Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки з кабачків на кефірі

Оладки з кабачків на кефірі

17-03-2015, 14:30
3 026
Оладки з кабачків на кефірі
Кабачок - корисний, до того ж дієтичний і низькокалорійний продукт. В 100 г цього продукту міститься всього 20 ккал. Крім того в ньому багато вітаміну С, завдяки чому кабачок має загальнозміцнюючі властивості. Крім того, ці овочі є гарним сечогінним продуктом, завдяки чому допомагають організму виводити зайву рідину і солі. Як тільки не готують цей продукт - його і тушкують, смажать і запікають. А ми вам розповімо, як приготувати оладки на кефірі з кабачків. Завдяки додаванню цього кисломолочного напою оладки вийдуть більш м'якими і пишними.

Рецепт кабачкового оладок з кефіром


Інгредієнти:

  • молоді кабачки - 1 шт.;

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 7 ст. ложок (з гіркою);

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Молодий кабачок добре миємо й разом з шкіркою тремо на тертці. Якщо ж у вас все-таки не зовсім молоденький кабачок вже з великими насінням, то їх спочатку потрібно вичистити, а шкірку очистити. Додаємо яйця, соду і кефір, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль, цукор. І знову перемішуємо. Ложкою викладаємо трохи тесту на сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажимо оладки з 2 сторін до готовності. Подавати до столу їх можна зі сметаною.

    Пишні оладки з кабачків на кефірі з картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кабачок 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • кефір - 70 мл;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Кабачки і картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену цибулю. Туди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль, соду і вливаємо кефір. Все це перемішуємо і висипаємо борошно, замішуємо тісто. На сковороді розігріваємо олію і ложкою викладаємо порції тіста. Смажимо оладки з 2 сторін до готовності. В якості соусу можна використовувати домашній майонез , змішаний з часником.

    Оладки з кабачків з сиром і часником на кефірі


    Інгредієнти:

  • кабачок 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • твердий сир - 80 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • кефір - 150 мл;

  • зелень кропу і петрушки - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Кабачок натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену зелень і тертий сир. Тепер додаємо борошно, панірувальні сухарі, сіль за смаком, часник, пропущений через прес і вливаємо кефір. Гарненько вимішуємо отриману масу і даємо їй настоятися 10 хвилин. Викладаємо порцію тесту на сковороду з розігрітим маслом і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки.

    Кабачкові оладки на кефірі з зеленою цибулею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кабачки - 500 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно - 05 склянки;

  • розпушувач для тіста - 05 ч. ложки;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • кефір - 100 мл;

  • рослинна олія для смаження.


  • Для соусу:

  • сметана - 200 мл;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль - щіпка;

  • цедра лимона - 025 ч. ложки.


  • Приготування
    Кабачок натираємо на крупній тертці, додаємо пів чайної ложки солі, перемішуємо і відставляємо хвилин на 10. Тепер за допомогою друшляка віджимаємо отриманий сік, а віджату масу перекладаємо в миску. Додаємо подрібнений зелений лук, трохи чорного
    Оладки з кабачків на кефірі
    меленого перцю і збите яйце. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, а потім з'єднуємо цю суміш з кабачковою масою, перемішуємо і вливаємо кефір. Замішуємо тісто.
    На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього столовою ложкою кабачкове тісто. Смажимо оладки приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо оладки стали рум'янитися занадто швидко, зменшіть вогонь до мінімуму. Тепер готуємо соус: змішуємо сметану, сік лимона і цедру, пропущений через прес часник і сіль. Перед подачею все оладки змащуємо отриманим соусом. За бажанням в нього ще можна додати трохи подрібненого кропу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати оладки на кефірі?
    Як приготувати оладки на кефірі?
    Оладки - відмінний варіант сніданку. Однак не всі знають, як їх готувати. Ми розповімо вам про те, як зробити пишні оладки на кефірі, а також
    Оладки з кабачків з бринзою
    Оладки з кабачків з бринзою
    Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
    Оладки з бананом на кефірі
    Оладки з бананом на кефірі
    Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
    Оладки з курячого філе
    Оладки з курячого філе
    Любителям м'яса курки наші сьогоднішні рецепти припадуть до душі. Ми пропонуємо спекти дивовижні оладки з ніжного курячого філе. Страва вийде
    Оладки на кефірі з родзинками
    Оладки на кефірі з родзинками
    Оладки - чудовий варіант для сніданку, який обожнюють і дорослі і діти. Варіантів їх приготування досить багато. І сьогодні ми з вами поділимося
    Яблучні оладки
    Яблучні оладки
    Як приємно прокинутися вранці, вийти на кухню, а там чекає сніданок - ароматні оладки зі сметаною! Так було в дитинстві, а тепер ми можемо самі