Каннолі - італійський десерт, який представляє собою пісочний трубочки, наповнені повітряним і легким кремом. Їх приготування не забере у вас багато часу, натомість таке ласощі стане справжньою прикрасою будь-якого столу.
Рецепт каннолі
Інгредієнти: Для трубочок:
червоне десертне вино - 30 мл; какао-порошок - 5 г; мелена кориця - 3 г; розчинна кава - 3 г; масло вершкове - 50 г; пшеничне борошно - 250 г; пудра цукрова - 30 г; сіль - щіпка; оцет винний білий - 30 мл; яйце - 1 шт. Для крему:
пудра цукрова - 300 г; сир рікотта - 750 г; чорний шоколад - 75 г; цукати - 100 р. Для змащення:
яйце куряче - 1 шт. Приготування Для початку давайте приготуємо тісто: змішуємо борошно з какао додаємо кави, щіпку солі, цукрову пудру і мелену корицю. Все перемішуємо, розбиваємо яйце і кладемо шматочок вершкового масла . Після цього починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи оцет і десертне вино. В результаті у вас повинно вийти м'яке, пружне тісто. Далі скачуємо з нього кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на годину в холодильнику.
По закінченні часу, розкачуємо тісто в тонкий пласт за допомогою качалки, вирізаємо блюдцем кола і з кожного формуємо овал, натискаючи долонею на краю. Тепер беремо металеві форми для трубочок і загортаємо овали, промазуючи краю білком, щоб закріпити їх. Потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо приблизно 5-7 хвилин при 180 градусах до коричневого кольору.
Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування крему. Для цього змішуємо сир з цукровою пудрою і шоколадом, додаємо корицю, цукати і перемішуємо. Тепер наповнюємо кондитерський шприц приготованою масою і наповнюємо остиглі трубочки.
Каннолі з кремом
Інгредієнти: Для трубочок:
борошно - 400 г; цукор - 40 г; олія оливкова - 40 мл; біле вино - 200 мл; яйце - 1 шт.; кориця - щіпка; какао - 1 ч. ложка; оцет - 2 ст. ложки. Для крему:
сир сирний - 750 г; цукрова пудра -100 г; апельсинові цукати - за смаком; яєчний лікер - 100 мл Приготування У глибокій чашці змішуємо борошно з сіллю, розбиваємо яйце, вливаємо оливкове масло, додаємо корицю і какао. Потім поступово вливаємо оцет, вино і замішуємо м'яке тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо за допомогою чашки кружечки і формуємо трубочки.
Далі обсмажуємо у фритюрі і викладаємо на паперову серветку остигати. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування крему. Для цього сирний сир гарненько збиваємо міксером з цукровою пудрою і вливаємо поступово яєчний лікер. Апельсинові цукати подрібнюємо, додаємо в крем і перемішуємо. Тепер, за допомогою кондитерського мішка, акуратно наповнюємо каннолі кремом і подаємо до столу.
Сицилійські трубочки каннолі
Інгредієнти: борошно - 300 г; масло вершкове - 30 г; цукор - 1 ч. ложка; біле сухе вино - 1 ст.; яєчний білок - 1 шт. Для крему:
сир рікотта - 450 г; цукрова пудра - 300 г; апельсин - 2 шт. Для прикраси:
кольорова кондитерська присипка; цукати. Приготування Борошно змішуємо з цукром, вливаємо склянку вина, додаємо дрібку солі і формуємо кулю. Залишаємо його на 1 годину, загорнувши в чисту серветку. Тим часом змішуємо в мисці цукрову пудру і протертий через сито сир, додаємо нарізану на кубики апельсин і трохи ванілі за бажанням. Готовий крем прибираємо в холодильник. Тісто розкачуємо, розрізаємо на 4 пластини і кожну загорнути навколо спеціальних трубок-форм. З'єднуємо два краї, змастивши їх яєчним білком для клейкості.
Далі обсмажуємо отримані каннолі в розпечене масло, остуджуємо і знімаємо з форм. Коли наші трубочки з тіста охолонуть, начиняє їх кремом, посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо на свій розсуд.