Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати млинці на молоці?

Як готувати млинці на молоці?

17-03-2015, 15:28
822
Як готувати млинці на молоці?
Як приготувати млинці? Напевно, багато господині ставили собі це питання. Рецептів виготовлення млинців існує безліч, і зорієнтуватися в їх розмаїтті не так просто. Все залежить від того, які інгредієнти ви візьмете для приготування цього смачного страви.
Особливості дріжджового тіста для млинців
Якщо ви хочете приготувати млинці на дріжджах і молоці, то вам потрібно знати, як готується дріжджове тісто. Відомо, що дріжджі додаються в тісто з розрахунку 20-50 грам на кілограм борошна. Перед тим, як покласти дріжджі, їх потрібно розвести в теплому молоці або воді. При цьому потрібно звертати увагу на вид дріжджів. Сухої суміші потрібно в три рази менше, ніж пресованої. Розводити дріжджі потрібно теплою водою температури приблизно 25-35 градусів, тому що в холодній воді вони будуть погано розчинятися, а в гарячій просто зваряться.
Для млинців на дріжджах і молоці готується опарне тісто. Головна його особливість у тому, що готовність такого тесту визначається по збільшенню його в два-три рази. Воно має ще кілька особливостей: опарне тісто відстає від стінок посуду і на його поверхні з'являються бульбашки. Для того щоб правильно приготувати млинці з такого тіста, вам треба знати рецепт млинців на літр молока, але оскільки рідко хто готує таку порцію відразу, ми розповімо вам про рецепті на півлітра молока.
Млинці на дріжджах і молоці
Інгредієнти:

  • молоко - 05 л;

  • борошно - 2 склянки;

  • дріжджі - 05 пачки сухих (20 грам пресованих);

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Підігріваємо молоко до 30-35 градусів. Додаємо борошно, столову ложку цукру. Дріжджі розводимо в теплій воді, даємо їм можливість трохи постояти. Добре перемішуємо масу і ставимо опарне тісто в тепле місце, щоб дати йому можливість піднятися.
    Як готувати млинці на молоці?

    Коли тісто буде готове, додаємо вершкове масло (обов'язково розтоплене), трішки солі, яйця і ще трохи цукру. Все це збиваємо, бажано з допомогою міксера, щоб тісто вийшло більш однорідним. Сковороду змащуємо рослинним маслом, ставимо на вогонь, нагріваємо. Наливати тісто потрібно ополоником. Для того щоб воно не зібралося в одному місці стоїть нахиляти сковороду в різні боки, тим самим даючи тесту розтектися. Таким чином, виходить блін. Його потрібно перевернути, з допомогою лопатки або зовсім руками, і посмажити з іншого боку. Перший млинець обов'язково спробуйте. Якщо щось не так, то можна внести необхідні корективи. Так ви зможете легко приготувати швидкі млинці на молоці.
    Млинці з бездріжджового тіста
    Якщо вам не хочеться возитися з дріжджами, то можна приготувати млинці і без них. Існує безліч рецептів млинців з бездріжджового тесту, але в такому випадку вам доведеться використовувати розпушувач. Таким чином, ви зможете приготувати млинці на молоці з яблуками, та інші різновиди млинців - усе залежить від вашої фантазії.
    Пишні млинці на молоці
    Інгредієнти:

  • яйця - 2шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • молоко - 300 мл;

  • борошно - 300 г;

  • розпушувач - 2 5 ч. ложки;

  • вершкове масло - 60 р.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з молоком і цукром. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем. Все це з'єднуємо, перемішуємо, вливаємо в отриману суміш вершкове масло. Сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо в неї приблизно дві столові ложки тіста. Смажимо близько двох хвилин, потім перевертаємо і чекаємо ще хвилину. Знімаємо блін, укладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.
    Для любителів екзотики ми пропонуємо рецепт млинців з сиром, кропом і креветками. Такі млинці стануть прикрасою будь-якого святкового столу. Отже, з'ясовуємо, як готувати млинці на молоці з сиром.
    Тонкі млинці з сиром, кропом і креветками
    Інгредієнти:

  • молоко - 05 л;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • крохмаль - 4 ст. ложки;

  • яйця - 4 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • сир - 200 г,

  • кріп - пучок;

  • варені очищені креветки - 130 р.;

  • часник - 1-2 зубчики.


  • Приготування
    Спочатку просійте борошно через сито. Потім змішайте борошно, крохмаль, цукор і сіль. До цієї суміші додайте яйця, розмішайте, додайте тепле молоко. Тісто потрібно ретельно вимісити, щоб не було грудок.
    Як готувати млинці на молоці?
    Тепер слід влити в суміш розтоплене вершкове масло і знову ретельно перемішати, тісто повинно вийти рідке. Дайте йому постояти протягом 30 хвилин. До речі, аналогічно готуються і млинці на топленому молоці.
    Змащуємо маслом сковороду, щоб випекти перший млинець, все решта можна випікати на сухій сковороді. Для приготування начинки змішайте м'який сир з дрібно нарізаним кропом і вареними креветками, додайте часник. Отриманою сумішшю потрібно змастити кожен млинець, а потім звернути їх в трубочки. А ще можна покласти начинку в середину і зібрати блін в мішечок з допомогою пір'їнок зеленої цибулі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт млинців на кислому молоці
    Рецепт млинців на кислому молоці
    Кисле молоко не привід для смутку, адже на ньому можна приготувати стільки смакоти! Взяти хоча б млинці на кислому молоці. Вони виходять пишні,
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Млинці з ікрою
    Млинці з ікрою
    Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало
    Млинці з припеком
    Млинці з припеком
    Млинці з припеком відрізняються від простих млинців наявністю начинки, яка запікається прямо в блинном тісті. Готувати такі млинці трохи складніше,
    Млинці без соди
    Млинці без соди
    Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
    Млинці на ряжанці
    Млинці на ряжанці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно