Як правильно чистити гранат?
Хто з нас не любить гранат? Швидше за все, таких людей немає. Адже існує безліч способів його вживання: і просто так, і в салатах, і з м'ясом, і гранатовий сік можна робити. Загалом, все залежить лише від ваших кулінарних здібностей та особистих уподобань.
Просто смачно або ще й корисно?
Далеко не кожен знає про те, якими корисними властивостями володіє гранат. У ньому містяться вітаміни групи В, аскорбінова кислота, калій, залізо, кальцій і т. д. Найбільш часто застосовують гранат для лікування серцево-судинної системи. Гранат допомагає поліпшити міцність кровоносних судин, запобігає кардіологічні захворювання, підвищує гемоглобін. Багато лікарі часто радять своїм пацієнтам пити гранатовий сік для зміцнення імунітету, та підвищення опірності організму до різних простудних захворювань. Особливо важливо пити гранатовий сік, а також вживати його просто у вигляді зерняток людям, які проживають в місцях з високим рівнем радіації або людям, що мають злоякісні пухлини. З усього сказаного можна зробити висновок, що гранат і гранатовий сік - дуже цінний продукт, і його вживання допомагає запобігти появі безлічі захворювань.
Робимо правильний вибір
Але тут виникає ще вони важливе питання: а як правильно вибрати гранат? При виборі граната потрібно мати на увазі, що не завжди його красивий зовнішній вигляд відповідає внутрішньому змісту. Тому для початку потрібно дізнатися, як вибрати стиглий і смачний гранат.
Для початку оціните гранат по вазі. Стиглий плід повинен бути важким. Враховуючи те, що існують різні сорти граната, його колір не має принципового значення. Він може варіюватися від світло-рожевого кольору, до яскраво-червоного. Крім цього, шкірка граната повинна бути суховата. Якщо ви бачите, що вона є соковитою, то перед вами незрілий плід. У стиглого граната шкірка тонка, суха, нерівна і ніби обтягує зерна.
Так як же його все-таки почистити?
Отже, гранат куплений, і настає пора задуматися про те, як ви збираєтеся його чистити. Існує кілька швидких способів, як можна правильно і легко очистити гранат.
Для початку гранат ретельно миємо. Потім нанизуємо такий одяг, який не шкода забруднити, або ж пов'язуємо собі фартух. І беремо досить глибоку посудину, в яку, власне, і будемо діставати зерна граната. Якщо посуд буде дрібна, то ви і самі испачкаетесь гранатовим соком, і забрудните всю кухню. Берете гранат в руки і зрізаєте у нього верхівку (ту частину, на якій розташована «корона» граната) таким чином, щоб вам стало видно його зерна і прожилки, які є всередині. Потім уздовж цих прожилок робите надрізи по всьому гранату. Їх повинно вийти близько 7-9 штук. Перевертаємо гранат зрізаною стороною вниз над підготовленої посудом. Бажано, щоб зріз був нижче країв посуду, щоб радіус розбризкування гранатного соку не виходив за межі ємності. Потім берете звичайну столову ложку (або можете взяти той ніж, яким робили надрізи) і стукайте по гранату. Удари повинні бути досить сильними, щоб зерна могли самі вискакувати з шкірки. Незабаром ви побачите, що всі зерна опинилися в ємності, і у вас в руках лише порожня шкірка. Ось власне і все. Тепер ви знаєте, як правильно і легко чистити гранат.
Є ще один спосіб швидкого чищення граната. Для цього потрібно виконати ті ж підготовчі роботи, що і для першого способу, а саме помити гранат, підготувати ємність, надіти фартух. Потім берете гранат в руки і зрізаєте у нього верхівку і дно. Гострим ножем робите неглибокий надріз від однієї зрізаної вершини до іншої, але не безпосередньо, а по спіралі. Після цього берете гранат за зрізи двома руками, і повертаєте їх в різні боки. Гранат розламається по зробленому надрізу і у вас вийде закручена стрічка з граната. А всі зернятка будуть легко доступні. І їх можна буде вручну зібрати в підготовлену ємність.
Просто смачно або ще й корисно?
Далеко не кожен знає про те, якими корисними властивостями володіє гранат. У ньому містяться вітаміни групи В, аскорбінова кислота, калій, залізо, кальцій і т. д. Найбільш часто застосовують гранат для лікування серцево-судинної системи. Гранат допомагає поліпшити міцність кровоносних судин, запобігає кардіологічні захворювання, підвищує гемоглобін. Багато лікарі часто радять своїм пацієнтам пити гранатовий сік для зміцнення імунітету, та підвищення опірності організму до різних простудних захворювань. Особливо важливо пити гранатовий сік, а також вживати його просто у вигляді зерняток людям, які проживають в місцях з високим рівнем радіації або людям, що мають злоякісні пухлини. З усього сказаного можна зробити висновок, що гранат і гранатовий сік - дуже цінний продукт, і його вживання допомагає запобігти появі безлічі захворювань.
Робимо правильний вибір
Але тут виникає ще вони важливе питання: а як правильно вибрати гранат? При виборі граната потрібно мати на увазі, що не завжди його красивий зовнішній вигляд відповідає внутрішньому змісту. Тому для початку потрібно дізнатися, як вибрати стиглий і смачний гранат.
Для початку оціните гранат по вазі. Стиглий плід повинен бути важким. Враховуючи те, що існують різні сорти граната, його колір не має принципового значення. Він може варіюватися від світло-рожевого кольору, до яскраво-червоного. Крім цього, шкірка граната повинна бути суховата. Якщо ви бачите, що вона є соковитою, то перед вами незрілий плід. У стиглого граната шкірка тонка, суха, нерівна і ніби обтягує зерна.
Так як же його все-таки почистити?
Отже, гранат куплений, і настає пора задуматися про те, як ви збираєтеся його чистити. Існує кілька швидких способів, як можна правильно і легко очистити гранат.
Для початку гранат ретельно миємо. Потім нанизуємо такий одяг, який не шкода забруднити, або ж пов'язуємо собі фартух. І беремо досить глибоку посудину, в яку, власне, і будемо діставати зерна граната. Якщо посуд буде дрібна, то ви і самі испачкаетесь гранатовим соком, і забрудните всю кухню. Берете гранат в руки і зрізаєте у нього верхівку (ту частину, на якій розташована «корона» граната) таким чином, щоб вам стало видно його зерна і прожилки, які є всередині. Потім уздовж цих прожилок робите надрізи по всьому гранату. Їх повинно вийти близько 7-9 штук. Перевертаємо гранат зрізаною стороною вниз над підготовленої посудом. Бажано, щоб зріз був нижче країв посуду, щоб радіус розбризкування гранатного соку не виходив за межі ємності. Потім берете звичайну столову ложку (або можете взяти той ніж, яким робили надрізи) і стукайте по гранату. Удари повинні бути досить сильними, щоб зерна могли самі вискакувати з шкірки. Незабаром ви побачите, що всі зерна опинилися в ємності, і у вас в руках лише порожня шкірка. Ось власне і все. Тепер ви знаєте, як правильно і легко чистити гранат.
Є ще один спосіб швидкого чищення граната. Для цього потрібно виконати ті ж підготовчі роботи, що і для першого способу, а саме помити гранат, підготувати ємність, надіти фартух. Потім берете гранат в руки і зрізаєте у нього верхівку і дно. Гострим ножем робите неглибокий надріз від однієї зрізаної вершини до іншої, але не безпосередньо, а по спіралі. Після цього берете гранат за зрізи двома руками, і повертаєте їх в різні боки. Гранат розламається по зробленому надрізу і у вас вийде закручена стрічка з граната. А всі зернятка будуть легко доступні. І їх можна буде вручну зібрати в підготовлену ємність.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
Салат «Гранатовий браслет» - дуже красиве блюдо. Поставити його на святковий стіл може навіть недосвідчена господиня, оскільки готується він
Страви з гранатом
Про користь граната знає кожен. Але не всі знають, що гранат можна додавати в різні страви, а можна навіть приготувати гранатовий соус, який стане
Як вибрати гранат?
Поспостерігавши за своїми знайомими, я помітила, що з усіх продуктів, які будуть представлені на ринку або в магазині, найчастіше помиляються саме в
Гранатовий крюшон
Крюшон - це популярний напій, в якому одночасно з алкоголем додаються ягоди, фрукти, соки, сиропи. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих і
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,
Салат «Гранатовий браслет»
Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,