Хочете доповнити класичний італійський десерт чимось незвичайним? Приготуйте полуничне тірамісу . Легкий, повітряний десерт з ледь помітною кислинкою, припаде до смаку будь-якому ласуни.
Рецепт тірамісу з полуницею
Інгредієнти: печиво савоярді - 24 шт.; апельсиновий сік - 1/2 ст.; полуниця - 3 ст.; вода - 1/4 ст.; цукор - 1/2 ст.; вершки для збивання - 1 ст.; маскарпоне - 1 ст. Приготування Почнемо з приготування полуничного пюре. У сотейник кладемо дрібно нарізану полуницю і заливаємо її 1/4 склянки води. Як тільки вода в сотейнику закипить - додаємо в сковороду цукор (1/4 склянки) і варимо сироп ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Полуницю з сиропом злегка остуджуємо і перелити в блендер. Збиваємо ягоди в однорідне пюре і змішуємо його з апельсиновим соком .
Вершки збиваємо до м'яких піків з цукром і з'єднуємо з сиром маскарпоне. Печиво савоярді занурюємо в суміш полуничного пюре і лимонного соку буквально на секунду, після чого розкладаємо його єдиним шаром в обраній формі. Зверху розподіляємо шар з половини сиру маскарпоне зі збитими вершками. Покриваємо всі ще одним шаром вимоченого в полуничному пюре печива і викладаємо останній сирний шар.
Перед подачею, торт тірамісу без яєць з полуницею повинен настоятися в холодильнику від 2 до 4 годин.
Як приготувати тірамісу з полуницею?
Інгредієнти: чорний кава - 500 мл; лікер "Франжелико" - 75 мл; яєчні жовтки - 4 шт.; цукор - 100 г; маскарпоне - 500 г; вершки для збивання - 250 г; печиво савоярді - 24 шт.; волоські горіхи - 75 г; полуниця - 300 г; темний шоколад - 50 р. Приготування У невеликій мисці змішуємо гарячу каву з лікером. У мисці побільше з'єднуємо яєчні жовтки з цукром і збиваємо їх дочиста. Додаємо сир і знову все збиваємо. Також збиваємо вершки в м'яку піну і обережно з'єднуємо їх з сирною масою.
Печиво савоярді занурюємо у вже остиглий кави на 1 секунду. Викладаємо половину печива єдиним шаром в обрану для тірамісу форму, після чого розподіляємо поверх половину маси маскарпоне. Повторюємо шари ще раз, верхівку десерту посипаємо горіхами і шоколадом, а потім вінчаємо шаром з шматочків полуниці. До речі, полуницями та горіхами можна покрити і перший шар десерту з маскарпоне.
Перед подачею десерт повинен настоятися в холодильнику протягом 2-3 годин, щоб як слід просочитися.