Тірамісу без яєць
Якщо ви, з якоїсь причини, не вживаєте яйця, то це не причина відмовлятися від смачного італійського десерту. Тірамісу без яєць не зможе носити горде звання класичного, але і в смаку сильно не програє.
Інгредієнти:
сир маскарпоне - 200 г;
вершки - 200 г;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
коньяк - 1 1/2 ст. ложки;
кава - 300 мл;
печиво савоярді - 12-14 шт.;
какао-порошок.
Приготування
Вершки збиваємо на середній швидкості, поступово додаючи цукор і збільшуючи швидкість до максимуму. Як тільки вершки утворюють тверді піки, збивання слід зупинити.
Маскарпоне також збиваємо міксером, додавши коньяк. Змішуємо збиті вершки з крем-сиром до однорідності.
Печиво занурюємо в каву буквально на 1 секунду. Викладаємо савоярді на дно форми для тірамісу і покриваємо половиною вершково-сирної маси. Зверху викладаємо ще один шар печива і покриваємо його залишилася сирною масою. У довершенні посипаємо десерт какао-порошком і ставимо в холодильник на 6-8 годин.
Інгредієнти:
апельсиновий сік - 1/3 ст.;
цукор - 1/3 ст.;
лікер "Куантро" - 1/3 ст.+4 ст. ложки;
вершки для збивання - 1 1/3 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
сир маскарпоне - 500 г;
полуниця - 750 г;
савоярді.
Приготування
Першим ділом збиваємо вершки з цукром, 2 столовими ложками лікеру і ваніллю до утворення стійких піків. В іншій мисці збиваємо маскарпоне з 2 столовими ложками лікеру. Обидві суміші з'єднуємо, і наш крем для тірамісу без яєць готовий.
Полуницю нарізаємо скибочками. 1/3 склянки лікеру змішуємо з аналогічною кількістю апельсинового соку і занурюємо в отриману суміш кожне печиво буквально на секунду. Викладаємо печиво в ряд, покриваємо його шматочками полуниці та половиною крему. Повторюємо процедуру і прикрашаємо верхівку десерту залишилися ягодами.
Інгредієнти:
еспресо - 1/2 ст.;
крем-сир - 400 г;
маскарпоне - 400 г;
молоко - 1 ст. ложка;
цукор - 1/2 ст.;
печиво саворяди;
какао-порошок;
чорний шоколад.
Приготування
Крем-сир збиваємо з маскарпоне, молоком і цукром до однорідності. Печиво занурюємо в остиглий кави і розкладаємо по формі для десерту. Покриваємо тірамісу шаром з половини крему, поверх знову розподіляємо печиво і покриваємо його залишилися кремом. Посипаємо десерт какао-порошком і тертим шоколадом. Перед подачею десерт повинен постояти в холодильнику близько 4-5 годин.
Інгредієнти:
печиво савоярді - 12 шт.;
кава - 3/4 ст.;
сир - 1 ст.;
цедра 1 апельсина;
лікер "Амаретто" - 1 ст. ложка;
цукор - 2 ч. ложки;
какао-порошок.
Приготування
Жирний сир перетираємо через сито або збиваємо до кремоподібної консистенції за допомогою блендера. Перекладаємо вершковий сир в чашу міксера, додаємо лікер, цукор і апельсинову цедру, після чого продовжуємо збивання до однорідності. Якщо маса виходить дуже густою - додайте молока, вершків або грецького йогурту.
Свіжозаварений кави повністю остуджуємо і занурюємо в нього савоярді буквально на пару секунд, щоб печиво не розмокло і не перетворилося на кашу під час настоювання десерту.
На дно форми, обраної для приготування десерту, укладаємо шар вимоченого в каву печива, покриваємо його половиною сиру і повторюємо процедуру. Сформований десерт покриваємо шаром какао-порошку і ставимо в холодильник на 3-4 години перед подачею.
Тірамісу з сиром без яєць відрізняється надзвичайною ніжністю, доступністю в приготуванні і більш низькою калорійністю.
Рецепт «класичного» тірамісу без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Вершки збиваємо на середній швидкості, поступово додаючи цукор і збільшуючи швидкість до максимуму. Як тільки вершки утворюють тверді піки, збивання слід зупинити.
Маскарпоне також збиваємо міксером, додавши коньяк. Змішуємо збиті вершки з крем-сиром до однорідності.
Печиво занурюємо в каву буквально на 1 секунду. Викладаємо савоярді на дно форми для тірамісу і покриваємо половиною вершково-сирної маси. Зверху викладаємо ще один шар печива і покриваємо його залишилася сирною масою. У довершенні посипаємо десерт какао-порошком і ставимо в холодильник на 6-8 годин.
Рецепт тірамісу без яєць з полуницею
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом збиваємо вершки з цукром, 2 столовими ложками лікеру і ваніллю до утворення стійких піків. В іншій мисці збиваємо маскарпоне з 2 столовими ложками лікеру. Обидві суміші з'єднуємо, і наш крем для тірамісу без яєць готовий.
Полуницю нарізаємо скибочками. 1/3 склянки лікеру змішуємо з аналогічною кількістю апельсинового соку і занурюємо в отриману суміш кожне печиво буквально на секунду. Викладаємо печиво в ряд, покриваємо його шматочками полуниці та половиною крему. Повторюємо процедуру і прикрашаємо верхівку десерту залишилися ягодами.
Тірамісу без алкоголю і яєць
Інгредієнти:
Приготування
Крем-сир збиваємо з маскарпоне, молоком і цукром до однорідності. Печиво занурюємо в остиглий кави і розкладаємо по формі для десерту. Покриваємо тірамісу шаром з половини крему, поверх знову розподіляємо печиво і покриваємо його залишилися кремом. Посипаємо десерт какао-порошком і тертим шоколадом. Перед подачею десерт повинен постояти в холодильнику близько 4-5 годин.
Тірамісу без маскарпоне і яєць
Інгредієнти:
Приготування
Жирний сир перетираємо через сито або збиваємо до кремоподібної консистенції за допомогою блендера. Перекладаємо вершковий сир в чашу міксера, додаємо лікер, цукор і апельсинову цедру, після чого продовжуємо збивання до однорідності. Якщо маса виходить дуже густою - додайте молока, вершків або грецького йогурту.
Свіжозаварений кави повністю остуджуємо і занурюємо в нього савоярді буквально на пару секунд, щоб печиво не розмокло і не перетворилося на кашу під час настоювання десерту.
На дно форми, обраної для приготування десерту, укладаємо шар вимоченого в каву печива, покриваємо його половиною сиру і повторюємо процедуру. Сформований десерт покриваємо шаром какао-порошку і ставимо в холодильник на 3-4 години перед подачею.
Тірамісу з сиром без яєць відрізняється надзвичайною ніжністю, доступністю в приготуванні і більш низькою калорійністю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Десерт з печива
Не знаєте такого новенького і смачненького зробити до чаю? Пропонуємо просте і оригінальне рішення - десерт з печива. Давайте розберемо кілька
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Тірамісу в домашніх умовах
Італійське тістечко тірамісу - один з найсмачніших і найпопулярніших десертів у світі. Вважаєте, що приготувати тірамісу здатний тільки шеф-кухар
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
Крем для «Тірамісу»
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми