Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тірамісу в домашніх умовах

Тірамісу в домашніх умовах

17-01-2015, 23:05
1 230
Тірамісу в домашніх умовах
Тірамісу - дуже смачний і популярний десерт, який сьогодні вам запропонують практично у всіх кафе і ресторанах. Швидше все, ви не зустрінете однакового смаку тірамісу в двох різних закладах, так і в одному кафе його можуть готувати по-різному. Звичайно, далеко не скрізь вам запропонують дійсно смачний і правильно приготований десерт, але смак тірамісу важко сплутати з чим-небудь іншим. Приготувати це тістечко можна і вдома. Звичайно, справжній італійський тірамісу ви навряд чи зможете повторити, але порадувати сім'ю смачним десертом точно вдасться.

Домашній рецепт тірамісу


Кожна господиня завжди додасть чогось свого в будь-який рецепт, навіть кухарі в ресторанах завжди готують трохи з фантазією і немає однакових страв. А вже в такому творчому справі, як приготування десерту, завжди знайдеться місце для експерименту. Варіацій на тему "тірамісу в домашніх умовах" безліч, але незмінним інгредієнтом, який є основою для цього десерту залишається спеціальний сир для тірамісу - маскарпоне. За смаком і виглядом дуже нагадує нашу густу сметану або злегка віджатий сир. Можна, звичайно, замінити маскарпоне таким сиром, але тоді смак буде не зовсім такою, як у справжнього терамісу. Розглянемо кілька найбільш вдалих рецептів.
Шоколадний тірамісу
Інгредієнти:

  • сир маскарпоне 500г;

  • еспресо 150мл;

  • темний шоколад 100г;

  • цукор-80г;

  • савоярді (бісквітне печиво) 250г.


  • Приготування: змішуємо сир з розтопленим шоколадом, додаємо цукор і 100 мл кави. Всю цю суміш ставимо на повільний вогонь і трохи підігріваємо. Помішуємо, поки суміш не стане однорідною. Вмочуємо савоярді в залишився кави і викладаємо на блюдо (або форму). Зверху змащуємо отриманим кремом. Повторюємо шари два рази (можна і більше, скільки ви вважаєте за потрібне). Готову страву необхідно остуджувати в холодильнику мінімум 6 годин. Краще залишити на ніч. Перед подачею розділити на порції.
    Тірамісу з вершками.
    Класичний рецепт тірамісу включає в себе яйця, але не всі наважуються їх є без термічної обробки. Для дітей цілком можна приготувати тірамісу з вершками без яєць, це абсолютно не вплине на смак.
    Інгредієнти:

  • вершки для збивання 140мл;

  • сир маскарпоне 400г;

  • цукрова пудра-100г;

  • міцно зварений кави 350мл;

  • коньяк (якщо готуєте для дорослих);

  • какао-порошок;

  • савоярді 250г.


  • Приготування: Збиваємо міксером вершки і поступово додаємо до них цукрову пудру і сир. До кави можна додати коньяк, лікер або вино. Занурюємо туди савоярді на кілька секунд. Головне, щоб печиво не початок розмокати і не перетворилося на кашу. Викладаємо на блюдо печиво і намазуємо кремом. Повторюємо шари кілька разів. Залишаємо на ніч в холодильнику, перед подачею посипаємо какао-порошком.
    Полуничний тірамісу.
    Мабуть, не самий вдалий варіант для дитячого столу, але прекрасний десерт для дорослих. Яйця знову можна замінити збитими вершками. Полуничний тірамісу - чудовий "літній варіант" цього десерту.
    Тірамісу в домашніх умовах
    Інгредієнти:

  • полуниця 250г;

  • сир маскарпоне 250г;

  • яйця 2шт;

  • цукор 3 ст. л.;

  • апельсиновий сік 100мл;

  • апельсиновий лікер 4 ст. л.;

  • савоярді 150г.


  • Приготування: з цукру робимо цукрову пудру і змішуємо її з жовтками. Поступово додаємо маскарпоне і продовжуємо збивати. Окремо збиваємо білки в міцну піну і обережно по ложці додаємо їх в наш крем. Полуницю нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо на дно форми трохи крему і далі шар з половини савоярді, попередньо зануривши його в суміш соку і лікеру. Зверху покласти полуницю, а на неї трохи крему. Далі шар савоярді і крему. Все накрити плівкою і поставити в холодильник на 5 годин. Перед подачею прикрасити скибочками полуниці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
    Печиво для тірамісу
    Печиво для тірамісу
    Тірамісу - це відомий італійський десерт, в приготуванні якої використовують печиво савоярді. Але якщо його не опинилася під рукою, ми розповімо, чим
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
    Крем для «Тірамісу»
    Крем для «Тірамісу»
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми