Рецепт тірамісу з маскарпоне
Листковий італійський десерт у своїй класичній варіації готується з використанням сиру маскарпоне. Приготувати цю різновид кремового сиру можна самостійно, а можна купити в будь-якому великому маркеті. Так чи інакше, саме цей інгредієнт робить тірамісу ніжним і креязикам, як і задумано оригінальною рецептурою.
Інгредієнти:
яєчні білки - 3 шт.;
яєчні жовтки - 6 шт;
сир маскарпоне - 230 г;
лікер амаретто - 2 ст. ложки;
цукор - 6 ст. ложок;
еспресо - 250 мл;
печиво савоярді;
какао-порошок.
Приготування
З допомогою міксера збиваємо яєчні білки з цукром до м'яких піків. В окремій мисці збиваємо яєчні жовтки з цукром дочиста (3-5 хвилин). Змішуємо жовтки з сиром маскарпоне і лікером, обережно з'єднуємо сирну масу зі збитими білками.
Занурюємо печиво савоярді у ледь теплу каву і укладаємо єдиним шаром на дно форми. На даному етапі головне - зберегти текстуру печива, ледь пом'якшивши його зовні. Зазвичай савоярді занурюють у кави на 2-3 секунди. Поверх шару печива викладаємо половину сирної суміші, знову розподіляємо шар печива, вимоченого в каві, викладаємо залишився вершковий сир і посипаємо верхівку десерту какао-порошком. Перед подачею, тірамісу з савоярді і маскарпоне має постояти в холодильнику 4-6 годин.
Інгредієнти:
печиво саворди - 400 г;
какао-порошок - 1/2 ст.;
маскарпоне - 240 г;
цукор - 2 ст.;
молоко - 1/4 ст.;
ванільний екстракт - 1 ст. ложка;
бренді - 1/4 ст.;
розчинна кава - 2 ст. ложки;
вода - 1/2 ст.;
кавовий лікер - 1 1/2 ст.;
вершки для збивання - 1 л.
Приготування
Сир збиваємо з цукром до однорідності і легкості. Додаємо до сирної маси ваніль, молоко і бренді, а після знову збиваємо. Кава розчиняємо і змішуємо з кавовим лікером. Вершки збиваємо до твердих піків, після чого змішуємо їх з сирною масою.
На дно обраної форми укладаємо вимочене в каву печиво, зверху розподіляємо половину вершково-сирної маси, покриваємо її другим шаром печива і знову сирною масою. Готовий десерт посипаємо какао і ставимо в холодильник на 6-8 годин.
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
цукор - 5 ст. ложок;
маскарпоне - 250 г;
сир - 250 г;
кава - 1 ст.;
савоярді;
коньяк - 2 ст. ложки;
какао-порошок.
Приготування
Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо з половиною цукру до білого. Другу половину цукру додаємо до білків і також збиваємо їх до твердих піків. Сир розминаємо виделкою з сиром або збиваємо сирну масу у блендері. Змішуємо сир з жовтком, обережно додаємо повітряний білок і відставляємо масу в бік.
Покриваємо дно обраної посуду печиво савоярді, вимоченим в суміші кави і коньяку. Зверху викладаємо шар сиру, знову кладемо печиво і довершаем десерт ще одним шаром сиру. Посипаємо тірамісу з маскарпоне і коньяком какао-порошком. Перед подачею десерт повинен пробути в холодильнику не менше 4 годин.
Інгредієнти:
шоколадний бісквіт - 1 шт.;
кави - 100 мл;
кавовий лікер - 1 ст. ложка;
ванільне морозиво - 250 г;
маскарпоне - 130 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
какао-порошок.
Приготування
Бісквіт розрізаємо на два пласта. Один з пластів викладаємо на дно обраної форми і просочуємо сумішшю з кави і лікеру. Покриваємо бісквіт шаром ванільного морозива і викладаємо другий шар. Знову просочуємо бісквіт кави, але на цей раз покриваємо сиром, збитим з жовтками і цукром. Посипаємо десерт какао і залишаємо в холодильнику на 2-3 години.
Класичний рецепт тірамісу з маскарпоне
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою міксера збиваємо яєчні білки з цукром до м'яких піків. В окремій мисці збиваємо яєчні жовтки з цукром дочиста (3-5 хвилин). Змішуємо жовтки з сиром маскарпоне і лікером, обережно з'єднуємо сирну масу зі збитими білками.
Занурюємо печиво савоярді у ледь теплу каву і укладаємо єдиним шаром на дно форми. На даному етапі головне - зберегти текстуру печива, ледь пом'якшивши його зовні. Зазвичай савоярді занурюють у кави на 2-3 секунди. Поверх шару печива викладаємо половину сирної суміші, знову розподіляємо шар печива, вимоченого в каві, викладаємо залишився вершковий сир і посипаємо верхівку десерту какао-порошком. Перед подачею, тірамісу з савоярді і маскарпоне має постояти в холодильнику 4-6 годин.
Рецепт тірамісу з сиром маскарпоне і вершками
Інгредієнти:
Приготування
Сир збиваємо з цукром до однорідності і легкості. Додаємо до сирної маси ваніль, молоко і бренді, а після знову збиваємо. Кава розчиняємо і змішуємо з кавовим лікером. Вершки збиваємо до твердих піків, після чого змішуємо їх з сирною масою.
На дно обраної форми укладаємо вимочене в каву печиво, зверху розподіляємо половину вершково-сирної маси, покриваємо її другим шаром печива і знову сирною масою. Готовий десерт посипаємо какао і ставимо в холодильник на 6-8 годин.
Тірамісу з маскарпоне і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо з половиною цукру до білого. Другу половину цукру додаємо до білків і також збиваємо їх до твердих піків. Сир розминаємо виделкою з сиром або збиваємо сирну масу у блендері. Змішуємо сир з жовтком, обережно додаємо повітряний білок і відставляємо масу в бік.
Покриваємо дно обраної посуду печиво савоярді, вимоченим в суміші кави і коньяку. Зверху викладаємо шар сиру, знову кладемо печиво і довершаем десерт ще одним шаром сиру. Посипаємо тірамісу з маскарпоне і коньяком какао-порошком. Перед подачею десерт повинен пробути в холодильнику не менше 4 годин.
Рецепт торта-морозива тірамісу з маскарпоне
Інгредієнти:
Приготування
Бісквіт розрізаємо на два пласта. Один з пластів викладаємо на дно обраної форми і просочуємо сумішшю з кави і лікеру. Покриваємо бісквіт шаром ванільного морозива і викладаємо другий шар. Знову просочуємо бісквіт кави, але на цей раз покриваємо сиром, збитим з жовтками і цукром. Посипаємо десерт какао і залишаємо в холодильнику на 2-3 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Торт з сиром маскарпоне
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
Тірамісу в домашніх умовах
Італійське тістечко тірамісу - один з найсмачніших і найпопулярніших десертів у світі. Вважаєте, що приготувати тірамісу здатний тільки шеф-кухар
Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
Крем для «Тірамісу»
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми