Як готувати млинці на молоці?
Як приготувати млинці? Напевно, багато господині ставили собі це питання. Рецептів виготовлення млинців існує безліч, і зорієнтуватися в їх розмаїтті не так просто. Все залежить від того, які інгредієнти ви візьмете для приготування цього смачного страви.
Особливості дріжджового тіста для млинців
Якщо ви хочете приготувати млинці на дріжджах і молоці, то вам потрібно знати, як готується дріжджове тісто. Відомо, що дріжджі додаються в тісто з розрахунку 20-50 грам на кілограм борошна. Перед тим, як покласти дріжджі, їх потрібно розвести в теплому молоці або воді. При цьому потрібно звертати увагу на вид дріжджів. Сухої суміші потрібно в три рази менше, ніж пресованої. Розводити дріжджі потрібно теплою водою температури приблизно 25-35 градусів, тому що в холодній воді вони будуть погано розчинятися, а в гарячій просто зваряться.
Для млинців на дріжджах і молоці готується опарне тісто. Головна його особливість у тому, що готовність такого тесту визначається по збільшенню його в два-три рази. Воно має ще кілька особливостей: опарне тісто відстає від стінок посуду і на його поверхні з'являються бульбашки. Для того щоб правильно приготувати млинці з такого тіста, вам треба знати рецепт млинців на літр молока, але оскільки рідко хто готує таку порцію відразу, ми розповімо вам про рецепті на півлітра молока.
Млинці на дріжджах і молоці
Інгредієнти:
молоко - 05 л;
борошно - 2 склянки;
дріжджі - 05 пачки сухих (20 грам пресованих);
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Підігріваємо молоко до 30-35 градусів. Додаємо борошно, столову ложку цукру. Дріжджі розводимо в теплій воді, даємо їм можливість трохи постояти. Добре перемішуємо масу і ставимо опарне тісто в тепле місце, щоб дати йому можливість піднятися.
Коли тісто буде готове, додаємо вершкове масло (обов'язково розтоплене), трішки солі, яйця і ще трохи цукру. Все це збиваємо, бажано з допомогою міксера, щоб тісто вийшло більш однорідним. Сковороду змащуємо рослинним маслом, ставимо на вогонь, нагріваємо. Наливати тісто потрібно ополоником. Для того щоб воно не зібралося в одному місці стоїть нахиляти сковороду в різні боки, тим самим даючи тесту розтектися. Таким чином, виходить блін. Його потрібно перевернути, з допомогою лопатки або зовсім руками, і посмажити з іншого боку. Перший млинець обов'язково спробуйте. Якщо щось не так, то можна внести необхідні корективи. Так ви зможете легко приготувати швидкі млинці на молоці.
Млинці з бездріжджового тіста
Якщо вам не хочеться возитися з дріжджами, то можна приготувати млинці і без них. Існує безліч рецептів млинців з бездріжджового тесту, але в такому випадку вам доведеться використовувати розпушувач. Таким чином, ви зможете приготувати млинці на молоці з яблуками, та інші різновиди млинців - усе залежить від вашої фантазії.
Пишні млинці на молоці
Інгредієнти:
яйця - 2шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
молоко - 300 мл;
борошно - 300 г;
розпушувач - 2 5 ч. ложки;
вершкове масло - 60 р.
Приготування
Збиваємо яйця з молоком і цукром. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем. Все це з'єднуємо, перемішуємо, вливаємо в отриману суміш вершкове масло. Сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо в неї приблизно дві столові ложки тіста. Смажимо близько двох хвилин, потім перевертаємо і чекаємо ще хвилину. Знімаємо блін, укладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.
Для любителів екзотики ми пропонуємо рецепт млинців з сиром, кропом і креветками. Такі млинці стануть прикрасою будь-якого святкового столу. Отже, з'ясовуємо, як готувати млинці на молоці з сиром.
Тонкі млинці з сиром, кропом і креветками
Інгредієнти:
молоко - 05 л;
мука - 4 ст. ложки;
крохмаль - 4 ст. ложки;
яйця - 4 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
сир - 200 г,
кріп - пучок;
варені очищені креветки - 130 р.;
часник - 1-2 зубчики.
Приготування
Спочатку просійте борошно через сито. Потім змішайте борошно, крохмаль, цукор і сіль. До цієї суміші додайте яйця, розмішайте, додайте тепле молоко. Тісто потрібно ретельно вимісити, щоб не було грудок. Тепер слід влити в суміш розтоплене вершкове масло і знову ретельно перемішати, тісто повинно вийти рідке. Дайте йому постояти протягом 30 хвилин. До речі, аналогічно готуються і млинці на топленому молоці.
Змащуємо маслом сковороду, щоб випекти перший млинець, все решта можна випікати на сухій сковороді. Для приготування начинки змішайте м'який сир з дрібно нарізаним кропом і вареними креветками, додайте часник. Отриманою сумішшю потрібно змастити кожен млинець, а потім звернути їх в трубочки. А ще можна покласти начинку в середину і зібрати блін в мішечок з допомогою пір'їнок зеленої цибулі.
Особливості дріжджового тіста для млинців
Якщо ви хочете приготувати млинці на дріжджах і молоці, то вам потрібно знати, як готується дріжджове тісто. Відомо, що дріжджі додаються в тісто з розрахунку 20-50 грам на кілограм борошна. Перед тим, як покласти дріжджі, їх потрібно розвести в теплому молоці або воді. При цьому потрібно звертати увагу на вид дріжджів. Сухої суміші потрібно в три рази менше, ніж пресованої. Розводити дріжджі потрібно теплою водою температури приблизно 25-35 градусів, тому що в холодній воді вони будуть погано розчинятися, а в гарячій просто зваряться.
Для млинців на дріжджах і молоці готується опарне тісто. Головна його особливість у тому, що готовність такого тесту визначається по збільшенню його в два-три рази. Воно має ще кілька особливостей: опарне тісто відстає від стінок посуду і на його поверхні з'являються бульбашки. Для того щоб правильно приготувати млинці з такого тіста, вам треба знати рецепт млинців на літр молока, але оскільки рідко хто готує таку порцію відразу, ми розповімо вам про рецепті на півлітра молока.
Млинці на дріжджах і молоці
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо молоко до 30-35 градусів. Додаємо борошно, столову ложку цукру. Дріжджі розводимо в теплій воді, даємо їм можливість трохи постояти. Добре перемішуємо масу і ставимо опарне тісто в тепле місце, щоб дати йому можливість піднятися.
Коли тісто буде готове, додаємо вершкове масло (обов'язково розтоплене), трішки солі, яйця і ще трохи цукру. Все це збиваємо, бажано з допомогою міксера, щоб тісто вийшло більш однорідним. Сковороду змащуємо рослинним маслом, ставимо на вогонь, нагріваємо. Наливати тісто потрібно ополоником. Для того щоб воно не зібралося в одному місці стоїть нахиляти сковороду в різні боки, тим самим даючи тесту розтектися. Таким чином, виходить блін. Його потрібно перевернути, з допомогою лопатки або зовсім руками, і посмажити з іншого боку. Перший млинець обов'язково спробуйте. Якщо щось не так, то можна внести необхідні корективи. Так ви зможете легко приготувати швидкі млинці на молоці.
Млинці з бездріжджового тіста
Якщо вам не хочеться возитися з дріжджами, то можна приготувати млинці і без них. Існує безліч рецептів млинців з бездріжджового тесту, але в такому випадку вам доведеться використовувати розпушувач. Таким чином, ви зможете приготувати млинці на молоці з яблуками, та інші різновиди млинців - усе залежить від вашої фантазії.
Пишні млинці на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з молоком і цукром. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем. Все це з'єднуємо, перемішуємо, вливаємо в отриману суміш вершкове масло. Сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо в неї приблизно дві столові ложки тіста. Смажимо близько двох хвилин, потім перевертаємо і чекаємо ще хвилину. Знімаємо блін, укладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.
Для любителів екзотики ми пропонуємо рецепт млинців з сиром, кропом і креветками. Такі млинці стануть прикрасою будь-якого святкового столу. Отже, з'ясовуємо, як готувати млинці на молоці з сиром.
Тонкі млинці з сиром, кропом і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку просійте борошно через сито. Потім змішайте борошно, крохмаль, цукор і сіль. До цієї суміші додайте яйця, розмішайте, додайте тепле молоко. Тісто потрібно ретельно вимісити, щоб не було грудок. Тепер слід влити в суміш розтоплене вершкове масло і знову ретельно перемішати, тісто повинно вийти рідке. Дайте йому постояти протягом 30 хвилин. До речі, аналогічно готуються і млинці на топленому молоці.
Змащуємо маслом сковороду, щоб випекти перший млинець, все решта можна випікати на сухій сковороді. Для приготування начинки змішайте м'який сир з дрібно нарізаним кропом і вареними креветками, додайте часник. Отриманою сумішшю потрібно змастити кожен млинець, а потім звернути їх в трубочки. А ще можна покласти начинку в середину і зібрати блін в мішечок з допомогою пір'їнок зеленої цибулі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт млинців на кислому молоці
Кисле молоко не привід для смутку, адже на ньому можна приготувати стільки смакоти! Взяти хоча б млинці на кислому молоці. Вони виходять пишні,
Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
Млинці з ікрою
Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало
Млинці з припеком
Млинці з припеком відрізняються від простих млинців наявністю начинки, яка запікається прямо в блинном тісті. Готувати такі млинці трохи складніше,
Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно