Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадне морозиво

Шоколадне морозиво

18-01-2015, 23:11
1 701
Шоколадне морозиво
Справжнє шоколадне морозиво - один з найбільш улюблених і смачних десертів з дитинства. Воно підвищує і покращує настрій не тільки влітку, але й взимку. Це ласощі легко засвоюється, даючи нам не тільки чудове насолоду, але і справжнє відчуття ситості. Калорійність такого морозива залежить від виду і сорту. Зазвичай вона становить 130 - 350 ккал на 100 грамів. Але дуже часто, читаючи склад морозива, що продається в магазинах, ми відмовляємося від цих ласощів. Барвники, ароматизатори, стабілізатори і консерванти відлякують і зовсім відбивають все бажання і апетит! Але, щоб не відмовляти собі в такому задоволення, можна зробити морозиво вдома!

Рецепт шоколадного морозива


Інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • вершки - 400 мл;

  • молоко - 50 мл;

  • шоколад - 50 г;

  • цукор - 100 г;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • полуниця для прикраси.


  • Приготування
    Як зробити шоколадне морозиво? Кип'ятимо Молоко і залишаємо остигати до кімнатної температури. Цим часом шоколад натираємо на дрібній тертці. Яєчні жовтки гарненько розтираємо з цукром, додаємо молоко і шоколад. Ретельно перемішуємо і збиваємо масу.
    Ставимо ємність на невеликий вогонь і варимо все, до повного розчинення шоколаду, постійно помішуючи. Після того як вона загусне, прибираємо з вогню і охолоджуємо. Далі збиваємо вершки, вливаємо коньяк за смаком. Потім акуратно додаємо в вершки шоколадну суміш і перемішуємо до однорідності.
    Перекладаємо морозиво в контейнер, закриваємо кришкою і ставимо на 2 години в морозилку. Готове морозиво прикрашаємо перед подачею на стіл полуницею.
    Якщо у вас є морожениця, то можете з легкістю приготувати шоколадне морозиво в ній!

    Шоколадний пломбір


    Інгредієнти:

  • ванільний пломбір - 500 г;

  • чорний шоколад - 100 г;

  • імбирне печиво - 100 г;

  • курага - 50 г;

  • апельсинова цедра - за смаком;

  • апельсиновий сік.


  • Приготування
    Курагу моєму і дуже дрібно ріжемо кубиками. Далі кладемо її в миску, додаємо апельсиновий сік і терту цедру, все гарненько перемішуємо.
    Шоколадне морозиво
    Залишаємо настоятися приблизно на 2 години. Після цього гарненько охолоджуємо масу, викладаємо ванільний пломбір і злегка розминаємо його виделкою. Кришимо печиво і натираємо на дрібній тертці шоколад. Усе ретельно і швидко перемішуємо, щоб морозиво не встиг розтанути. Потім поміщаємо суміш у форму, накриваємо кришкою і ставимо в морозилку приблизно на 3 години. При подачі на стіл прикрашаємо шоколадне морозиво, приготоване в домашніх умовах, крихтами печива або цитрусовими цукатами . А ще можна зробити десерт з декількох видів ласощі, додавши, наприклад, морозиво «Щербет» .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Десерт з морозива
    Десерт з морозива
    Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас
    Освіжаюче  морозиво «Мохіто»
    Освіжаюче морозиво «Мохіто»
    Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
    Морозиво з банана
    Морозиво з банана
    Сьогоднішня наша стаття присвячена любителям морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах. І зараз ми з вами поділимося цікавими рецептами
    Шоколадне желе
    Шоколадне желе
    Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
    Вершкове морозиво в домашніх умовах
    Вершкове морозиво в домашніх умовах
    Морозиво, приготоване в домашніх умовах, найбільш смачним і корисним. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів створення вершкового
    Шоколадне парфе
    Шоколадне парфе
    Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне