Тірамісу з полуницею
Хочете доповнити класичний італійський десерт чимось незвичайним? Приготуйте полуничне тірамісу . Легкий, повітряний десерт з ледь помітною кислинкою, припаде до смаку будь-якому ласуни.
Інгредієнти:
печиво савоярді - 24 шт.;
апельсиновий сік - 1/2 ст.;
полуниця - 3 ст.;
вода - 1/4 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
вершки для збивання - 1 ст.;
маскарпоне - 1 ст.
Приготування
Почнемо з приготування полуничного пюре. У сотейник кладемо дрібно нарізану полуницю і заливаємо її 1/4 склянки води. Як тільки вода в сотейнику закипить - додаємо в сковороду цукор (1/4 склянки) і варимо сироп ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Полуницю з сиропом злегка остуджуємо і перелити в блендер. Збиваємо ягоди в однорідне пюре і змішуємо його з апельсиновим соком .
Вершки збиваємо до м'яких піків з цукром і з'єднуємо з сиром маскарпоне. Печиво савоярді занурюємо в суміш полуничного пюре і лимонного соку буквально на секунду, після чого розкладаємо його єдиним шаром в обраній формі. Зверху розподіляємо шар з половини сиру маскарпоне зі збитими вершками. Покриваємо всі ще одним шаром вимоченого в полуничному пюре печива і викладаємо останній сирний шар.
Перед подачею, торт тірамісу без яєць з полуницею повинен настоятися в холодильнику від 2 до 4 годин.
Інгредієнти:
чорний кава - 500 мл;
лікер "Франжелико" - 75 мл;
яєчні жовтки - 4 шт.;
цукор - 100 г;
маскарпоне - 500 г;
вершки для збивання - 250 г;
печиво савоярді - 24 шт.;
волоські горіхи - 75 г;
полуниця - 300 г;
темний шоколад - 50 р.
Приготування
У невеликій мисці змішуємо гарячу каву з лікером. У мисці побільше з'єднуємо яєчні жовтки з цукром і збиваємо їх дочиста. Додаємо сир і знову все збиваємо. Також збиваємо вершки в м'яку піну і обережно з'єднуємо їх з сирною масою.
Печиво савоярді занурюємо у вже остиглий кави на 1 секунду. Викладаємо половину печива єдиним шаром в обрану для тірамісу форму, після чого розподіляємо поверх половину маси маскарпоне. Повторюємо шари ще раз, верхівку десерту посипаємо горіхами і шоколадом, а потім вінчаємо шаром з шматочків полуниці. До речі, полуницями та горіхами можна покрити і перший шар десерту з маскарпоне.
Перед подачею десерт повинен настоятися в холодильнику протягом 2-3 годин, щоб як слід просочитися.
Рецепт тірамісу з полуницею
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з приготування полуничного пюре. У сотейник кладемо дрібно нарізану полуницю і заливаємо її 1/4 склянки води. Як тільки вода в сотейнику закипить - додаємо в сковороду цукор (1/4 склянки) і варимо сироп ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Полуницю з сиропом злегка остуджуємо і перелити в блендер. Збиваємо ягоди в однорідне пюре і змішуємо його з апельсиновим соком .
Вершки збиваємо до м'яких піків з цукром і з'єднуємо з сиром маскарпоне. Печиво савоярді занурюємо в суміш полуничного пюре і лимонного соку буквально на секунду, після чого розкладаємо його єдиним шаром в обраній формі. Зверху розподіляємо шар з половини сиру маскарпоне зі збитими вершками. Покриваємо всі ще одним шаром вимоченого в полуничному пюре печива і викладаємо останній сирний шар.
Перед подачею, торт тірамісу без яєць з полуницею повинен настоятися в холодильнику від 2 до 4 годин.
Як приготувати тірамісу з полуницею?
Інгредієнти:
Приготування
У невеликій мисці змішуємо гарячу каву з лікером. У мисці побільше з'єднуємо яєчні жовтки з цукром і збиваємо їх дочиста. Додаємо сир і знову все збиваємо. Також збиваємо вершки в м'яку піну і обережно з'єднуємо їх з сирною масою.
Печиво савоярді занурюємо у вже остиглий кави на 1 секунду. Викладаємо половину печива єдиним шаром в обрану для тірамісу форму, після чого розподіляємо поверх половину маси маскарпоне. Повторюємо шари ще раз, верхівку десерту посипаємо горіхами і шоколадом, а потім вінчаємо шаром з шматочків полуниці. До речі, полуницями та горіхами можна покрити і перший шар десерту з маскарпоне.
Перед подачею десерт повинен настоятися в холодильнику протягом 2-3 годин, щоб як слід просочитися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Десерт з маскарпоне
На основі сиру маскапоне можна приготувати не тільки відоме «Тірамісу», але ще і безліч інших, не менш смачних десертів, рецептами яких ми ділимося в
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Тірамісу в домашніх умовах
Італійське тістечко тірамісу - один з найсмачніших і найпопулярніших десертів у світі. Вважаєте, що приготувати тірамісу здатний тільки шеф-кухар
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
Крем для «Тірамісу»
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми