Справжнє шоколадне морозиво - один з найбільш улюблених і смачних десертів з дитинства. Воно підвищує і покращує настрій не тільки влітку, але й взимку. Це ласощі легко засвоюється, даючи нам не тільки чудове насолоду, але і справжнє відчуття ситості. Калорійність такого морозива залежить від виду і сорту. Зазвичай вона становить 130 - 350 ккал на 100 грамів. Але дуже часто, читаючи склад морозива, що продається в магазинах, ми відмовляємося від цих ласощів. Барвники, ароматизатори, стабілізатори і консерванти відлякують і зовсім відбивають все бажання і апетит! Але, щоб не відмовляти собі в такому задоволення, можна зробити морозиво вдома!
Рецепт шоколадного морозива
Інгредієнти: яєчні жовтки - 3 шт.; вершки - 400 мл; молоко - 50 мл; шоколад - 50 г; цукор - 100 г; коньяк - 1 ст. ложка; полуниця для прикраси. Приготування Як зробити шоколадне морозиво? Кип'ятимо Молоко і залишаємо остигати до кімнатної температури. Цим часом шоколад натираємо на дрібній тертці. Яєчні жовтки гарненько розтираємо з цукром, додаємо молоко і шоколад. Ретельно перемішуємо і збиваємо масу.
Ставимо ємність на невеликий вогонь і варимо все, до повного розчинення шоколаду, постійно помішуючи. Після того як вона загусне, прибираємо з вогню і охолоджуємо. Далі збиваємо вершки, вливаємо коньяк за смаком. Потім акуратно додаємо в вершки шоколадну суміш і перемішуємо до однорідності.
Перекладаємо морозиво в контейнер, закриваємо кришкою і ставимо на 2 години в морозилку. Готове морозиво прикрашаємо перед подачею на стіл полуницею.
Якщо у вас є морожениця, то можете з легкістю приготувати шоколадне морозиво в ній!
Шоколадний пломбір
Інгредієнти: ванільний пломбір - 500 г; чорний шоколад - 100 г; імбирне печиво - 100 г; курага - 50 г; апельсинова цедра - за смаком; апельсиновий сік. Приготування Курагу моєму і дуже дрібно ріжемо кубиками. Далі кладемо її в миску, додаємо апельсиновий сік і терту цедру, все гарненько перемішуємо.
Залишаємо настоятися приблизно на 2 години. Після цього гарненько охолоджуємо масу, викладаємо ванільний пломбір і злегка розминаємо його виделкою. Кришимо печиво і натираємо на дрібній тертці шоколад. Усе ретельно і швидко перемішуємо, щоб морозиво не встиг розтанути. Потім поміщаємо суміш у форму, накриваємо кришкою і ставимо в морозилку приблизно на 3 години. При подачі на стіл прикрашаємо шоколадне морозиво, приготоване в домашніх умовах, крихтами печива або цитрусовими цукатами . А ще можна зробити десерт з декількох видів ласощі, додавши, наприклад, морозиво «Щербет» .