Каннолі
Каннолі - італійський десерт, який представляє собою пісочний трубочки, наповнені повітряним і легким кремом. Їх приготування не забере у вас багато часу, натомість таке ласощі стане справжньою прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти:
Для трубочок:
червоне десертне вино - 30 мл;
какао-порошок - 5 г;
мелена кориця - 3 г;
розчинна кава - 3 г;
масло вершкове - 50 г;
пшеничне борошно - 250 г;
пудра цукрова - 30 г;
сіль - щіпка;
оцет винний білий - 30 мл;
яйце - 1 шт.
Для крему:
пудра цукрова - 300 г;
сир рікотта - 750 г;
чорний шоколад - 75 г;
цукати - 100 р.
Для змащення:
яйце куряче - 1 шт.
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: змішуємо борошно з какао додаємо кави, щіпку солі, цукрову пудру і мелену корицю. Все перемішуємо, розбиваємо яйце і кладемо шматочок вершкового масла . Після цього починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи оцет і десертне вино. В результаті у вас повинно вийти м'яке, пружне тісто. Далі скачуємо з нього кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на годину в холодильнику.
По закінченні часу, розкачуємо тісто в тонкий пласт за допомогою качалки, вирізаємо блюдцем кола і з кожного формуємо овал, натискаючи долонею на краю. Тепер беремо металеві форми для трубочок і загортаємо овали, промазуючи краю білком, щоб закріпити їх. Потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо приблизно 5-7 хвилин при 180 градусах до коричневого кольору.
Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування крему. Для цього змішуємо сир з цукровою пудрою і шоколадом, додаємо корицю, цукати і перемішуємо. Тепер наповнюємо кондитерський шприц приготованою масою і наповнюємо остиглі трубочки.
Інгредієнти:
Для трубочок:
борошно - 400 г;
цукор - 40 г;
олія оливкова - 40 мл;
біле вино - 200 мл;
яйце - 1 шт.;
кориця - щіпка;
какао - 1 ч. ложка;
оцет - 2 ст. ложки.
Для крему:
сир сирний - 750 г;
цукрова пудра -100 г;
апельсинові цукати - за смаком;
яєчний лікер - 100 мл
Приготування
У глибокій чашці змішуємо борошно з сіллю, розбиваємо яйце, вливаємо оливкове масло, додаємо корицю і какао. Потім поступово вливаємо оцет, вино і замішуємо м'яке тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо за допомогою чашки кружечки і формуємо трубочки.
Далі обсмажуємо у фритюрі і викладаємо на паперову серветку остигати. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування крему. Для цього сирний сир гарненько збиваємо міксером з цукровою пудрою і вливаємо поступово яєчний лікер. Апельсинові цукати подрібнюємо, додаємо в крем і перемішуємо. Тепер, за допомогою кондитерського мішка, акуратно наповнюємо каннолі кремом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
масло вершкове - 30 г;
цукор - 1 ч. ложка;
біле сухе вино - 1 ст.;
яєчний білок - 1 шт.
Для крему:
сир рікотта - 450 г;
цукрова пудра - 300 г;
апельсин - 2 шт.
Для прикраси:
кольорова кондитерська присипка;
цукати.
Приготування
Борошно змішуємо з цукром, вливаємо склянку вина, додаємо дрібку солі і формуємо кулю. Залишаємо його на 1 годину, загорнувши в чисту серветку. Тим часом змішуємо в мисці цукрову пудру і протертий через сито сир, додаємо нарізану на кубики апельсин і трохи ванілі за бажанням. Готовий крем прибираємо в холодильник. Тісто розкачуємо, розрізаємо на 4 пластини і кожну загорнути навколо спеціальних трубок-форм. З'єднуємо два краї, змастивши їх яєчним білком для клейкості.
Далі обсмажуємо отримані каннолі в розпечене масло, остуджуємо і знімаємо з форм. Коли наші трубочки з тіста охолонуть, начиняє їх кремом, посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо на свій розсуд.
Рецепт каннолі
Інгредієнти:
Для трубочок:
Для крему:
Для змащення:
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: змішуємо борошно з какао додаємо кави, щіпку солі, цукрову пудру і мелену корицю. Все перемішуємо, розбиваємо яйце і кладемо шматочок вершкового масла . Після цього починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи оцет і десертне вино. В результаті у вас повинно вийти м'яке, пружне тісто. Далі скачуємо з нього кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на годину в холодильнику.
По закінченні часу, розкачуємо тісто в тонкий пласт за допомогою качалки, вирізаємо блюдцем кола і з кожного формуємо овал, натискаючи долонею на краю. Тепер беремо металеві форми для трубочок і загортаємо овали, промазуючи краю білком, щоб закріпити їх. Потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо приблизно 5-7 хвилин при 180 градусах до коричневого кольору.
Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування крему. Для цього змішуємо сир з цукровою пудрою і шоколадом, додаємо корицю, цукати і перемішуємо. Тепер наповнюємо кондитерський шприц приготованою масою і наповнюємо остиглі трубочки.
Каннолі з кремом
Інгредієнти:
Для трубочок:
Для крему:
Приготування
У глибокій чашці змішуємо борошно з сіллю, розбиваємо яйце, вливаємо оливкове масло, додаємо корицю і какао. Потім поступово вливаємо оцет, вино і замішуємо м'яке тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо за допомогою чашки кружечки і формуємо трубочки.
Далі обсмажуємо у фритюрі і викладаємо на паперову серветку остигати. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування крему. Для цього сирний сир гарненько збиваємо міксером з цукровою пудрою і вливаємо поступово яєчний лікер. Апельсинові цукати подрібнюємо, додаємо в крем і перемішуємо. Тепер, за допомогою кондитерського мішка, акуратно наповнюємо каннолі кремом і подаємо до столу.
Сицилійські трубочки каннолі
Інгредієнти:
Для крему:
Для прикраси:
Приготування
Борошно змішуємо з цукром, вливаємо склянку вина, додаємо дрібку солі і формуємо кулю. Залишаємо його на 1 годину, загорнувши в чисту серветку. Тим часом змішуємо в мисці цукрову пудру і протертий через сито сир, додаємо нарізану на кубики апельсин і трохи ванілі за бажанням. Готовий крем прибираємо в холодильник. Тісто розкачуємо, розрізаємо на 4 пластини і кожну загорнути навколо спеціальних трубок-форм. З'єднуємо два краї, змастивши їх яєчним білком для клейкості.
Далі обсмажуємо отримані каннолі в розпечене масло, остуджуємо і знімаємо з форм. Коли наші трубочки з тіста охолонуть, начиняє їх кремом, посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо на свій розсуд.
Рекомендуємо добрі рецепти
Трубочки з білковим кремом
Багатьом ще з дитинства знайоме ласощі у вигляді хрустких трубочок наповнених білковим, або заварним кремом. У цій статті ми навчимося готувати такі
Кошики з ягодами - рецепт
Кошики з ягодами - чудовий варіант подачі десерту на святковий і фуршетний стіл. Давайте розглянемо варіанти створення кошичків з ягодами, кремом і
Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Корзинки з кремом
Корзинки з кремом - це десерт, який можна легко зробити в домашніх умовах. Він вийде набагато смачніше і корисніше. І зараз ми вам розповімо, як
Заварні трубочки
Всі ми любимо солодке. І якщо ви хочете порадувати близьких чудовим ласощами, пропонуємо вам спекти повітряні заварні трубочки. Приготувати їх досить
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з