Рецепт млинців на кислому молоці
Якщо раптом у вас скисло молоко, не турбуйтеся завчасно, а згадайте про цей рецепт і приготуйте смачні млинці на кислому молоці. Млинці на скисшем молоці - справжній скарб для людей, які не люблять дуже солодкі борошняні вироби. Вони мають приємний кисло-солодкий смак, завжди виходять ніжними і ароматними. Якщо ви захочете в черговий раз здивувати близьких своїми кулінарними здібностями і при цьому затратити мінімум зусиль, тоді просто спечіть ці млинці! Ви скажіть, що не знаєте смаку млинців на кислому молоці, а тому боїтеся пробувати їх готувати? Експериментуйте, і ви дізнаєтеся, яка думка про цих млинцях складеться саме у вас!
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
яйця - 4 шт.;
скисле молоко - 2 ст.;
цукор - 5 ст. ложок;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
щіпка солі.
Приготування
Спочатку, на слабкому вогні розтопити вершкове масло. В іншій ємності змішайте жовтки з цукром і все ретельно перемішайте. Акуратно влийте розтоплене вершкове масло і додайте трохи кислого молока. Поступово всипайте борошно. Додайте молоко, що залишилося. Тісто на млинці на кислому молоці повинне вийти консистенції рідкої сметани. Після цих дій збийте в окремій тарі заздалегідь охолоджені яєчні білки, посоліть і додайте їх в тісто. Залиште масу на 15-20 хвилин, щоб розійшлися всі грудочки.
Сковороду максимально розігрійте, попередньо змастивши вершковим маслом. Врахуйте, що млинці виходити досить товстими, пишними, тому порції, наливаемие на сковороду не повинні бути маленькими. Коли на млинці почнуть з'являтися маленькі дірочки, а краї трохи загорнутися і підрум'яняться, перевертаємо його на іншу сторону і смажимо до готовності. Готові млинці відразу ж змащуйте маслом і складайте гіркою, щоб вони гарненько просочилися один від одного ароматом і смаком.
На перший погляд, здається, що приготування млинців на кислому молоці дуже просте заняття. Але, на жаль, це не так. Щоб у вас вийшли тонкі, мереживні, гарні млинці на кислому молоці, потрібно дотримуватися деяких рекомендацій.
Існує трохи інший рецепт приготування млинців на кислому молоці. Щоб тісто вийшло зовсім без грудочок, вам треба спочатку замісити дуже густе тісто, а вже потім розбавляти його поступово кислим молоком.
Якщо раптом тісто вийшло занадто рідким, не поспішайте додавати борошна - відлийте трохи тіста, додайте борошна, перемішайте і з'єднайте з відлитим тестом.
Щоб млинець вийшов однаковий по товщині, однією рукою наливайте трохи тесту на край сковороди, а інший підніміть її і робіть кругові рухи, щоб тісто рівномірно заповнило всю сковороду.
Кількістю цукру можна регулювати рум'яність млинців. Але не переборщіть, якщо цукру буде багато, блін просто підгорить, а не підрум'яниться.
Не збивайте тісто для млинців занадто сильно - від цього вони стануть сухими і «гуязиками».
У вас повинна бути спеціальна сковорода для смаження млинців, її краще не використовувати для приготування інших страв.
Не лийте масло на сковороду, а акуратно змащуйте її через кожні три - чотири млинці. Дуже зручно змащувати сковороду четвертинкою сирого картоплі, насадженого на ніж і змоченого розтопленим вершковим маслом.
Щойно випечені млинці з'їдаються дуже швидко з варенням, маслом, сметаною або згущеним молоком - за смаком. Але якщо ви зробили багато млинців, то можна нафарширувати їх будь-якою начинкою і заморозити. У будь-який час ви зможете їх підігріти в мікрохвильовій печі і подати до столу, здивувавши всіх своєю непередбачуваністю!
Приготування млинців на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку, на слабкому вогні розтопити вершкове масло. В іншій ємності змішайте жовтки з цукром і все ретельно перемішайте. Акуратно влийте розтоплене вершкове масло і додайте трохи кислого молока. Поступово всипайте борошно. Додайте молоко, що залишилося. Тісто на млинці на кислому молоці повинне вийти консистенції рідкої сметани. Після цих дій збийте в окремій тарі заздалегідь охолоджені яєчні білки, посоліть і додайте їх в тісто. Залиште масу на 15-20 хвилин, щоб розійшлися всі грудочки.
Сковороду максимально розігрійте, попередньо змастивши вершковим маслом. Врахуйте, що млинці виходити досить товстими, пишними, тому порції, наливаемие на сковороду не повинні бути маленькими. Коли на млинці почнуть з'являтися маленькі дірочки, а краї трохи загорнутися і підрум'яняться, перевертаємо його на іншу сторону і смажимо до готовності. Готові млинці відразу ж змащуйте маслом і складайте гіркою, щоб вони гарненько просочилися один від одного ароматом і смаком.
На перший погляд, здається, що приготування млинців на кислому молоці дуже просте заняття. Але, на жаль, це не так. Щоб у вас вийшли тонкі, мереживні, гарні млинці на кислому молоці, потрібно дотримуватися деяких рекомендацій.
Щойно випечені млинці з'їдаються дуже швидко з варенням, маслом, сметаною або згущеним молоком - за смаком. Але якщо ви зробили багато млинців, то можна нафарширувати їх будь-якою начинкою і заморозити. У будь-який час ви зможете їх підігріти в мікрохвильовій печі і подати до столу, здивувавши всіх своєю непередбачуваністю!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати млинці на молоці?
Млинці є одним із найвідоміших страв російської кухні. На сьогоднішній день існує безліч рецептів приготування цієї страви, і кожен з них по-своєму
Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
Налисники на молоці
Налисники дуже схожі на млинці, але їх роблять більш щільними, щоб в них можна було загорнути начинку, і виділився сік не витікав. І сьогодні ми
Тонкі млинці на молоці - рецепт
Млинці - не тільки обов'язковий атрибут свята Масляної, але улюблені ласощі наших співвітчизників круглий рік. З усього різноманіття рецептів
Оладки на кислому молоці
Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці