Як приготувати оладки на кефірі?
Млинці, оладки, оладки - як же їх люблять і дорослі, і діти. Існує безліч способів, як робити оладки на кефірі - тонкі і пишні, щільні і ніжні. Рецепт приготування залежить від вашого смаку і наявності необхідних інгредієнтів під рукою.
В рецепт смачних оладок на кефірі обов'язково входить кисломолочний продукт. Навіть, якщо у вас немає кефіру, може підійти будь подкисший молочний продукт, тільки додайте сік лимона або лимонної кислоти для бродіння тіста. Сам процес бродіння ви побачите по появі бульбашок в тісті. Кефір повинен бути кімнатної температури, тоді тісто буде більш ніжним. Смажити оладки потрібно обов'язково на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі і подавати до столу бажано теплими.
Якщо у вас під рукою не виявилося такого продукту як яйця, а спекти оладки на кефірі хочеться - не біда. Можна обійтися і без них.
Інгредієнти:
кефір - 200 г;
цукор - 1 ч. ложка;
олія (в тісто) - 1 ч. ложка;
борошно - 100 г;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
У кефір додати сіль, цукор, перемішайте, потім поступово всипте борошно і в кінці соду. Кількість борошна, зазначене у рецепті смачних оладок на кефірі може змінюватись в залежності від густоти кефіру. Ретельно вимісити тісто, щоб не було грудок. Його консистенція повинна вийти схожою на густу сметану. Додайте олію і ще раз перемішайте. Розігрійте сковороду, змастіть маслом і викладайте оладки столовою ложкою. Смажте на невеликому вогні, краще під кришкою. Тоді оладки вийдуть більш пишними.
Далеко не всі люблять пишні оладки, деякі люблять тонкі і задаються питанням: як готувати оладки на кефірі, щоб були схожі на американські оладки, які ми так часто бачимо у фільмах? Відповідь проста - не додайте в тісто соду. За бажанням можете додати родзинки або дрібно нарізані фрукти, навіть горіхи, оладки вийдуть з пікантним смаком і, до речі, фруктовий смак добре поєднується з оладки на кефірі без соди, так і порадує всю сім'ю. До оладок можна подати варення, згущене молоко або мед.
Інгредієнти:
кефір - 250 г;
яйця - 1 шт.;
олія (в тісто) - 1 ч. ложка;
борошно - 120-150 г;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Налийте кефір в миску, додайте яйце і ретельно перемішайте. Додайте борошна скільки візьме і замісіть тісто до густоти сметани. Викладіть ложкою на гарячу, змащену олією сковорідку. Обсмажте з двох боків до появи золотистої скоринки.
Багато господинь люблять дріжджове тісто. Потрібно трохи більше часу на приготування, але зате тісто виходить завжди пишним, дихаючим, ароматним, а самі оладки щільними і смачними. Можете подавати їх вдома як на сніданок, так і на полуденок.
Інгредієнти:
кефір - 400 г;
сода - 1/3 ч. ложки;
дріжджі - 2 ч. ложки;
борошно - 7 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком;
тепла вода - 1/2 ст.
Приготування
Підігрійте кефір, додайте в нього соду і перемішайте. Сухі дріжджі розведіть у мисці з теплою водою, додайте цукор і поставте в тепле місце, щоб піднялося. Потім вилийте в кефір із содою. Поступово вводите борошно, щоб тісто досягло консистенції густої сметани, додайте сіль і поставте знову підходити. Через 30-60 хвилин тісто має збільшитися в два рази. Перемішувати тісто, що піднялося вже не треба, просто акуратно набираєте ложкою і викладаєте на гарячу, змащену маслом сковороду. Смажте з двох сторін до золотистого кольору.
Як готувати оладки на кефірі?
В рецепт смачних оладок на кефірі обов'язково входить кисломолочний продукт. Навіть, якщо у вас немає кефіру, може підійти будь подкисший молочний продукт, тільки додайте сік лимона або лимонної кислоти для бродіння тіста. Сам процес бродіння ви побачите по появі бульбашок в тісті. Кефір повинен бути кімнатної температури, тоді тісто буде більш ніжним. Смажити оладки потрібно обов'язково на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі і подавати до столу бажано теплими.
Оладки на кефірі без яєць
Якщо у вас під рукою не виявилося такого продукту як яйця, а спекти оладки на кефірі хочеться - не біда. Можна обійтися і без них.
Інгредієнти:
Приготування
У кефір додати сіль, цукор, перемішайте, потім поступово всипте борошно і в кінці соду. Кількість борошна, зазначене у рецепті смачних оладок на кефірі може змінюватись в залежності від густоти кефіру. Ретельно вимісити тісто, щоб не було грудок. Його консистенція повинна вийти схожою на густу сметану. Додайте олію і ще раз перемішайте. Розігрійте сковороду, змастіть маслом і викладайте оладки столовою ложкою. Смажте на невеликому вогні, краще під кришкою. Тоді оладки вийдуть більш пишними.
Оладки на кефірі без соди
Далеко не всі люблять пишні оладки, деякі люблять тонкі і задаються питанням: як готувати оладки на кефірі, щоб були схожі на американські оладки, які ми так часто бачимо у фільмах? Відповідь проста - не додайте в тісто соду. За бажанням можете додати родзинки або дрібно нарізані фрукти, навіть горіхи, оладки вийдуть з пікантним смаком і, до речі, фруктовий смак добре поєднується з оладки на кефірі без соди, так і порадує всю сім'ю. До оладок можна подати варення, згущене молоко або мед.
Інгредієнти:
Приготування
Налийте кефір в миску, додайте яйце і ретельно перемішайте. Додайте борошна скільки візьме і замісіть тісто до густоти сметани. Викладіть ложкою на гарячу, змащену олією сковорідку. Обсмажте з двох боків до появи золотистої скоринки.
Дріжджові оладки на кефірі
Багато господинь люблять дріжджове тісто. Потрібно трохи більше часу на приготування, але зате тісто виходить завжди пишним, дихаючим, ароматним, а самі оладки щільними і смачними. Можете подавати їх вдома як на сніданок, так і на полуденок.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрійте кефір, додайте в нього соду і перемішайте. Сухі дріжджі розведіть у мисці з теплою водою, додайте цукор і поставте в тепле місце, щоб піднялося. Потім вилийте в кефір із содою. Поступово вводите борошно, щоб тісто досягло консистенції густої сметани, додайте сіль і поставте знову підходити. Через 30-60 хвилин тісто має збільшитися в два рази. Перемішувати тісто, що піднялося вже не треба, просто акуратно набираєте ложкою і викладаєте на гарячу, змащену маслом сковороду. Смажте з двох сторін до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Сирні оладки - рецепт
Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
Медові оладки
Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
Дріжджові оладки
Скільки рецептів оладок не придумай, а господині хочуть все пишніше і легшим, ну що ж, тримайте рецепт найбільш пишних оладок, які готуються на
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Оладки на кефірі з родзинками
Оладки - чудовий варіант для сніданку, який обожнюють і дорослі і діти. Варіантів їх приготування досить багато. І сьогодні ми з вами поділимося