Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Тірамісу в домашніх умовах

Торт «Тірамісу в домашніх умовах

18-01-2015, 11:21
2 601
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
«Тірамісу» - це легкий десерт, що нагадує по консистенції пудинг, основними інгредієнтами якого є сир «Маскарпоне» і традиційне італійське печиво «Савоярді». Незважаючи на класичну рецептуру, десерт зазнав ряд перетворень за своє недовге існування. Так, наприклад, «Савоярді» стали замінювати бісквітом, «Маскарпоне» - вершковим кремом, а кавову просочення - фруктової.
У даній статті ми розберемося з тим, як зробити торт «Тірамісу» та з класичним, і за новоявленим рецептами.

Класичний рецепт торта «Тірамісу» з «Маскарпоне»


Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;

  • цукор - 1 1/4 ст.;

  • сир «Маскарпоне» - 1 1/4 ст.;

  • печиво «Савоярді» - 350 г;

  • міцна кава - 1/3 ст.;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • чорний шоколад - 30 р.


  • Приготування
    Приготування торта «Тірамісу» слід почати з створення основи з «Маскарпоне», для цього яєчні жовтки і цукор слід ретельно збити і помістити на киплячу водяну баню. «Заварювання» жовтків займе 10 хвилин, при цьому масу необхідно постійно помішувати. Готові гарячі жовтки необхідно збити до лимонного кольору, а потім вмішати до «Маскарпне».
    В окремій мисці збиваємо яєчні білки до піків і акуратно додаємо масу до жовтків. На дно скляної сервировочной посуду укладаємо палички «Савоярді», змащуємо їх міцною кавою за допомогою кисті і зверху викладаємо суміш «Маскарпоне» і яєць. Повторюємо аналогічну процедуру і з наступним шаром.
    Як прикрасити торт «Тірамісу», вирішувати вам: можна присипати поверхню шоколадом або какао, викласти зацукровані фрукти або коктейльні вишні - в будь-якому випадку після прикраси десерт необхідно відправити в холодильник для застигання, мінімум на 2-3 години, максимум - на ніч.

    Торт «Тірамісу» з бісквітом в домашніх умовах


    Рецепт приготування торта «Тірамісу» з бісквітом не є автентичним, але це жодною мірою не робить його гірше оригіналу, просто такий десерт має інший смак і консистенцію. Якому варіанту віддати перевагу - вирішувати вам, в будь-якому випадку такий рецепт варто уваги.
    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйця - 5 шт.;

  • цукор - 250 г;

  • борошно - 250 г;

  • пекарський порошок - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • сир «Маскарпоне» - 500 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • міцна кава - 250 мл;

  • какао - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Щоб спекти бісквіт, яйця необхідно розтерти з цукром дочиста, додати просіяне борошно і розпушувач. Залишилися яєчні білки слід збити в міцну піну і акуратно вмішати в тісто. Готове тісто заливаємо у форму і випікаємо при 180 градусах 15-20 хвилин. Випечений бісквіт повністю охолодити.
    Для крему яєчні жовтки збиваємо з цукром, додаємо до сиру і гарненько перемішуємо. Збити до білих піків необхідно буде і яєчні білки, їх повітряну масу також необхідно буде додавати до «Маскарпоне».
    Остиглий бісквіт просочуємо міцною кавою, викладаємо на нього половину всього крему, потім кладемо наступний бісквіт і повторюємо процедуру. Зверху десерт прикрашаємо какао-порошком, і наш бісквітний торт «Тірамісу» готовий!

    Торт «Тірамісу» без яєць


    Інгредієнти:

  • вершки для збивання - 150 мл;

  • сир «Маскарпоне» - 500 г;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • печиво «Савоярді» - 15 шт.;

  • міцна кава - 150 мл;

  • лікер «Амаретто» - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Так як крем для «Тірамісу» не містить яєць, то з цукровою пудрою збиваємо лише охолоджені вершки.
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    До них ж відправляємо сир «Маскарпоне» і обережно вимішуємо до однорідності.
    «Саворди» вимочуємо в охолодженому, свіжозаварений натуральному кави і викладаємо на дно скляного блюда.
    На шар печива рівномірно наносимо половину маси крему з суміші сиру та вершків. Накриваємо шар крему поруч просочених кави «пальчиків» «Савоярді», поверх яких розподіляємо залишився крем. Прикрашаємо десерт за смаком і відправляємо в холодильник на 4 години. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Десерт з маскарпоне
    Десерт з маскарпоне
    На основі сиру маскапоне можна приготувати не тільки відоме «Тірамісу», але ще і безліч інших, не менш смачних десертів, рецептами яких ми ділимося в
    Тірамісу в домашніх умовах
    Тірамісу в домашніх умовах
    Італійське тістечко тірамісу - один з найсмачніших і найпопулярніших десертів у світі. Вважаєте, що приготувати тірамісу здатний тільки шеф-кухар
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
    Крем для «Тірамісу»
    Крем для «Тірамісу»
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми