Чорниця - ягода надзвичайно корисна. Її унікальна особливість у тому, що вона благотворно впливає на зір. У цій статті ми розповімо вам цікаві рецепти приготування смачних страв з сиром і чорницею.
Випічка з чорницею і сиром
Інгредієнти: масло вершкове - 150 г; ванільний цукор - 1 ч. ложка; цукор - 150 г; борошно - 250 г; яйця - 1 шт.; розпушувач для тіста - 1 ст. ложка. Для начинки:
сир - 600 г; цукор - 150 г; яйця - 4 шт.; картопляний крохмаль - 100 г; чорниця - 300 р. Приготування Вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйце і перемішуємо. Потім всипаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і формуємо бортики.
Готуємо начинку: відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо сир і добре перемішуємо. Білки збиваємо з додаванням щіпки солі. Акуратно викладаємо білкову масу в сирну суміш і акуратно перемішуємо зверху вниз. Викладаємо сирну масу зверху на тісто і розрівнюємо. У чорницю додаємо 1 ст. ложку цукру і збиваємо її в блендері. Зверху на сир викладаємо чорничну масу. Відправляємо пиріг в духовку, нагріту до 180 градусів і випікаємо близько 1 години. Щоб верх пирога не пригорав, можна накрити його фольгою.
Запіканка з сиру з чорницею
Інгредієнти: сир 9%-ної жирності - 05 кг; цукор - 6 ст. ложок; натуральний йогурт - 170 мл; манка - 1/4 склянки; яйця - 2 шт.; чорниця - 250 г; вершкове масло для змащування форми; панірувальні сухарі для присипки. Приготування З'єднуємо яйця, цукор, сир і гарненько перемішуємо. Потім додаємо йогурт і знову розмішуємо. Зручно це зробити за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додаємо манку і розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. І нарешті, додаємо ягоди чорниці. І після цього дуже обережно, щоб не розчавити, перемішуємо. Виливаємо тісто у форму, змащену маслом і посипану панірувальними сухарями, і випікаємо при 180 градусах 35 хвилин. По закінченню цього часу духовку вимикаємо, а запіканку залишаємо ще на 10 хвилин. І тільки після цього виймаємо запіканку з духовки і даємо їй охолонути.
Вареники з сиром і чорницею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 склянки; яйце - 1 шт.; вода - 3/4 склянки; сіль - щіпка. Для начинки:
сир - 300 г; цукор - 05 склянки; чорниця - 250 р. Приготування З борошна, яйця, холодної води і солі замішуємо тісто. Чорницю моєму, розминаємо виделкою, додаємо в сир, цукор і добре перемішуємо. Розкочуємо тонко тісто, склянкою вирізаємо кружечки. На кожен кружечок кладемо по 1 чайній ложці начинки і защипуємо краю. Вареники відварюємо в підсоленій воді близько 7 хвилин. Готові вареники з сиром і чорницею подаємо зі сметаною.
Торт з чорницею і сиром
Інгредієнти: тонкі млинці - 1 шт.; вершки 35%-ної жирності - 300 мл; сир - 400 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки; чорничний джем - 300 мл Приготування Сир протираємо. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до густоти. Змішуємо вершки з сиром, залишивши трохи вершків, щоб залити ними сир зверху. Приступаємо до складання торта: змащуємо 3 млинця кремом, потім наступні 3 - чорничним джемом, потім наступні 3 - кремом і решту 2 - джемом. Верх торта обмазуємо збитими вершками. Перед подачею до столу даємо торту настоятися в холодильнику пару годин.
Десерт з чорницею і сиром
Інгредієнти: чорниця - 3/4 склянки; цукор - 1 склянка; вода - 05 склянки; сир - 200 г; крохмаль - 05 ч. ложки; сметана - 100 г; борошно - 1 ст. ложка; масло вершкове - 30 г; вівсяна крупа (дрібний помел) - 3 ст. ложки. Приготування Ягоди викладаємо в сотейник, додаємо цукор, вливаємо воду і на малому вогні доводимо до кипіння. Крохмаль розводимо в 30 мл води і додаємо суміш в ягідну масу. Добре все перемішуємо і остуджуємо. Духовку нагріваємо до 200 градусів. З'єднуємо борошно, вівсянку, 3 столові ложки цукру і масло.
Отриману суміш викладаємо у форму і відправляємо в духовку. Коли крихта підрум'яниться, витягуємо її з духовки. Сир розтираємо з рештою цукром, додаємо сметану і добре перемішуємо, додаємо ванілін. У креманки викладаємо шарами: сирна маса, вівсяний шар і завершуємо чорничним шаром.