Вернуться назад Распечатать

Семіфредо з маскарпоне

Семіфредо з маскарпоне
Семіфредо - м'яке італійське морозиво, яке готується з додаванням вершків або жирного італійських сирів, начебто рікотти і маскарпоне . У рецептах далі ми приготуємо семіфредо з використанням останнього.

Семіфредо з маскарпоне і чорною смородиною


Інгредієнти:

  • 1 стручок ванілі;

  • молоко - 125 мл;

  • 3 яєчних жовтки;

  • цукор - 60 г;

  • чорна смородина - 2 1/2 ст.;

  • сир маскарпоне - 1 ст.;

  • гіркий шоколад - 30 г;

  • фісташки - 2 ч. ложки;

  • свіжі ягоди для подавання.


  • Приготування
    Розрізаємо стручок ванілі уздовж навпіл і отримуємо насіння. Молоко наливаємо в сотейник і додаємо до нього насіння ванілі. Нагріваємо молоко на середньому вогні, не даючи йому дійти до кипіння.
    В окремій мисці з'єднуємо яєчні жовтки з цукром і, не припиняючи інтенсивно помішувати, вливаємо гаряче молоко (насіння ванілі попередньо витягаємо, пропустивши рідина через марлевий фільтр). Даємо молочно-яєчної суміші охолонути.
    Тим часом в блендері пюрируем склянку ягід. Щоб вийшло пюре однорідним, протираємо через сито після збивання.
    Остиглий крем з яєць і молока збиваємо з сиром маскарпоне, додаємо ягідне пюре, залишилися цілі ягоди і шоколадну крихту. Однорідну суміш розподіляємо по фігурним формочках і ставимо охолонути в холодильнику протягом 3-4 годин. Десерт семіфредо з маскарпоне слід подавати відразу ж з витягу з морозильної камери.

    Рецепт шоколадного семіфредо з маскарпоне


    Інгредієнти:
    Для семіфредо:

  • сир маскарпоне - 1 ст.+1 ст. ложка;

  • жирні вершки - 200 мл;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • щіпка солі;

  • гіркий шоколад - 45 г;

  • шоколадне печиво - 8 шт.

  • Семіфредо з маскарпоне

    Для вишневого соусу:

  • портвейн - 250 мл;

  • цукор - 60 г;

  • сушені вишні - 130 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати семіфредо з маскарпоне, слід зробити соус для нього. У сотейнику доводимо до кипіння портвейн з цукром і уварюють його до третини від початкового об'єму. Додаємо вишні і уварюємо все ще 2 хвилини. Знімаємо соус з вогню, даємо постояти хвилин 10 а потім охолоджуємо в холодильнику ще півгодини.
    Для семіфредо збиваємо маскарпоне з вершками , цукровою пудрою і дрібкою солі. Додаємо шоколадну крихту і крихти з печива. Форму накриваємо харчовою плівкою і виливаємо в неї майбутнє морозиво. Даємо десерту застигнути в морозильній камері протягом 50 хвилин, а після подаємо з соусом, відразу ж за витягу з морозильної камери.