Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з гранатом

Страви з гранатом

21-03-2015, 18:16
831
Страви з гранатом
А чи знаєте ви, що зерна граната можна не тільки просто їсти для насичення організму вітамінами, а також додавати в різні страви, надаючи їм вишуканість, оригінальність і красу. Ми розповімо вам декілька рецептів приготування страв з гранатом, а ви самі переконатися наскільки це смачно і незвично!

Салат з гранатом


Інгредієнти:

  • куряча грудки - 500 г;

  • варене яйце - 2 шт.;

  • очищені волоські горіхи - 05 склянки;

  • гранат - 05 шт.;

  • листя салату - 150 г;

  • свіжа зелень - 50 г;

  • оцет винний - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячу грудку солимо, перчимо, загортаємо у фольгу і запікаємо до готовності в духовці. Яйця відварюємо, чистимо і дрібненько нарізаємо. Горіхи подрібнюємо блендером і змішуємо з оцтом. Листя салату рвемо руками на шматочки і викладаємо в салатник. Гранат чистимо, витягаємо зерна, а готове куряче м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Тепер змішуємо всі інгредієнти в мисці і подаємо на стіл.

    Баранина з гранатом


    Інгредієнти:

  • баранина - 850 г;

  • гранат - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції для м'яса;

  • масло рослинне - 50 мл


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Потім обсмажуємо їх на рослинному маслечко до напівготовності і додаємо очищений і подрібнений цибулю. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і даємо м'яса трохи протушкувати. Цим часом чистимо поки гранат, виймаємо зернятка і з половини видавлюємо сік. Далі виливаємо його в сковорідку з м'ясом і тушкуємо все хвилин 15. Після цього кидаємо гранатові зерна, спеції, перемішуємо і готуємо хвилин 15. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню, горішками і подаємо до столу з картопляним пюре.

    Вегетаріанське блюдо з граната


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована - 1 ст.;

  • кускус - 1 ст.;

  • гранат - 1 шт.;

  • фісташки очищені - 05 ст.;

  • свіжа м'ята - 15 г;

  • цибуля зелена - 2 шт.;

  • олія оливкова - 30 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Кускус заливаємо окропом, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин. Фісташки злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а гранат чистимо і витягаємо зерна. Потім викладаємо в миску фісташки, кускус, подрібнену м'яту, зелений цибулька і зерна граната. Поливаємо все маслом, лимонним соком, приправляємо спеціями, перемішуємо і подаємо до столу.

    Рецепт страви з гранатом


    Інгредієнти:

  • короп - 1 кг;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • гранатові зерна - 1 ст.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;

  • гвоздика - 6 шт.;

  • олія рослинна;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • кориця мелена - щіпка.


  • Приготування
    Рибу чистимо, промиваємо, натираємо зсередини сіллю і залишаємо просочуватися на 30 хвилин. Цим часом чистимо поки цибуля і разом з горіхами перекручуємо все через м'ясорубку, додаючи корицю, гвоздику і гранатові зерна. Обережно перемішуємо масу і начиняємо їй нашу рибку. Краї черевця скріплюємо дерев'яними шпильками і викладаємо її в змащену рослинним маслом посуд для запікання. Зверху присипаємо карпа борошном і відправляємо в мікрохвильову піч хвилин на 10-12 виставивши потужність 1000. Готову страву перекладаємо на тарілку і ставимо на стіл, прикрасивши зеленню.

    Гранатовий соус


    Інгредієнти:

  • гранат - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • червоне сухе вино - 100 мл;

  • курячий бульйон - 150 мл;

  • сушений чебрець - за смаком;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки.
  • Страви з гранатом


    Приготування
    Гранат миємо, розрізаємо на 4 частини і очищаємо від шкірки. Із зерен вичавлюємо сік і половину порції змішуємо з червоним вином, чебрецем і сіллю. Отриманий соус виливаємо в каструльку і уварюємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні. Потім розбавляємо масу курячим бульйончик і продовжуємо варити ще хвилин 10. Соус за цей час почне загусати і темніти. Тепер додаємо в соус сік, що залишився і кидаємо дрібненько порізану цибульку. Уварюємо все на середньому вогні, поки суміш не придбає потрібну нам консистенцію. Після цього готовий соус охолодити, перелити в соусник і подаємо до будь-якої м'ясної страви.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани з горіхами
    Баклажани з горіхами
    Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
    Як правильно чистити гранат?
    Як правильно чистити гранат?
    Хто з нас не любить гранат? А як його можна не любити якщо цей східних фрукт має не тільки дивовижним смаком, але і масою корисних властивостей! І
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною - яскраве і смачне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. А приготувати його зовсім
    Гранатовий крюшон
    Гранатовий крюшон
    Крюшон - це популярний напій, в якому одночасно з алкоголем додаються ягоди, фрукти, соки, сиропи. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих і
    Парфе з гранатом
    Парфе з гранатом
    Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,
    Салат «Гранатовий браслет»
    Салат «Гранатовий браслет»
    Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,