Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сир з чорницею

Сир з чорницею

18-01-2015, 20:53
2 376
Сир з чорницею
Чорниця - ягода надзвичайно корисна. Її унікальна особливість у тому, що вона благотворно впливає на зір. У цій статті ми розповімо вам цікаві рецепти приготування смачних страв з сиром і чорницею.
Випічка з чорницею і сиром
Інгредієнти:

  • масло вершкове - 150 г;

  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;

  • цукор - 150 г;

  • борошно - 250 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • розпушувач для тіста - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • сир - 600 г;

  • цукор - 150 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • картопляний крохмаль - 100 г;

  • чорниця - 300 р.


  • Приготування
    Вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйце і перемішуємо. Потім всипаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і формуємо бортики.
    Готуємо начинку: відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо сир і добре перемішуємо. Білки збиваємо з додаванням щіпки солі. Акуратно викладаємо білкову масу в сирну суміш і акуратно перемішуємо зверху вниз. Викладаємо сирну масу зверху на тісто і розрівнюємо. У чорницю додаємо 1 ст. ложку цукру і збиваємо її в блендері. Зверху на сир викладаємо чорничну масу. Відправляємо пиріг в духовку, нагріту до 180 градусів і випікаємо близько 1 години. Щоб верх пирога не пригорав, можна накрити його фольгою.
    Запіканка з сиру з чорницею
    Інгредієнти:

  • сир 9%-ної жирності - 05 кг;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • натуральний йогурт - 170 мл;

  • манка - 1/4 склянки;

  • яйця - 2 шт.;

  • чорниця - 250 г;

  • вершкове масло для змащування форми;

  • панірувальні сухарі для присипки.


  • Приготування
    З'єднуємо яйця, цукор, сир і гарненько перемішуємо. Потім додаємо йогурт і знову розмішуємо. Зручно це зробити за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додаємо манку і розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. І нарешті, додаємо ягоди чорниці. І після цього дуже обережно, щоб не розчавити, перемішуємо. Виливаємо тісто у форму, змащену маслом і посипану панірувальними сухарями, і випікаємо при 180 градусах 35 хвилин. По закінченню цього часу духовку вимикаємо, а запіканку залишаємо ще на 10 хвилин. І тільки після цього виймаємо запіканку з духовки і даємо їй охолонути.
    Вареники з сиром і чорницею
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 3 склянки;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 3/4 склянки;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • сир - 300 г;

  • цукор - 05 склянки;

  • чорниця - 250 р.


  • Приготування
    З борошна, яйця, холодної води і солі замішуємо тісто. Чорницю моєму, розминаємо виделкою, додаємо в сир, цукор і добре перемішуємо. Розкочуємо тонко тісто, склянкою вирізаємо кружечки. На кожен кружечок кладемо по 1 чайній ложці начинки і защипуємо краю. Вареники відварюємо в підсоленій воді близько 7 хвилин. Готові вареники з сиром і чорницею подаємо зі сметаною.
    Торт з чорницею і сиром
    Інгредієнти:

  • тонкі млинці - 1 шт.;

  • вершки 35%-ної жирності - 300 мл;

  • сир - 400 г;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • чорничний джем - 300 мл


  • Приготування
    Сир протираємо. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до густоти. Змішуємо вершки з сиром, залишивши трохи вершків, щоб залити ними сир зверху. Приступаємо до складання торта: змащуємо 3 млинця кремом, потім наступні 3 - чорничним джемом, потім наступні 3 - кремом і решту 2 - джемом. Верх торта обмазуємо збитими вершками. Перед подачею до столу даємо торту настоятися в холодильнику пару годин.
    Десерт з чорницею і сиром
    Інгредієнти:

  • чорниця - 3/4 склянки;

  • цукор - 1 склянка;

  • вода - 05 склянки;

  • сир - 200 г;

  • крохмаль - 05 ч. ложки;

  • сметана - 100 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 30 г;

  • вівсяна крупа (дрібний помел) - 3 ст. ложки.


  • Сир з чорницею
    Приготування
    Ягоди викладаємо в сотейник, додаємо цукор, вливаємо воду і на малому вогні доводимо до кипіння. Крохмаль розводимо в 30 мл води і додаємо суміш в ягідну масу. Добре все перемішуємо і остуджуємо. Духовку нагріваємо до 200 градусів. З'єднуємо борошно, вівсянку, 3 столові ложки цукру і масло.
    Отриману суміш викладаємо у форму і відправляємо в духовку. Коли крихта підрум'яниться, витягуємо її з духовки. Сир розтираємо з рештою цукром, додаємо сметану і добре перемішуємо, додаємо ванілін. У креманки викладаємо шарами: сирна маса, вівсяний шар і завершуємо чорничним шаром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
    Вареники з чорницею - рецепт
    Вареники з чорницею - рецепт
    Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,
    Торт з сиром маскарпоне
    Торт з сиром маскарпоне
    Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
    Торт з малиною
    Торт з малиною
    Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті
    Манник зі сметаною
    Манник зі сметаною
    Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.
    Рецепт пирога з чорницями
    Рецепт пирога з чорницями
    Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з