Кошики з ягодами - рецепт
Напевно, ніхто з нас не відязикаться поласувати повітряним і смачним десертом, приготованим в домашніх умовах. А влітку особливо популярними стають ласощі з додаванням свіжих ягід і фруктів. Адже саме вони привносять в будь-який десерт свіжість і неповторний смак. Давайте розглянемо з вами, як приготувати пісочні кошики з ягодами.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно вищого ґатунку - 200 г;
масло вершкове - 140 г;
пудра цукрова - 100 г;
ванілін - за смаком;
яєчний жовток - 1 шт.
Для крему:
яєчний жовток - 2 шт.;
молоко - 250 мл;
цукор - 50 г;
ванілін;
борошно - 25 г;
суниця, смородина - для прикраси.
Приготування
Для приготування крему яєчні желточки розтираємо з цукром до одержання густої суміші. Потім поступово додаємо борошно. Молоко доводимо до кипіння, після чого переливаємо його в жовткову суміш, перемішуючи до утворення однорідної маси, і варимо кілька хвилин. Готовий крем перелити в миску, присипаємо зверху цукровою пудрою і прибираємо в холодильник.
Далі переходимо до приготування пісочного тіста для кошичків. Для цього змішуємо борошно з маслом, додаємо цукрову пудру, ванілін, додаємо жовток і вимішуємо гладеньке тісто. Загортаємо його в плівочку і прибираємо на годину в холод. Після цього розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо гуртки і перекладаємо їх у змащені маслом формочки, наколюємо виделкою. Випікаємо до готовності при 180 градусах. Потім даємо кошиках охолонути, наповнюємо кремом, викладаємо шар ягід і прикрашаємо листочками м'яти.
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор - 60 г;
борошно - 170 г;
маргарин - 100 г;
яйце - 1 шт.;
ванілін;
сода - 2 р.
Для начинки:
свіжі ягоди та фрукти - 350 г;
повидло яблучне - 110 г;
фруктовий сік - 300 мл;
желатин - 10 р.
Приготування
Готуємо спочатку пісочне тісто, кинувши в самому кінці трохи соди. Потім розкачуємо його в тоненький пласт товщиною півсантиметра, вирізаємо круглі коржики і викладаємо в злегка змащені маслом гофровані формочки, підрівнюючи верхні краї.
Ставимо заготовки на деко і випікаємо 15 хвилин при 250 градусах. Желатин заливаємо холодною водою і як тільки крупиночки стануть прозорими, відкидаємо його на сито і даємо рідини стекти. Фруктовий сік трохи нагріваємо, з'єднуємо з разбухшим желатином, доводимо до кипіння і проціджують. В остиглі пісочні кошики кладемо повидло, потім свіжі ягоди, заливаємо в'язким желе і прибираємо тістечка в холодильник для застигання.
Кошики з ягодами і кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Для приготування крему яєчні желточки розтираємо з цукром до одержання густої суміші. Потім поступово додаємо борошно. Молоко доводимо до кипіння, після чого переливаємо його в жовткову суміш, перемішуючи до утворення однорідної маси, і варимо кілька хвилин. Готовий крем перелити в миску, присипаємо зверху цукровою пудрою і прибираємо в холодильник.
Далі переходимо до приготування пісочного тіста для кошичків. Для цього змішуємо борошно з маслом, додаємо цукрову пудру, ванілін, додаємо жовток і вимішуємо гладеньке тісто. Загортаємо його в плівочку і прибираємо на годину в холод. Після цього розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо гуртки і перекладаємо їх у змащені маслом формочки, наколюємо виделкою. Випікаємо до готовності при 180 градусах. Потім даємо кошиках охолонути, наповнюємо кремом, викладаємо шар ягід і прикрашаємо листочками м'яти.
Кошики з ягодами і желе
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Готуємо спочатку пісочне тісто, кинувши в самому кінці трохи соди. Потім розкачуємо його в тоненький пласт товщиною півсантиметра, вирізаємо круглі коржики і викладаємо в злегка змащені маслом гофровані формочки, підрівнюючи верхні краї.
Ставимо заготовки на деко і випікаємо 15 хвилин при 250 градусах. Желатин заливаємо холодною водою і як тільки крупиночки стануть прозорими, відкидаємо його на сито і даємо рідини стекти. Фруктовий сік трохи нагріваємо, з'єднуємо з разбухшим желатином, доводимо до кипіння і проціджують. В остиглі пісочні кошики кладемо повидло, потім свіжі ягоди, заливаємо в'язким желе і прибираємо тістечка в холодильник для застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кошики з фруктами
Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців (або і тих, і інших одночасно), пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кошики з фруктами. Випікати їх
Корзинки з кремом
Корзинки з кремом - це десерт, який можна легко зробити в домашніх умовах. Він вийде набагато смачніше і корисніше. І зараз ми вам розповімо, як
Пиріг з ягодами - рецепт
Пиріг з ягодами - чудовий десерт, який можна подати, як на святковий стіл, так і до чашки чаю в недільний день. Пропонуємо вашій увазі кілька
Пісочні коржики
Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
Птифури - рецепт
Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з