Вершкове морозиво в домашніх умовах
При наявності у побуті морожениці, приготувати домашнє морозиво - нікчемна справа, трохи складніше це буде зробити без її допомоги. Смак готового ласощі буде разюче відрізнятися від покупного варіанту в кращу сторону, а урізноманітнити власне морозиво можна будь-якими інгредієнтами на свій смак.
Інгредієнти:
ваніль - 2 боба;
яєчні жовтки - 5 шт;
цукор - 3/4 ст.;
вершки - 600 мл
Приготування
Розкриваємо ванільні боби з допомогою гострого ножа і витягаємо ароматні насіння. Збиваємо насіння ванілі з яєчними жовтками і цукром в мисці над водяною банею. Збільшуємо вогонь до середнього і продовжуємо збивання міксером протягом 5 хвилин або до тих пір, поки суміш не стане білою і густий. Вливаємо до яєць 1/2 склянки вершків і продовжуємо збивання ще 3 хвилини. Прибираємо миску з вогню і злегка охолодити її вміст.
Тим часом збиваємо вершки до м'яких піків і змішуємо їх з остиглої ванільною сумішшю. Переливаємо майбутнє морозиво в контейнер і заморожуємо протягом 6 годин. Після закінчення часу збиваємо морозиво за допомогою блендера і знову заморожуємо аналогічну кількість часу.
Якщо у вас є морожениця, то перед тим, як поставити морозиво в морозильну камеру, змішайте і охолодіть його з її допомогою, тоді вам не доведеться додатково збивати ласощі в середині готування.
Інгредієнти:
крем-сир - 250 г;
цукор - 1/3 ст.;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
вершки - 1/2 ст.;
шоколад - 100 г;
ванільне морозиво - 1 кг.
Приготування
Раніше ми описали, як зробити домашнє вершкове морозиво, зараз же слід запастися кілограмом такого морозива і перетворити його в щось зовсім інше, ще більш смачне.
Крем-сир збиваємо з цукром і ваніллю до утворення повітряної маси. Поступово вливаємо в сирну суміш додаємо вершки і шоколадну крихту. Змішуємо сирну масу з м'яким морозивом і ставимо все в холодильник на 4-5 годин.
Інгредієнти:
вершки - 1/2 ст.;
м'ятна есенція - 2 ч. ложки;
зелений харчовий барвник;
шоколад - 100 г;
вершкове морозиво - 15 кг;
печиво - 200 р.
Приготування
Шоколад і печиво подрібнюємо в крихту середнього розміру. Вершки збиваємо до м'яких піків з м'ятною есенцією і зеленим харчовим барвником. Змішуємо вершки з м'яким вершковим морозивом, приготованим за першим рецептом, а після додаємо шматочки шоколаду та печива.
Рецепт домашнього вершкового морозива
Інгредієнти:
Приготування
Розкриваємо ванільні боби з допомогою гострого ножа і витягаємо ароматні насіння. Збиваємо насіння ванілі з яєчними жовтками і цукром в мисці над водяною банею. Збільшуємо вогонь до середнього і продовжуємо збивання міксером протягом 5 хвилин або до тих пір, поки суміш не стане білою і густий. Вливаємо до яєць 1/2 склянки вершків і продовжуємо збивання ще 3 хвилини. Прибираємо миску з вогню і злегка охолодити її вміст.
Тим часом збиваємо вершки до м'яких піків і змішуємо їх з остиглої ванільною сумішшю. Переливаємо майбутнє морозиво в контейнер і заморожуємо протягом 6 годин. Після закінчення часу збиваємо морозиво за допомогою блендера і знову заморожуємо аналогічну кількість часу.
Якщо у вас є морожениця, то перед тим, як поставити морозиво в морозильну камеру, змішайте і охолодіть його з її допомогою, тоді вам не доведеться додатково збивати ласощі в середині готування.
Рецепт вершкового морозива "Чізкейк" в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Раніше ми описали, як зробити домашнє вершкове морозиво, зараз же слід запастися кілограмом такого морозива і перетворити його в щось зовсім інше, ще більш смачне.
Крем-сир збиваємо з цукром і ваніллю до утворення повітряної маси. Поступово вливаємо в сирну суміш додаємо вершки і шоколадну крихту. Змішуємо сирну масу з м'яким морозивом і ставимо все в холодильник на 4-5 годин.
Домашнє вершкове морозиво з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад і печиво подрібнюємо в крихту середнього розміру. Вершки збиваємо до м'яких піків з м'ятною есенцією і зеленим харчовим барвником. Змішуємо вершки з м'яким вершковим морозивом, приготованим за першим рецептом, а після додаємо шматочки шоколаду та печива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадне морозиво
Любителів шоколадного морозива дуже багато. Якщо ви до них ставитеся, то не варто купувати дане ласощі, а робити його будинку. Рецепти зараз ми вам
Десерт з морозива
Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
Морозиво з банана
Сьогоднішня наша стаття присвячена любителям морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах. І зараз ми з вами поділимося цікавими рецептами
Морозиво з йогурту
Хто з нас не любить морозиво? Напевно, таких немає. Це смачне і корисне ласощі можна придбати в будь-якому магазині. Але сьогодні ми детально
Фісташкове морозиво
Фісташкове морозиво - це чудово освіжаючий варіант літнього десерту, який припаде до душі і дорослим, і дітям. А як швидко приготувати ми розповімо в