Оладки з кабачків на кефірі
Кабачок - корисний, до того ж дієтичний і низькокалорійний продукт. В 100 г цього продукту міститься всього 20 ккал. Крім того в ньому багато вітаміну С, завдяки чому кабачок має загальнозміцнюючі властивості. Крім того, ці овочі є гарним сечогінним продуктом, завдяки чому допомагають організму виводити зайву рідину і солі. Як тільки не готують цей продукт - його і тушкують, смажать і запікають. А ми вам розповімо, як приготувати оладки на кефірі з кабачків. Завдяки додаванню цього кисломолочного напою оладки вийдуть більш м'якими і пишними.
Інгредієнти:
молоді кабачки - 1 шт.;
кефір - 1 склянка;
борошно - 7 ст. ложок (з гіркою);
цукор - 2 ч. ложки;
яйця - 2 шт.;
сіль - щіпка;
сода - 05 ч. ложки.
Приготування
Молодий кабачок добре миємо й разом з шкіркою тремо на тертці. Якщо ж у вас все-таки не зовсім молоденький кабачок вже з великими насінням, то їх спочатку потрібно вичистити, а шкірку очистити. Додаємо яйця, соду і кефір, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль, цукор. І знову перемішуємо. Ложкою викладаємо трохи тесту на сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажимо оладки з 2 сторін до готовності. Подавати до столу їх можна зі сметаною.
Інгредієнти:
картопля - 300 г;
яйця - 2 шт.;
кабачок 300 г;
цибуля - 1 шт.;
кефір - 70 мл;
борошно - 5 ст. ложок;
сіль - щіпка;
сода - 05 ч. ложки.
Приготування
Кабачки і картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену цибулю. Туди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль, соду і вливаємо кефір. Все це перемішуємо і висипаємо борошно, замішуємо тісто. На сковороді розігріваємо олію і ложкою викладаємо порції тіста. Смажимо оладки з 2 сторін до готовності. В якості соусу можна використовувати домашній майонез , змішаний з часником.
Інгредієнти:
кабачок 300 г;
часник - 2 зубчики;
панірувальні сухарі - 100 г;
твердий сир - 80 г;
борошно - 3 ст. ложки;
яйця - 1 шт.;
кефір - 150 мл;
зелень кропу і петрушки - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Кабачок натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену зелень і тертий сир. Тепер додаємо борошно, панірувальні сухарі, сіль за смаком, часник, пропущений через прес і вливаємо кефір. Гарненько вимішуємо отриману масу і даємо їй настоятися 10 хвилин. Викладаємо порцію тесту на сковороду з розігрітим маслом і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
Для тіста:
кабачки - 500 г;
зелена цибуля - 1 пучок;
яйця - 1 шт.;
борошно - 05 склянки;
розпушувач для тіста - 05 ч. ложки;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
кефір - 100 мл;
рослинна олія для смаження.
Для соусу:
сметана - 200 мл;
сік лимона - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
сіль - щіпка;
цедра лимона - 025 ч. ложки.
Приготування
Кабачок натираємо на крупній тертці, додаємо пів чайної ложки солі, перемішуємо і відставляємо хвилин на 10. Тепер за допомогою друшляка віджимаємо отриманий сік, а віджату масу перекладаємо в миску. Додаємо подрібнений зелений лук, трохи чорного меленого перцю і збите яйце. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, а потім з'єднуємо цю суміш з кабачковою масою, перемішуємо і вливаємо кефір. Замішуємо тісто.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього столовою ложкою кабачкове тісто. Смажимо оладки приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо оладки стали рум'янитися занадто швидко, зменшіть вогонь до мінімуму. Тепер готуємо соус: змішуємо сметану, сік лимона і цедру, пропущений через прес часник і сіль. Перед подачею все оладки змащуємо отриманим соусом. За бажанням в нього ще можна додати трохи подрібненого кропу.
Рецепт кабачкового оладок з кефіром
Інгредієнти:
Приготування
Молодий кабачок добре миємо й разом з шкіркою тремо на тертці. Якщо ж у вас все-таки не зовсім молоденький кабачок вже з великими насінням, то їх спочатку потрібно вичистити, а шкірку очистити. Додаємо яйця, соду і кефір, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль, цукор. І знову перемішуємо. Ложкою викладаємо трохи тесту на сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажимо оладки з 2 сторін до готовності. Подавати до столу їх можна зі сметаною.
Пишні оладки з кабачків на кефірі з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену цибулю. Туди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль, соду і вливаємо кефір. Все це перемішуємо і висипаємо борошно, замішуємо тісто. На сковороді розігріваємо олію і ложкою викладаємо порції тіста. Смажимо оладки з 2 сторін до готовності. В якості соусу можна використовувати домашній майонез , змішаний з часником.
Оладки з кабачків з сиром і часником на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену зелень і тертий сир. Тепер додаємо борошно, панірувальні сухарі, сіль за смаком, часник, пропущений через прес і вливаємо кефір. Гарненько вимішуємо отриману масу і даємо їй настоятися 10 хвилин. Викладаємо порцію тесту на сковороду з розігрітим маслом і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
Кабачкові оладки на кефірі з зеленою цибулею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для соусу:
Приготування
Кабачок натираємо на крупній тертці, додаємо пів чайної ложки солі, перемішуємо і відставляємо хвилин на 10. Тепер за допомогою друшляка віджимаємо отриманий сік, а віджату масу перекладаємо в миску. Додаємо подрібнений зелений лук, трохи чорного меленого перцю і збите яйце. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, а потім з'єднуємо цю суміш з кабачковою масою, перемішуємо і вливаємо кефір. Замішуємо тісто.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього столовою ложкою кабачкове тісто. Смажимо оладки приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо оладки стали рум'янитися занадто швидко, зменшіть вогонь до мінімуму. Тепер готуємо соус: змішуємо сметану, сік лимона і цедру, пропущений через прес часник і сіль. Перед подачею все оладки змащуємо отриманим соусом. За бажанням в нього ще можна додати трохи подрібненого кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати оладки на кефірі?
Оладки - відмінний варіант сніданку. Однак не всі знають, як їх готувати. Ми розповімо вам про те, як зробити пишні оладки на кефірі, а також
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Оладки з курячого філе
Любителям м'яса курки наші сьогоднішні рецепти припадуть до душі. Ми пропонуємо спекти дивовижні оладки з ніжного курячого філе. Страва вийде
Оладки на кефірі з родзинками
Оладки - чудовий варіант для сніданку, який обожнюють і дорослі і діти. Варіантів їх приготування досить багато. І сьогодні ми з вами поділимося
Яблучні оладки
Як приємно прокинутися вранці, вийти на кухню, а там чекає сніданок - ароматні оладки зі сметаною! Так було в дитинстві, а тепер ми можемо самі