Тірамісу в домашніх умовах
Тірамісу - дуже смачний і популярний десерт, який сьогодні вам запропонують практично у всіх кафе і ресторанах. Швидше все, ви не зустрінете однакового смаку тірамісу в двох різних закладах, так і в одному кафе його можуть готувати по-різному. Звичайно, далеко не скрізь вам запропонують дійсно смачний і правильно приготований десерт, але смак тірамісу важко сплутати з чим-небудь іншим. Приготувати це тістечко можна і вдома. Звичайно, справжній італійський тірамісу ви навряд чи зможете повторити, але порадувати сім'ю смачним десертом точно вдасться.
Кожна господиня завжди додасть чогось свого в будь-який рецепт, навіть кухарі в ресторанах завжди готують трохи з фантазією і немає однакових страв. А вже в такому творчому справі, як приготування десерту, завжди знайдеться місце для експерименту. Варіацій на тему "тірамісу в домашніх умовах" безліч, але незмінним інгредієнтом, який є основою для цього десерту залишається спеціальний сир для тірамісу - маскарпоне. За смаком і виглядом дуже нагадує нашу густу сметану або злегка віджатий сир. Можна, звичайно, замінити маскарпоне таким сиром, але тоді смак буде не зовсім такою, як у справжнього терамісу. Розглянемо кілька найбільш вдалих рецептів.
Шоколадний тірамісу
Інгредієнти:
сир маскарпоне 500г;
еспресо 150мл;
темний шоколад 100г;
цукор-80г;
савоярді (бісквітне печиво) 250г.
Приготування: змішуємо сир з розтопленим шоколадом, додаємо цукор і 100 мл кави. Всю цю суміш ставимо на повільний вогонь і трохи підігріваємо. Помішуємо, поки суміш не стане однорідною. Вмочуємо савоярді в залишився кави і викладаємо на блюдо (або форму). Зверху змащуємо отриманим кремом. Повторюємо шари два рази (можна і більше, скільки ви вважаєте за потрібне). Готову страву необхідно остуджувати в холодильнику мінімум 6 годин. Краще залишити на ніч. Перед подачею розділити на порції.
Тірамісу з вершками.
Класичний рецепт тірамісу включає в себе яйця, але не всі наважуються їх є без термічної обробки. Для дітей цілком можна приготувати тірамісу з вершками без яєць, це абсолютно не вплине на смак.
Інгредієнти:
вершки для збивання 140мл;
сир маскарпоне 400г;
цукрова пудра-100г;
міцно зварений кави 350мл;
коньяк (якщо готуєте для дорослих);
какао-порошок;
савоярді 250г.
Приготування: Збиваємо міксером вершки і поступово додаємо до них цукрову пудру і сир. До кави можна додати коньяк, лікер або вино. Занурюємо туди савоярді на кілька секунд. Головне, щоб печиво не початок розмокати і не перетворилося на кашу. Викладаємо на блюдо печиво і намазуємо кремом. Повторюємо шари кілька разів. Залишаємо на ніч в холодильнику, перед подачею посипаємо какао-порошком.
Полуничний тірамісу.
Мабуть, не самий вдалий варіант для дитячого столу, але прекрасний десерт для дорослих. Яйця знову можна замінити збитими вершками. Полуничний тірамісу - чудовий "літній варіант" цього десерту.
Інгредієнти:
полуниця 250г;
сир маскарпоне 250г;
яйця 2шт;
цукор 3 ст. л.;
апельсиновий сік 100мл;
апельсиновий лікер 4 ст. л.;
савоярді 150г.
Приготування: з цукру робимо цукрову пудру і змішуємо її з жовтками. Поступово додаємо маскарпоне і продовжуємо збивати. Окремо збиваємо білки в міцну піну і обережно по ложці додаємо їх в наш крем. Полуницю нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо на дно форми трохи крему і далі шар з половини савоярді, попередньо зануривши його в суміш соку і лікеру. Зверху покласти полуницю, а на неї трохи крему. Далі шар савоярді і крему. Все накрити плівкою і поставити в холодильник на 5 годин. Перед подачею прикрасити скибочками полуниці.
Домашній рецепт тірамісу
Кожна господиня завжди додасть чогось свого в будь-який рецепт, навіть кухарі в ресторанах завжди готують трохи з фантазією і немає однакових страв. А вже в такому творчому справі, як приготування десерту, завжди знайдеться місце для експерименту. Варіацій на тему "тірамісу в домашніх умовах" безліч, але незмінним інгредієнтом, який є основою для цього десерту залишається спеціальний сир для тірамісу - маскарпоне. За смаком і виглядом дуже нагадує нашу густу сметану або злегка віджатий сир. Можна, звичайно, замінити маскарпоне таким сиром, але тоді смак буде не зовсім такою, як у справжнього терамісу. Розглянемо кілька найбільш вдалих рецептів.
Шоколадний тірамісу
Інгредієнти:
Приготування: змішуємо сир з розтопленим шоколадом, додаємо цукор і 100 мл кави. Всю цю суміш ставимо на повільний вогонь і трохи підігріваємо. Помішуємо, поки суміш не стане однорідною. Вмочуємо савоярді в залишився кави і викладаємо на блюдо (або форму). Зверху змащуємо отриманим кремом. Повторюємо шари два рази (можна і більше, скільки ви вважаєте за потрібне). Готову страву необхідно остуджувати в холодильнику мінімум 6 годин. Краще залишити на ніч. Перед подачею розділити на порції.
Тірамісу з вершками.
Класичний рецепт тірамісу включає в себе яйця, але не всі наважуються їх є без термічної обробки. Для дітей цілком можна приготувати тірамісу з вершками без яєць, це абсолютно не вплине на смак.
Інгредієнти:
Приготування: Збиваємо міксером вершки і поступово додаємо до них цукрову пудру і сир. До кави можна додати коньяк, лікер або вино. Занурюємо туди савоярді на кілька секунд. Головне, щоб печиво не початок розмокати і не перетворилося на кашу. Викладаємо на блюдо печиво і намазуємо кремом. Повторюємо шари кілька разів. Залишаємо на ніч в холодильнику, перед подачею посипаємо какао-порошком.
Полуничний тірамісу.
Мабуть, не самий вдалий варіант для дитячого столу, але прекрасний десерт для дорослих. Яйця знову можна замінити збитими вершками. Полуничний тірамісу - чудовий "літній варіант" цього десерту.
Інгредієнти:
Приготування: з цукру робимо цукрову пудру і змішуємо її з жовтками. Поступово додаємо маскарпоне і продовжуємо збивати. Окремо збиваємо білки в міцну піну і обережно по ложці додаємо їх в наш крем. Полуницю нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо на дно форми трохи крему і далі шар з половини савоярді, попередньо зануривши його в суміш соку і лікеру. Зверху покласти полуницю, а на неї трохи крему. Далі шар савоярді і крему. Все накрити плівкою і поставити в холодильник на 5 годин. Перед подачею прикрасити скибочками полуниці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Печиво для тірамісу
Тірамісу - це відомий італійський десерт, в приготуванні якої використовують печиво савоярді. Але якщо його не опинилася під рукою, ми розповімо, чим
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
Крем для «Тірамісу»
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми