При наявності у побуті морожениці, приготувати домашнє морозиво - нікчемна справа, трохи складніше це буде зробити без її допомоги. Смак готового ласощі буде разюче відрізнятися від покупного варіанту в кращу сторону, а урізноманітнити власне морозиво можна будь-якими інгредієнтами на свій смак.
Рецепт домашнього вершкового морозива
Інгредієнти: ваніль - 2 боба; яєчні жовтки - 5 шт; цукор - 3/4 ст.; вершки - 600 мл Приготування Розкриваємо ванільні боби з допомогою гострого ножа і витягаємо ароматні насіння. Збиваємо насіння ванілі з яєчними жовтками і цукром в мисці над водяною банею. Збільшуємо вогонь до середнього і продовжуємо збивання міксером протягом 5 хвилин або до тих пір, поки суміш не стане білою і густий. Вливаємо до яєць 1/2 склянки вершків і продовжуємо збивання ще 3 хвилини. Прибираємо миску з вогню і злегка охолодити її вміст.
Тим часом збиваємо вершки до м'яких піків і змішуємо їх з остиглої ванільною сумішшю. Переливаємо майбутнє морозиво в контейнер і заморожуємо протягом 6 годин. Після закінчення часу збиваємо морозиво за допомогою блендера і знову заморожуємо аналогічну кількість часу.
Якщо у вас є морожениця, то перед тим, як поставити морозиво в морозильну камеру, змішайте і охолодіть його з її допомогою, тоді вам не доведеться додатково збивати ласощі в середині готування.
Рецепт вершкового морозива "Чізкейк" в домашніх умовах
Інгредієнти: крем-сир - 250 г; цукор - 1/3 ст.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; вершки - 1/2 ст.; шоколад - 100 г; ванільне морозиво - 1 кг. Приготування Раніше ми описали, як зробити домашнє вершкове морозиво, зараз же слід запастися кілограмом такого морозива і перетворити його в щось зовсім інше, ще більш смачне.
Крем-сир збиваємо з цукром і ваніллю до утворення повітряної маси. Поступово вливаємо в сирну суміш додаємо вершки і шоколадну крихту. Змішуємо сирну масу з м'яким морозивом і ставимо все в холодильник на 4-5 годин.
Домашнє вершкове морозиво з м'ятою
Інгредієнти: вершки - 1/2 ст.; м'ятна есенція - 2 ч. ложки; зелений харчовий барвник; шоколад - 100 г; вершкове морозиво - 15 кг; печиво - 200 р. Приготування Шоколад і печиво подрібнюємо в крихту середнього розміру. Вершки збиваємо до м'яких піків з м'ятною есенцією і зеленим харчовим барвником. Змішуємо вершки з м'яким вершковим морозивом, приготованим за першим рецептом, а після додаємо шматочки шоколаду та печива.