Кабачок - корисний, до того ж дієтичний і низькокалорійний продукт. В 100 г цього продукту міститься всього 20 ккал. Крім того в ньому багато вітаміну С, завдяки чому кабачок має загальнозміцнюючі властивості. Крім того, ці овочі є гарним сечогінним продуктом, завдяки чому допомагають організму виводити зайву рідину і солі. Як тільки не готують цей продукт - його і тушкують, смажать і запікають. А ми вам розповімо, як приготувати оладки на кефірі з кабачків. Завдяки додаванню цього кисломолочного напою оладки вийдуть більш м'якими і пишними.
Рецепт кабачкового оладок з кефіром
Інгредієнти: молоді кабачки - 1 шт.; кефір - 1 склянка; борошно - 7 ст. ложок (з гіркою); цукор - 2 ч. ложки; яйця - 2 шт.; сіль - щіпка; сода - 05 ч. ложки. Приготування Молодий кабачок добре миємо й разом з шкіркою тремо на тертці. Якщо ж у вас все-таки не зовсім молоденький кабачок вже з великими насінням, то їх спочатку потрібно вичистити, а шкірку очистити. Додаємо яйця, соду і кефір, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль, цукор. І знову перемішуємо. Ложкою викладаємо трохи тесту на сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажимо оладки з 2 сторін до готовності. Подавати до столу їх можна зі сметаною.
Пишні оладки з кабачків на кефірі з картоплею
Інгредієнти: картопля - 300 г; яйця - 2 шт.; кабачок 300 г; цибуля - 1 шт.; кефір - 70 мл; борошно - 5 ст. ложок; сіль - щіпка; сода - 05 ч. ложки. Приготування Кабачки і картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену цибулю. Туди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль, соду і вливаємо кефір. Все це перемішуємо і висипаємо борошно, замішуємо тісто. На сковороді розігріваємо олію і ложкою викладаємо порції тіста. Смажимо оладки з 2 сторін до готовності. В якості соусу можна використовувати домашній майонез , змішаний з часником.
Оладки з кабачків з сиром і часником на кефірі
Інгредієнти: кабачок 300 г; часник - 2 зубчики; панірувальні сухарі - 100 г; твердий сир - 80 г; борошно - 3 ст. ложки; яйця - 1 шт.; кефір - 150 мл; зелень кропу і петрушки - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Кабачок натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнену зелень і тертий сир. Тепер додаємо борошно, панірувальні сухарі, сіль за смаком, часник, пропущений через прес і вливаємо кефір. Гарненько вимішуємо отриману масу і даємо їй настоятися 10 хвилин. Викладаємо порцію тесту на сковороду з розігрітим маслом і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
Кабачкові оладки на кефірі з зеленою цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
кабачки - 500 г; зелена цибуля - 1 пучок; яйця - 1 шт.; борошно - 05 склянки; розпушувач для тіста - 05 ч. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком; кефір - 100 мл; рослинна олія для смаження. Для соусу:
сметана - 200 мл; сік лимона - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; сіль - щіпка; цедра лимона - 025 ч. ложки. Приготування Кабачок натираємо на крупній тертці, додаємо пів чайної ложки солі, перемішуємо і відставляємо хвилин на 10. Тепер за допомогою друшляка віджимаємо отриманий сік, а віджату масу перекладаємо в миску. Додаємо подрібнений зелений лук, трохи чорного
меленого перцю і збите яйце. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, а потім з'єднуємо цю суміш з кабачковою масою, перемішуємо і вливаємо кефір. Замішуємо тісто.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього столовою ложкою кабачкове тісто. Смажимо оладки приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо оладки стали рум'янитися занадто швидко, зменшіть вогонь до мінімуму. Тепер готуємо соус: змішуємо сметану, сік лимона і цедру, пропущений через прес часник і сіль. Перед подачею все оладки змащуємо отриманим соусом. За бажанням в нього ще можна додати трохи подрібненого кропу.