Вернуться назад Распечатать

Оладки на кефірі з родзинками

Оладки на кефірі з родзинками
У кожної страви повинна бути своя родзинка. У наших оладушках вона, та ще й не одна, присутній в буквальному сенсі. І повірте, це тільки на краще!

Вівсяні оладки на кефірі з родзинками


Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні «Геркулес» - 2 ст.;

  • кефір - 2 ст.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • олія - для смаження;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для подачі:

  • пудра цукрова - 50 г;

  • сметана - 100 р.


  • Приготування
    Дуже зручно залити вівсяні пластівці кефіром на ніч з тим, щоб вранці побалувати домашніх свіжими оладками. Причому, чим «старше» і кисліше буде кефір, тим краще для тіста. Вівсяно-кефірна закваска повинна до ранку запузириться і злегка вирувати. Якщо ж цього не станеться, радимо додати пів чайної ложки соди.
    Отже, пластівці в кефірі замочили, ізюм промили і в окропі запарили. Можна заводити тісто. Спочатку збиваємо яйця з сіллю в пишну піну. Потім додаємо цукор і корицю. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо розтоплене, але не гаряче масло. Змішуємо масу з пластівцями, додаємо ізюм і розпушувач. Гарненько вимішуємо, поступово вводячи трохи борошна до бажаної густоти тіста.
    Смажимо вівсяні оладки на добре розігрітій сковорідці з двох сторін до красивого золотистого кольору. Подаємо неодмінно зі сметанкою, присипавши, за бажанням, цукровою пудрою.

    Як приготувати пишні оладки на кефірі з родзинками?


    Інгредієнти:

  • кефір - 2 ст.;

  • борошно - 15 склянки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • родзинки - 1 ст. ложка;

  • сода - 15 ч. ложки;

  • олія - для смаження;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Родзинки промиваємо і на кілька хвилин заливаємо окропом. Яблука чистимо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці. Додаємо соду В кефір і добре все перемішуємо вінчиком, поки він не засичить і не значно збільшиться в об'ємі. Продовжуючи працювати віночком, вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Поступово вводимо муку. Тісто в результаті повинно нагадувати дуже густу сметану. Борошна може знадобитися більше або менше, ніж вказано в рецепті.
    Оладки на кефірі з родзинками
    Це залежить від жирності домашнього кефіру , який ви візьмете за основу. В кінці додаємо терті яблука, пропарений і обсушенний родзинки.
    Перемішуємо і можна смажити наші оладки. Розігріваємо сковороду з маслом і ложкою, порційно, викладаємо тісто. Підрум'янюємо з одного боку, перевертаємо і смажимо з іншого. Вогонь повинен бути не дуже сильним, інакше наші пишні оладки просто не встигнуть пропектися зсередини.