Медові оладки
Мед - один з тих продуктів, які не тільки дуже корисні, але й смачні. Його широко застосовують у кулінарії, страви з нього володіють особливим смаком. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати медові оладки.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
кефір - 800 мл;
яйця - 4 шт.;
сода - 05 ч. ложки;
мед - 4 ст. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо соду і сіль. Білки відділяємо від жовтків. Жовтки змішуємо з кефіром, додаємо мед, вимішуємо. В отриману суміш вводимо борошно. Тепер білки добре збиваємо міксером, додаємо в тісто. Маса повинна вийти консистенції густої сметани. На сковороді розігріваємо олію, ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо до рум'яної скоринки. При цьому бажано спочатку обсмажити на сильному вогні з одного боку, потім перевернути, вогонь зменшити і протомитися під кришкою до готовності. Подавати зі сметаною.
Інгредієнти:
борошно 550 г;
молоко топлене - 400 мл;
яйця - 3 шт.;
дріжджі свіжі - 30 г;
мед - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
свіжа полуниця - 200 г;
сметана - 200 г;
цукор - 3 ч. ложки.
Приготування
Дріжджі розводимо в 100 г теплого молока і залишаємо на 20 хвилин. Жовтки відділяємо від білків, у підігріте молоко додаємо жовтки, сіль. Тепер вводимо підійшли дріжджі, додаємо просіяне борошно, мед і сіль. Збиті білки потихеньку вводимо в тісто. Залишаємо на 30 хвилин підходити. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо оладки. Полуницю з цукром збиваємо зі сметаною. Кілька ягід залишаємо для прикраси. Отриманим соусом поливаємо медові оладки, прикрашаємо шматочками полуниці і подаємо до столу.
Порада: у тісто бажано додати рідкий мед, якщо він загус і зацукрувався, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовці.
Медові оладки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо соду і сіль. Білки відділяємо від жовтків. Жовтки змішуємо з кефіром, додаємо мед, вимішуємо. В отриману суміш вводимо борошно. Тепер білки добре збиваємо міксером, додаємо в тісто. Маса повинна вийти консистенції густої сметани. На сковороді розігріваємо олію, ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо до рум'яної скоринки. При цьому бажано спочатку обсмажити на сильному вогні з одного боку, потім перевернути, вогонь зменшити і протомитися під кришкою до готовності. Подавати зі сметаною.
Оладки на дріжджах з медом
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розводимо в 100 г теплого молока і залишаємо на 20 хвилин. Жовтки відділяємо від білків, у підігріте молоко додаємо жовтки, сіль. Тепер вводимо підійшли дріжджі, додаємо просіяне борошно, мед і сіль. Збиті білки потихеньку вводимо в тісто. Залишаємо на 30 хвилин підходити. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо оладки. Полуницю з цукром збиваємо зі сметаною. Кілька ягід залишаємо для прикраси. Отриманим соусом поливаємо медові оладки, прикрашаємо шматочками полуниці і подаємо до столу.
Порада: у тісто бажано додати рідкий мед, якщо він загус і зацукрувався, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирні оладки - рецепт
Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
Бананові оладки
Бананові оладки - досить незвичне для багатьох блюдо, але не варто боятися його готувати, оскільки діти, так і дорослі від нього в повному захваті.
Дріжджові оладки
Скільки рецептів оладок не придумай, а господині хочуть все пишніше і легшим, ну що ж, тримайте рецепт найбільш пишних оладок, які готуються на
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
Оладки на кислому молоці
Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці