Напевно, ніхто з нас не відязикаться поласувати повітряним і смачним десертом, приготованим в домашніх умовах. А влітку особливо популярними стають ласощі з додаванням свіжих ягід і фруктів. Адже саме вони привносять в будь-який десерт свіжість і неповторний смак. Давайте розглянемо з вами, як приготувати пісочні кошики з ягодами.
Кошики з ягодами і кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого ґатунку - 200 г; масло вершкове - 140 г; пудра цукрова - 100 г; ванілін - за смаком; яєчний жовток - 1 шт. Для крему:
яєчний жовток - 2 шт.; молоко - 250 мл; цукор - 50 г; ванілін; борошно - 25 г; суниця, смородина - для прикраси. Приготування Для приготування крему яєчні желточки розтираємо з цукром до одержання густої суміші. Потім поступово додаємо борошно. Молоко доводимо до кипіння, після чого переливаємо його в жовткову суміш, перемішуючи до утворення однорідної маси, і варимо кілька хвилин. Готовий крем перелити в миску, присипаємо зверху цукровою пудрою і прибираємо в холодильник.
Далі переходимо до приготування пісочного тіста для кошичків. Для цього змішуємо борошно з маслом, додаємо цукрову пудру, ванілін, додаємо жовток і вимішуємо гладеньке тісто. Загортаємо його в плівочку і прибираємо на годину в холод. Після цього розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо гуртки і перекладаємо їх у змащені маслом формочки, наколюємо виделкою. Випікаємо до готовності при 180 градусах. Потім даємо кошиках охолонути, наповнюємо кремом, викладаємо шар ягід і прикрашаємо листочками м'яти.
Кошики з ягодами і желе
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 60 г; борошно - 170 г; маргарин - 100 г; яйце - 1 шт.; ванілін; сода - 2 р. Для начинки:
свіжі ягоди та фрукти - 350 г; повидло яблучне - 110 г; фруктовий сік - 300 мл; желатин - 10 р. Приготування Готуємо спочатку пісочне тісто, кинувши в самому кінці трохи соди. Потім розкачуємо його в тоненький
пласт товщиною півсантиметра, вирізаємо круглі коржики і викладаємо в злегка змащені маслом гофровані формочки, підрівнюючи верхні краї.
Ставимо заготовки на деко і випікаємо 15 хвилин при 250 градусах. Желатин заливаємо холодною водою і як тільки крупиночки стануть прозорими, відкидаємо його на сито і даємо рідини стекти. Фруктовий сік трохи нагріваємо, з'єднуємо з разбухшим желатином, доводимо до кипіння і проціджують. В остиглі пісочні кошики кладемо повидло, потім свіжі ягоди, заливаємо в'язким желе і прибираємо тістечка в холодильник для застигання.