Горіхи у випічці є цікавим доповненням, яке допомагає урізноманітнити текстуру і наситити смак готової страви. В залежності від власних уподобань ви можете змінювати склад горіхової суміші і урізноманітнити його, а ми, в свою чергу, поділимося з вами самими смачними рецептами з їх додаванням.
Пиріг з родзинками і горіхами
Інгредієнти: оливкова олія - 1/3 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; свіжий шпинат - 1 кг; родзинки - 1/2 ст.; козячий сир - 500 г; волоський горіх - 1/3 ст.; сіль, перець; листкове тісто - 1 упаковка. Приготування У сковороді розігріваємо 3 ст. ложки олії і обсмажуємо на ньому нарізаний ріпчасту цибулю до м'якості і золотистого кольору. До смаженій цибулі додаємо свіжий шпинат (можна замінити його невеликий пачкою замороженого). Обсмажуємо цибулю і шпинат разом близько 3-4 хвилин, після чого додаємо на сковороду нарізані горіхи і тушкуємо все разом 40 хвилин до повного випаровування вологи з листя шпинату. Даємо начинці повністю охолонути, додаємо сіль, перець і нарізаний козячий сир . Родзинки ошпарюємо і змішуємо зі шпинатом.
Розкачуємо листкове тісто і викладаємо у змащену форму для випічки. Кладемо шпинатну начинку на шар тіста і покриваємо ще одним шаром зверху. Випікаємо пиріг 30 хвилин при 200 градусах.
Рецепт пирога з горіхами і яблуками
Інгредієнти: подрібнені горіхи - 3/4 ст.; коричневий цукор - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; молоко - 1 ст. ложка; вершкове масло - 3 ст. ложки; ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; готове пісочне тісто; яблука - 3-4 шт.; білий цукор - 3/4 ст.; борошно - 2 ст. ложки; кориця - 1 ч. ложка. Приготування У великій мисці змішуємо горіхи, коричневий цукор, яйця, молоко, столову ложку вершкового масла, ванільний екстракт і лимонний сік. Яблука нарізаємо шматочками і збризкуємо залишками лимонного соку. Посипаємо скибочки яблук цукром, борошном і корицею. Якщо свіжих яблук у вас немає - використовуйте сухофрукти, пиріг з горіхами і сухофруктами вийде не менш смачним.
Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, на дно форми розкладаємо яблучні шматочки, зверху розподіляємо горіхову масу і накриваємо пиріг ще одним шаром тесту. Випікаємо пиріг при 190 градусах 50-60 хвилин.
Пиріг з маком, горіхами і медом
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; яйця - 3 шт.; розпушувач - 1/2 ч. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сода - 1/3 ч. ложки; мед - 2 ст. ложки; рослинне масло - 100 г; цукор - 100 г; горіхи - 100 г; мак - 3 ст. ложки. Приготування Яйця збиваємо з цукром і медом. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно, гашену соду і рослинне масло. Замішуємо гладке тісто. Додаємо в тісто мак і подрібнені горіхи, перемішуємо.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.
Шоколадний пиріг з какао і горіхами
Інгредієнти: шоколадне печиво - 170 г; вершкове масло - 3 ст. ложки; шоколадне морозиво - 2 ст.; згущене молоко - 3-4 ст. ложки; вершки для збивання - 1 ст.; чорний шоколад, какао-порошок - для прикраси; горіхи макадамія - 100 р. Приготування Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з крихтою. Отриману масу викладаємо єдиним шаром на дно змащеної маслом форми.
М'яке морозиво перемішуємо зі згущеним молоком і подрібненими горіхами (частину залишаємо цілими для прикраси). Вершки збиваємо і перемішуємо з морозивом. Заливаємо отриману масу на корж з печива і поміщаємо в морозильну камеру. Готовий пиріг зі згущеним молоком і горіхами на основі морозива, прикрашаємо шоколадом, горіхами і какао-порошком.