Оладки на кислому молоці
Часто трапляється, що той чи інший продукт прокисає. Неприємна ситуація, так як його доведеться викинути. Але це застосовно до якого завгодно продукту, тільки не до кислому молоку. Його можна сміливо використовувати в приготуванні інших страв. Як приготувати оладки на кислому молоці, ми вам зараз і розповімо.
Інгредієнти:
кисле коров'яче молоко - 2 склянки;
борошно - 2 склянки;
сіль - 1 щіпка;
курячі яйця - 2 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
цукор - 2 ст. ложки;
рослинне масло.
Приготування
В мисці яйця розтираємо з сіллю і цукром. Збивати не обов'язково. В отриману суміш вливаємо третю частину кислого молока, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо, щоб вийшло гладеньке тісто без грудочок. Тепер вливаємо інше кисле молоко і знову перемішуємо. Така процедура дозволяє домогтися більш однорідної консистенції тіста. Тепер нарешті додаємо розпушувач і швидко перемішуємо . Має вийти тісто, яке нагадує сметану.
Тепер приступаємо до смаження оладок - на добре розігріте рослинне масло викладаємо тісто і смажимо оладки до золотистої скоринки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 05 кг;
масло вершкове 725% жирності - 50 г;
яйця курячі - 5 шт.;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
кисле молоко - 2 склянки;
сіль - 1 щіпка;
дріжджі сухі швидкодіючі - 1 ч. ложка.
Приготування
Кисле молоко трохи нагріваємо, всипаємо в нього дріжджі, половину борошна і цукор. Добре розмішуємо і залишаємо тісто підходити. Після цього додаємо яйця, розтерті з цукром, сіллю і розтопленим вершковим маслом. Додаємо решту просіяне борошно і акуратно перемішуємо. Даємо тісту підійти ще раз і смажимо пишні оладки на скисшем молоці з обох сторін.
Інгредієнти:
копчена ковбаса - 100 г;
яйця - 1 шт.;
борошно - 200 г;
кисле молоко - 250 мл;
сода - 1 щіпка;
сіль - щіпка;
соняшникова олія;
зелень для подачі.
Приготування
Тісто готуємо як на звичайні оладки, потім у нього додаємо ковбасу, нарізану тонкими смужками або кубиками. Сковороду змащуємо олією, викладаємо тісто і смажимо оладки на кислому молоці з ковбасою з обох сторін хвилини по 2. Замість ковбаси можна використовувати крабові палички, гриби, сосиски - загалом, все, що душі завгодно. Перед подачею посипаємо їх подрібненою зеленню. А ще буде дуже смачно, якщо притрусити оладки тертим сиром і почекати, поки він не розплавиться, а потім вже посипати зеленню. Буде щось схоже на піцу.
Інгредієнти:
персики - 500 г;
пшеничне борошно - 3 /4 склянки;
кукурудзяне борошно - 3/4 склянки;
розпушувач - 05 ч. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
сода харчова - 05 ч. ложки;
кисле молоко - 300 мл;
курячі яйця великого розміру - 2 шт.;
розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль - 05 ч. ложки;
соняшникова олія без запаху для смаження;
цукрова пудра.
Приготування
Персики моєму і кожен ріжемо на 9-10 часточок. У велику глибоку миску просіваємо борошно, додаємо цукор, соду, розпушувач і сіль. В іншій ємності змішуємо кисле молоко, розтоплене вершкове масло і яйця. Потроху вводимо рідку масу в борошняну суміш і перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Тепер беремо велику сковороду, розігріваємо на ньому рослинне масло. А тепер найцікавіше - на сковороду на місце майбутнього оладка кладемо по 3 скибочки персика і заливаємо тістом. Смажимо оладки по 3 хвилини з обох боків до золотистого кольору. Подаємо неймовірно смачні оладки з персиками на кислому молоці, притрусивши їх цукровою пудрою.
Оладки на скисшем молоці
Інгредієнти:
Приготування
В мисці яйця розтираємо з сіллю і цукром. Збивати не обов'язково. В отриману суміш вливаємо третю частину кислого молока, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо, щоб вийшло гладеньке тісто без грудочок. Тепер вливаємо інше кисле молоко і знову перемішуємо. Така процедура дозволяє домогтися більш однорідної консистенції тіста. Тепер нарешті додаємо розпушувач і швидко перемішуємо . Має вийти тісто, яке нагадує сметану.
Тепер приступаємо до смаження оладок - на добре розігріте рослинне масло викладаємо тісто і смажимо оладки до золотистої скоринки.
Дріжджові оладки на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Кисле молоко трохи нагріваємо, всипаємо в нього дріжджі, половину борошна і цукор. Добре розмішуємо і залишаємо тісто підходити. Після цього додаємо яйця, розтерті з цукром, сіллю і розтопленим вершковим маслом. Додаємо решту просіяне борошно і акуратно перемішуємо. Даємо тісту підійти ще раз і смажимо пишні оладки на скисшем молоці з обох сторін.
Приготування оладок на кислому молоці з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Тісто готуємо як на звичайні оладки, потім у нього додаємо ковбасу, нарізану тонкими смужками або кубиками. Сковороду змащуємо олією, викладаємо тісто і смажимо оладки на кислому молоці з ковбасою з обох сторін хвилини по 2. Замість ковбаси можна використовувати крабові палички, гриби, сосиски - загалом, все, що душі завгодно. Перед подачею посипаємо їх подрібненою зеленню. А ще буде дуже смачно, якщо притрусити оладки тертим сиром і почекати, поки він не розплавиться, а потім вже посипати зеленню. Буде щось схоже на піцу.
Смачні оладки з персиками на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Персики моєму і кожен ріжемо на 9-10 часточок. У велику глибоку миску просіваємо борошно, додаємо цукор, соду, розпушувач і сіль. В іншій ємності змішуємо кисле молоко, розтоплене вершкове масло і яйця. Потроху вводимо рідку масу в борошняну суміш і перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Тепер беремо велику сковороду, розігріваємо на ньому рослинне масло. А тепер найцікавіше - на сковороду на місце майбутнього оладка кладемо по 3 скибочки персика і заливаємо тістом. Смажимо оладки по 3 хвилини з обох боків до золотистого кольору. Подаємо неймовірно смачні оладки з персиками на кислому молоці, притрусивши їх цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт млинців на кислому молоці
Кисле молоко не привід для смутку, адже на ньому можна приготувати стільки смакоти! Взяти хоча б млинці на кислому молоці. Вони виходять пишні,
Сирні оладки - рецепт
Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
Медові оладки
Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
Бананові оладки
Бананові оладки - досить незвичне для багатьох блюдо, але не варто боятися його готувати, оскільки діти, так і дорослі від нього в повному захваті.
Оладки на йогурті - рецепт
Оладки - чудове блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна пекти на молоці, кефірі, кисляку, ряжанка. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
Яблучні оладки
Як приємно прокинутися вранці, вийти на кухню, а там чекає сніданок - ароматні оладки зі сметаною! Так було в дитинстві, а тепер ми можемо самі