо їх на рослинному маслечко до напівготовності і додаємо очищений і подрібнений цибулю. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і даємо м'яса трохи протушкувати. Цим часом чистимо поки гранат, виймаємо зернятка і з половини видавлюємо сік. Далі виливаємо його в сковорідку з м'ясом і тушкуємо все хвилин 15. Після цього кидаємо гранатові зерна, спеції, перемішуємо і готуємо хвилин 15. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню, горішками і подаємо до столу з картопляним пюре.
Вегетаріанське блюдо з граната
Інгредієнти:
Приготування
Кускус заливаємо окропом, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин. Фісташки злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а гранат чистимо і витягаємо зерна. Потім викладаємо в миску фісташки, кускус, подрібнену м'яту, зелений цибулька і зерна граната. Поливаємо все маслом, лимонним соком, приправляємо спеціями, перемішуємо і подаємо до столу.
Рецепт страви з гранатом
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, промиваємо, натираємо зсередини сіллю і залишаємо просочуватися на 30 хвилин. Цим часом чистимо поки цибуля і разом з горіхами перекручуємо все через м'ясорубку, додаючи корицю, гвоздику і гранатові зерна. Обережно перемішуємо масу і начиняємо їй нашу рибку. Краї черевця скріплюємо дерев'яними шпильками і викладаємо її в змащену рослинним маслом посуд для запікання. Зверху присипаємо карпа борошном і відправляємо в мікрохвильову піч хвилин на 10-12 виставивши потужність 1000. Готову страву перекладаємо на тарілку і ставимо на стіл, прикрасивши зеленню.
Гранатовий соус
Інгредієнти:
Приготування
Гранат миємо, розрізаємо на 4 частини і очищаємо від шкірки. Із зерен вичавлюємо сік і половину порції змішуємо з червоним вином, чебрецем і сіллю. Отриманий соус виливаємо в каструльку і уварюємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні. Потім розбавляємо масу курячим бульйончик і продовжуємо варити ще хвилин 10. Соус за цей час почне загусати і темніти. Тепер додаємо в соус сік, що залишився і кидаємо дрібненько порізану цибульку. Уварюємо все на середньому вогні, поки суміш не придбає потрібну нам консистенцію. Після цього готовий соус охолодити, перелити в соусник і подаємо до будь-якої м'ясної страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Як правильно чистити гранат?
Хто з нас не любить гранат? А як його можна не любити якщо цей східних фрукт має не тільки дивовижним смаком, але і масою корисних властивостей! І
Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною - яскраве і смачне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. А приготувати його зовсім
Гранатовий крюшон
Крюшон - це популярний напій, в якому одночасно з алкоголем додаються ягоди, фрукти, соки, сиропи. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих і
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,
Салат «Гранатовий браслет»
Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,