Оладки на кефірі з родзинками
У кожної страви повинна бути своя родзинка. У наших оладушках вона, та ще й не одна, присутній в буквальному сенсі. І повірте, це тільки на краще!
Інгредієнти:
пластівці вівсяні «Геркулес» - 2 ст.;
кефір - 2 ст.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
родзинки - 1/2 ст.;
борошно - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
розпушувач - 1 ч. ложка;
кориця - 1 ч. ложка;
олія - для смаження;
сіль - 1 щіпка.
Для подачі:
пудра цукрова - 50 г;
сметана - 100 р.
Приготування
Дуже зручно залити вівсяні пластівці кефіром на ніч з тим, щоб вранці побалувати домашніх свіжими оладками. Причому, чим «старше» і кисліше буде кефір, тим краще для тіста. Вівсяно-кефірна закваска повинна до ранку запузириться і злегка вирувати. Якщо ж цього не станеться, радимо додати пів чайної ложки соди.
Отже, пластівці в кефірі замочили, ізюм промили і в окропі запарили. Можна заводити тісто. Спочатку збиваємо яйця з сіллю в пишну піну. Потім додаємо цукор і корицю. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо розтоплене, але не гаряче масло. Змішуємо масу з пластівцями, додаємо ізюм і розпушувач. Гарненько вимішуємо, поступово вводячи трохи борошна до бажаної густоти тіста.
Смажимо вівсяні оладки на добре розігрітій сковорідці з двох сторін до красивого золотистого кольору. Подаємо неодмінно зі сметанкою, присипавши, за бажанням, цукровою пудрою.
Інгредієнти:
кефір - 2 ст.;
борошно - 15 склянки;
цукор - 3 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
яблука - 2 шт.;
родзинки - 1 ст. ложка;
сода - 15 ч. ложки;
олія - для смаження;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Родзинки промиваємо і на кілька хвилин заливаємо окропом. Яблука чистимо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці. Додаємо соду В кефір і добре все перемішуємо вінчиком, поки він не засичить і не значно збільшиться в об'ємі. Продовжуючи працювати віночком, вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Поступово вводимо муку. Тісто в результаті повинно нагадувати дуже густу сметану. Борошна може знадобитися більше або менше, ніж вказано в рецепті. Це залежить від жирності домашнього кефіру , який ви візьмете за основу. В кінці додаємо терті яблука, пропарений і обсушенний родзинки.
Перемішуємо і можна смажити наші оладки. Розігріваємо сковороду з маслом і ложкою, порційно, викладаємо тісто. Підрум'янюємо з одного боку, перевертаємо і смажимо з іншого. Вогонь повинен бути не дуже сильним, інакше наші пишні оладки просто не встигнуть пропектися зсередини.
Вівсяні оладки на кефірі з родзинками
Інгредієнти:
Для подачі:
Приготування
Дуже зручно залити вівсяні пластівці кефіром на ніч з тим, щоб вранці побалувати домашніх свіжими оладками. Причому, чим «старше» і кисліше буде кефір, тим краще для тіста. Вівсяно-кефірна закваска повинна до ранку запузириться і злегка вирувати. Якщо ж цього не станеться, радимо додати пів чайної ложки соди.
Отже, пластівці в кефірі замочили, ізюм промили і в окропі запарили. Можна заводити тісто. Спочатку збиваємо яйця з сіллю в пишну піну. Потім додаємо цукор і корицю. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо розтоплене, але не гаряче масло. Змішуємо масу з пластівцями, додаємо ізюм і розпушувач. Гарненько вимішуємо, поступово вводячи трохи борошна до бажаної густоти тіста.
Смажимо вівсяні оладки на добре розігрітій сковорідці з двох сторін до красивого золотистого кольору. Подаємо неодмінно зі сметанкою, присипавши, за бажанням, цукровою пудрою.
Як приготувати пишні оладки на кефірі з родзинками?
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки промиваємо і на кілька хвилин заливаємо окропом. Яблука чистимо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці. Додаємо соду В кефір і добре все перемішуємо вінчиком, поки він не засичить і не значно збільшиться в об'ємі. Продовжуючи працювати віночком, вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Поступово вводимо муку. Тісто в результаті повинно нагадувати дуже густу сметану. Борошна може знадобитися більше або менше, ніж вказано в рецепті. Це залежить від жирності домашнього кефіру , який ви візьмете за основу. В кінці додаємо терті яблука, пропарений і обсушенний родзинки.
Перемішуємо і можна смажити наші оладки. Розігріваємо сковороду з маслом і ложкою, порційно, викладаємо тісто. Підрум'янюємо з одного боку, перевертаємо і смажимо з іншого. Вогонь повинен бути не дуже сильним, інакше наші пишні оладки просто не встигнуть пропектися зсередини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати оладки на кефірі?
Оладки - відмінний варіант сніданку. Однак не всі знають, як їх готувати. Ми розповімо вам про те, як зробити пишні оладки на кефірі, а також
Сирні оладки - рецепт
Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
Вівсяні оладки
Оладки з вівсянки, можливо не саме дієтичне блюдо, яке можна приготувати з цих пластівців, але однозначно одне з найсмачніших. Поспішайте випробувати
Млинці на кефірі - рецепт
Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
Оладки з кабачків на кефірі
Кабачок - це дуже корисний і дієтичний продукт. Його використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми вам пропонуємо кілька рецептів
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі