Як приготувати млинці? Напевно, багато господині ставили собі це питання. Рецептів виготовлення млинців існує безліч, і зорієнтуватися в їх розмаїтті не так просто. Все залежить від того, які інгредієнти ви візьмете для приготування цього смачного страви.
Особливості дріжджового тіста для млинців Якщо ви хочете приготувати млинці на дріжджах і молоці, то вам потрібно знати, як готується дріжджове тісто. Відомо, що дріжджі додаються в тісто з розрахунку 20-50 грам на кілограм борошна. Перед тим, як покласти дріжджі, їх потрібно розвести в теплому молоці або воді. При цьому потрібно звертати увагу на вид дріжджів. Сухої суміші потрібно в три рази менше, ніж пресованої. Розводити дріжджі потрібно теплою водою температури приблизно 25-35 градусів, тому що в холодній воді вони будуть погано розчинятися, а в гарячій просто зваряться.
Для млинців на дріжджах і молоці готується опарне тісто. Головна його особливість у тому, що готовність такого тесту визначається по збільшенню його в два-три рази. Воно має ще кілька особливостей: опарне тісто відстає від стінок посуду і на його поверхні з'являються бульбашки. Для того щоб правильно приготувати млинці з такого тіста, вам треба знати рецепт млинців на літр молока, але оскільки рідко хто готує таку порцію відразу, ми розповімо вам про рецепті на півлітра молока.
Млинці на дріжджах і молоці
Інгредієнти: молоко - 05 л; борошно - 2 склянки; дріжджі - 05 пачки сухих (20 грам пресованих); цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 3 ст. ложки; рослинна олія для смаження. Приготування Підігріваємо молоко до 30-35 градусів. Додаємо борошно, столову ложку цукру. Дріжджі розводимо в теплій воді, даємо їм можливість трохи постояти. Добре перемішуємо масу і ставимо опарне тісто в тепле місце, щоб дати йому можливість піднятися.
Коли тісто буде готове, додаємо вершкове масло (обов'язково розтоплене), трішки солі, яйця і ще трохи цукру. Все це збиваємо, бажано з допомогою міксера, щоб тісто вийшло більш однорідним. Сковороду змащуємо рослинним маслом, ставимо на вогонь, нагріваємо. Наливати тісто потрібно ополоником. Для того щоб воно не зібралося в одному місці стоїть нахиляти сковороду в різні боки, тим самим даючи тесту розтектися. Таким чином, виходить блін. Його потрібно перевернути, з допомогою лопатки або зовсім руками, і посмажити з іншого боку. Перший млинець обов'язково спробуйте. Якщо щось не так, то можна внести необхідні корективи. Так ви зможете легко приготувати швидкі млинці на молоці.
Млинці з бездріжджового тіста Якщо вам не хочеться возитися з дріжджами, то можна приготувати млинці і без них. Існує безліч рецептів млинців з бездріжджового тесту, але в такому випадку вам доведеться використовувати розпушувач. Таким чином, ви зможете приготувати млинці на молоці з яблуками, та інші різновиди млинців - усе залежить від вашої фантазії.
Пишні млинці на молоці
Інгредієнти: яйця - 2шт.; цукор - 2 ст. ложки; молоко - 300 мл; борошно - 300 г; розпушувач - 2 5 ч. ложки; вершкове масло - 60 р. Приготування Збиваємо яйця з молоком і цукром. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем. Все це з'єднуємо, перемішуємо, вливаємо в отриману суміш вершкове масло. Сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо в неї приблизно дві столові ложки тіста. Смажимо близько двох хвилин, потім перевертаємо і чекаємо ще хвилину. Знімаємо блін, укладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.
Для любителів екзотики ми пропонуємо рецепт млинців з сиром, кропом і креветками. Такі млинці стануть прикрасою будь-якого святкового столу. Отже, з'ясовуємо, як готувати млинці на молоці з сиром.
Тонкі млинці з сиром, кропом і креветками
Інгредієнти: молоко - 05 л; мука - 4 ст. ложки; крохмаль - 4 ст. ложки; яйця - 4 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; сир - 200 г, кріп - пучок; варені очищені креветки - 130 р.; часник - 1-2 зубчики. Приготування Спочатку просійте борошно через сито. Потім змішайте борошно, крохмаль, цукор і сіль. До цієї суміші додайте яйця, розмішайте, додайте тепле молоко. Тісто потрібно ретельно вимісити, щоб не було грудок.
Тепер слід влити в суміш розтоплене вершкове масло і знову ретельно перемішати, тісто повинно вийти рідке. Дайте йому постояти протягом 30 хвилин. До речі, аналогічно готуються і млинці на топленому молоці.
Змащуємо маслом сковороду, щоб випекти перший млинець, все решта можна випікати на сухій сковороді. Для приготування начинки змішайте м'який сир з дрібно нарізаним кропом і вареними креветками, додайте часник. Отриманою сумішшю потрібно змастити кожен млинець, а потім звернути їх в трубочки. А ще можна покласти начинку в середину і зібрати блін в мішечок з допомогою пір'їнок зеленої цибулі.