Дріжджові оладки
Оладки - товсті рум'яні, обмакнешь оладок у сметану або варення, розкусиш, а всередині пропечене, повітряне тісто в дірочку.
Як готувати дріжджові оладки, напевно, знають майже всі, але завжди хочеться знайти якийсь новий незвичайний рецепт.
Стільки рецептів приготування оладок існує, що всі й не перелічити. Хочете, готуйте оладки на сухих дріжджах, хочете - на свіжих. Хочете, додайте в тісто будь-які молочні продукти, не хочете - і на воді буде відмінно. Загалом, про те, як приготувати оладки на дріжджах піде сьогодні наша розмова.
Оладки на сухих дріжджах, та з кефіром, бо виходять особливо пишними.
Інгредієнти:
борошно - 7 ст. ложок;
кефір - 04 л;
дріжджі сухі - 2 ч. ложки;
вода - 2 ст.;
цукор - 15 ст. ложки;
сіль - 1/3 ч. ложки;
олія рослинна.
Приготування
В тепленький кефір додаємо соду і розмішуємо. Дріжджі «будимо», розчинивши їх чашці з тепленькою водичкою і половиною ложки цукру. Як тільки з'явиться пінна шапочка - виливаємо в кефір.
Додаємо весь цукор, сіль, борошно і залишаємо, щоб піднялося, і, не розмішуючи тісто, починаємо випікати оладки.
На гарячу сковороду, злегка змащену олією, викладайте порції тіста, обсмажуйте до рум'яності, і отримуйте пишні оладки.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
молоко - 1 ст.;
дріжджі - 20 г;
яйце - 2 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
цукрова пудра - за смаком;
ванілін - за смаком;
жир - 1 ст. ложка.
Приготування
У теплому молоці розпускаємо дріжджі. Жовтки збиваємо з цукром. Білки збиваємо окремо в піну. Змішуємо борошно з молоком і жовтками. Добре вибиваємо ложкою і додаємо білки. Вимішуємо, вливаємо розтоплений жир. З жиром ще раз ретельно вимішуємо. Прикриємо посуд з тестом, нехай підходить.
Набираємо порції тіста і підсмажуємо в розігрітому жирі. Щоб тісто не липло, змастіть ложку жиром. Готові оладки можна посипати ванільною цукровою пудрою.
Пишні оладки на дріжджах, рецепт яких ви прочитаєте нижче, взагалі, практично, готуються з нічого. Але спробуйте - не пошкодуєте.
Ось трапився в домі форс-мажор - немає ні молока, кефіру, ні сметани. Що ж тепер, без оладок залишатися? Звичайно немає. Ось дуже хороший рецепт оладок на воді, простий, але оладки виходять просто смакота.
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
дріжджі сухі - 1 ч. ложка;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль;
сода;
олія рослинна.
Приготування
Змішуємо борошно з дріжджами і цукром і починаємо підливати солону воду. Воду соліть так, як якщо б ви подсаливали томатний сік, тобто щоб було приємно на смак. Замішуємо не густе і не рідке тісто. Накриваємо полотенчиком і залишаємо підходити. Коли тісто збільшиться в два рази, посипаємо поверхню (злегка) харчовою содою і розмішуємо. Ще раз збільшиться - приступаємо до випічки найсмачніше оладок. Добре розігріваємо сковороду. Олія багато не наливаємо, краще користуватися спеціальним пензликом для змащування.
Ну і тим, хто любить більш здобне тісто і складніше в приготуванні.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
молоко - 500 мл;
масло вершкове - 70 г;
яйце - 3 шт.;
дріжджі - 20 р.
Приготування
Спочатку замішуємо опару для наших оладок (приблизно за 4 години до випічки). Беремо 2/3 від загальної кількості молока вказаного в рецепті, розпускаємо в ньому дріжджі, додаємо 2/3 від загальної кількості борошна. Коли опара підійде, тобто утворюються великі бульбашки - додаємо решту борошно, молоко і розмішуємо як слід. Поступово, до тесту підмішуємо яйця, цукор і розтоплене масло. Накриваємо рушником і залишаємо, щоб підійшло. Тісто збільшилося вдвічі - тепер можна випікати оладки і подавати їх з згущеним молоком , або апельсиновим джемом .
Як готувати дріжджові оладки, напевно, знають майже всі, але завжди хочеться знайти якийсь новий незвичайний рецепт.
Стільки рецептів приготування оладок існує, що всі й не перелічити. Хочете, готуйте оладки на сухих дріжджах, хочете - на свіжих. Хочете, додайте в тісто будь-які молочні продукти, не хочете - і на воді буде відмінно. Загалом, про те, як приготувати оладки на дріжджах піде сьогодні наша розмова.
Дріжджові оладки на кефірі
Оладки на сухих дріжджах, та з кефіром, бо виходять особливо пишними.
Інгредієнти:
Приготування
В тепленький кефір додаємо соду і розмішуємо. Дріжджі «будимо», розчинивши їх чашці з тепленькою водичкою і половиною ложки цукру. Як тільки з'явиться пінна шапочка - виливаємо в кефір.
Додаємо весь цукор, сіль, борошно і залишаємо, щоб піднялося, і, не розмішуючи тісто, починаємо випікати оладки.
На гарячу сковороду, злегка змащену олією, викладайте порції тіста, обсмажуйте до рум'яності, і отримуйте пишні оладки.
Оладки дріжджові на молоці
Інгредієнти:
Приготування
У теплому молоці розпускаємо дріжджі. Жовтки збиваємо з цукром. Білки збиваємо окремо в піну. Змішуємо борошно з молоком і жовтками. Добре вибиваємо ложкою і додаємо білки. Вимішуємо, вливаємо розтоплений жир. З жиром ще раз ретельно вимішуємо. Прикриємо посуд з тестом, нехай підходить.
Набираємо порції тіста і підсмажуємо в розігрітому жирі. Щоб тісто не липло, змастіть ложку жиром. Готові оладки можна посипати ванільною цукровою пудрою.
Пишні оладки на дріжджах, рецепт яких ви прочитаєте нижче, взагалі, практично, готуються з нічого. Але спробуйте - не пошкодуєте.
Оладки дріжджові на воді
Ось трапився в домі форс-мажор - немає ні молока, кефіру, ні сметани. Що ж тепер, без оладок залишатися? Звичайно немає. Ось дуже хороший рецепт оладок на воді, простий, але оладки виходять просто смакота.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо борошно з дріжджами і цукром і починаємо підливати солону воду. Воду соліть так, як якщо б ви подсаливали томатний сік, тобто щоб було приємно на смак. Замішуємо не густе і не рідке тісто. Накриваємо полотенчиком і залишаємо підходити. Коли тісто збільшиться в два рази, посипаємо поверхню (злегка) харчовою содою і розмішуємо. Ще раз збільшиться - приступаємо до випічки найсмачніше оладок. Добре розігріваємо сковороду. Олія багато не наливаємо, краще користуватися спеціальним пензликом для змащування.
Ну і тим, хто любить більш здобне тісто і складніше в приготуванні.
Дріжджове тісто на оладки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку замішуємо опару для наших оладок (приблизно за 4 години до випічки). Беремо 2/3 від загальної кількості молока вказаного в рецепті, розпускаємо в ньому дріжджі, додаємо 2/3 від загальної кількості борошна. Коли опара підійде, тобто утворюються великі бульбашки - додаємо решту борошно, молоко і розмішуємо як слід. Поступово, до тесту підмішуємо яйця, цукор і розтоплене масло. Накриваємо рушником і залишаємо, щоб підійшло. Тісто збільшилося вдвічі - тепер можна випікати оладки і подавати їх з згущеним молоком , або апельсиновим джемом .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати оладки на кефірі?
Оладки - відмінний варіант сніданку. Однак не всі знають, як їх готувати. Ми розповімо вам про те, як зробити пишні оладки на кефірі, а також
Медові оладки
Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
Оладки, як у дитячому садку
Напевно у кожної господині є свій фірязикай рецепт приготування оладок. Але буває так, що дитині не все оладки припадають до смаку, і як би не