Вернуться назад Распечатать

Медові оладки

Медові оладки
Мед - один з тих продуктів, які не тільки дуже корисні, але й смачні. Його широко застосовують у кулінарії, страви з нього володіють особливим смаком. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати медові оладки.

Медові оладки - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • кефір - 800 мл;

  • яйця - 4 шт.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо соду і сіль. Білки відділяємо від жовтків. Жовтки змішуємо з кефіром, додаємо мед, вимішуємо. В отриману суміш вводимо борошно. Тепер білки добре збиваємо міксером, додаємо в тісто. Маса повинна вийти консистенції густої сметани. На сковороді розігріваємо олію, ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо до рум'яної скоринки. При цьому бажано спочатку обсмажити на сильному вогні з одного боку, потім перевернути, вогонь зменшити і протомитися під кришкою до готовності. Подавати зі сметаною.

    Оладки на дріжджах з медом


    Інгредієнти:

  • борошно 550 г;

  • молоко топлене - 400 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • дріжджі свіжі - 30 г;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • свіжа полуниця - 200 г;

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Дріжджі розводимо в 100 г теплого молока і залишаємо на 20 хвилин.
    Медові оладки
    Жовтки відділяємо від білків, у підігріте молоко додаємо жовтки, сіль. Тепер вводимо підійшли дріжджі, додаємо просіяне борошно, мед і сіль. Збиті білки потихеньку вводимо в тісто. Залишаємо на 30 хвилин підходити. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо оладки. Полуницю з цукром збиваємо зі сметаною. Кілька ягід залишаємо для прикраси. Отриманим соусом поливаємо медові оладки, прикрашаємо шматочками полуниці і подаємо до столу.
    Порада: у тісто бажано додати рідкий мед, якщо він загус і зацукрувався, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовці.