А чи знаєте ви, що зерна граната можна не тільки просто їсти для насичення організму вітамінами, а також додавати в різні страви, надаючи їм вишуканість, оригінальність і красу. Ми розповімо вам декілька рецептів приготування страв з гранатом, а ви самі переконатися наскільки це смачно і незвично!
Салат з гранатом
Інгредієнти: куряча грудки - 500 г; варене яйце - 2 шт.; очищені волоські горіхи - 05 склянки; гранат - 05 шт.; листя салату - 150 г; свіжа зелень - 50 г; оцет винний - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Курячу грудку солимо, перчимо, загортаємо у фольгу і запікаємо до готовності в духовці. Яйця відварюємо, чистимо і дрібненько нарізаємо. Горіхи подрібнюємо блендером і змішуємо з оцтом. Листя салату рвемо руками на шматочки і викладаємо в салатник. Гранат чистимо, витягаємо зерна, а готове куряче м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Тепер змішуємо всі інгредієнти в мисці і подаємо на стіл.
Баранина з гранатом
Інгредієнти: баранина - 850 г; гранат - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; спеції для м'яса; масло рослинне - 50 мл Приготування М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Потім обсмажуємо їх на рослинному маслечко до напівготовності і додаємо очищений і подрібнений цибулю. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і даємо м'яса трохи протушкувати. Цим часом чистимо поки гранат, виймаємо зернятка і з половини видавлюємо сік. Далі виливаємо його в сковорідку з м'ясом і тушкуємо все хвилин 15. Після цього кидаємо гранатові зерна, спеції, перемішуємо і готуємо хвилин 15. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню, горішками і подаємо до столу з картопляним пюре.
Вегетаріанське блюдо з граната
Інгредієнти: вода фільтрована - 1 ст.; кускус - 1 ст.; гранат - 1 шт.; фісташки очищені - 05 ст.; свіжа м'ята - 15 г; цибуля зелена - 2 шт.; олія оливкова - 30 мл; лимон - 1 шт.; спеції. Приготування Кускус заливаємо окропом, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин. Фісташки злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а гранат чистимо і витягаємо зерна. Потім викладаємо в миску фісташки, кускус, подрібнену м'яту, зелений цибулька і зерна граната. Поливаємо все маслом, лимонним соком, приправляємо спеціями, перемішуємо і подаємо до столу.
Рецепт страви з гранатом
Інгредієнти: короп - 1 кг; волоські горіхи - 05 склянки; гранатові зерна - 1 ст.; цибулина - 2 шт.; спеції; гвоздика - 6 шт.; олія рослинна; борошно - 1 ч. ложка; кориця мелена - щіпка. Приготування Рибу чистимо, промиваємо, натираємо зсередини сіллю і залишаємо просочуватися на 30 хвилин. Цим часом чистимо поки цибуля і разом з горіхами перекручуємо все через м'ясорубку, додаючи корицю, гвоздику і гранатові зерна. Обережно перемішуємо масу і начиняємо їй нашу рибку. Краї черевця скріплюємо дерев'яними шпильками і викладаємо її в змащену рослинним маслом посуд для запікання. Зверху присипаємо карпа борошном і відправляємо в мікрохвильову піч хвилин на 10-12 виставивши потужність 1000. Готову страву перекладаємо на тарілку і ставимо на стіл, прикрасивши зеленню.
Гранатовий соус
Інгредієнти: гранат - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; червоне сухе вино - 100 мл; курячий бульйон - 150 мл; сушений чебрець - за смаком; олія оливкова - 2 ст. ложки. Приготування Гранат миємо, розрізаємо на 4 частини і очищаємо від шкірки. Із зерен вичавлюємо сік і половину порції змішуємо з червоним вином, чебрецем і сіллю. Отриманий соус виливаємо в каструльку і уварюємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні. Потім розбавляємо масу курячим бульйончик і продовжуємо варити ще хвилин 10. Соус за цей час почне загусати і темніти. Тепер додаємо в соус сік, що залишився і кидаємо дрібненько порізану цибульку. Уварюємо все на середньому вогні, поки суміш не придбає потрібну нам консистенцію. Після цього готовий соус охолодити, перелити в соусник і подаємо до будь-якої м'ясної страви.