Рецепт приготування мусів прийшов із Франції і дуже полюбився в нашій країні. Деякі десерти після приготування охолоджують кілька годин в холодильнику, а деякі навіть запікають. Давайте ж розглянемо рецепти смачних шоколадних мусів.
Французький шоколадний мус
Класичний французький шоколадний мус готується з сирими яйцями, що багатьох дуже насторожує і лякає. Однак десерт запікається в духовці, що має розвіяти всі сумніви щодо цього ніжного і витонченого ласощі. Подавати краще за все з добре збитими вершками. Отже, приступимо.
Інгредієнти: вершкове масло - 150 г; молочний шоколад - 300 г; яйця - 6 шт.; цукор - 250 г; мука - 4 ст. ложки. Приготування У каструльку кладемо вершкове масло і розтоплюємо його на дуже слабкому вогні. Поступово додаємо розламаний на шматочки шоколад. Коли суміш стане кремоподібної і однорідною, знімаємо з вогню, охолоджуємо. Потім в шоколадну суміш додаємо жовтки і гарненько розмішуємо. Далі всипаємо цукор і борошно.
В окремій мисці збиваємо білки до утворення пишної білої піни і акуратно вводимо в шоколад. Формочки змащуємо маслом і розливаємо в них приготовлену масу. Запікаємо в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 160°С.
Шоколадний мус без яєць
Цей десерт дуже ніжний, повітряний і складається всього з двох інгредієнтів - шоколаду та збитих вершків!
Інгредієнти: гіркий шоколад - 200 г; вершки 30 % - 300 мл Приготування Як зробити шоколадний мус? Беремо шоколад, розламуємо на шматочки і розтоплюємо в мисці на водяній бані. Цим часом в окремій чаші гарненько збиваємо вершки до утворення пишної піни. Акуратно вливаємо розтоплений шоколад і швидко перемішуємо. Потім перекладаємо мусс у креманки і ставимо на 30 хвилин у холодильник, щоб він як слід загус. Готовий шоколадний мус з вершками можна використовувати в якості десерту, а також в якості крему для тортів.
Шоколадно-апельсиновий мус
Шоколадно-апельсиновий мус - чудовий десерт, особливо якщо приготувати його не з молочного шоколаду, а з чорного (горького). Подавати мус можна як сам по собі, так і з кулькою морозива.
Інгредієнти: шоколад - 200 г: цукор - 2 ст. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка; яйце - 4 шт.; апельсиновий сік - 1 ст. ложка; цедра апельсина - за смаком. Приготування Як робити цей шоколадний мус? Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. У каструлю кладемо розламаний на шматочки шоколад, цукор і вершкове масло, ставимо на слабкий вогонь і розтоплюємо вміст каструльки. Тим часом збиваємо в густу, міцну піну білки, а жовтки змішуємо з тертої апельсиновою цедрою, соком і гарненько перемішуємо. Додаємо в шоколад спочатку жовтки, а потім акуратно вводимо збиті білки і розмішуємо до однорідного стану. Отриману суміш розливаємо по формах або креманках і ставимо на 45 хвилин у холодильник до повного застигання. Особливо добре подавати такий мус з кулькою ванільного морозива.
Шоколадно-банановий мус
Шоколадно-банановий мус дуже ніжний і надзвичайно смачний. Він з легкістю підкорить вас і ваших близьких оригінальним поєднанням темного шоколаду і банана.
Інгредієнти: молоко - 15 склянки; банан - 1 шт.; шоколад темний - 50 г; кориця - за смаком. Приготування Шоколад розламуємо на шматочки, кладемо в каструлю і заливаємо молоком. Банан чистимо, ріжемо кружальцями і додаємо в каструлю. Ставимо на плиту і нагріваємо масу до кипіння. Після цього збиваємо за допомогою міксера або блендера до отримання однорідної маси і розливаємо в креманки. Додаємо за смаком корицю і ставимо в холодильник приблизно на 45 хвилин.