У кожної страви повинна бути своя родзинка. У наших оладушках вона, та ще й не одна, присутній в буквальному сенсі. І повірте, це тільки на краще!
Вівсяні оладки на кефірі з родзинками
Інгредієнти: пластівці вівсяні «Геркулес» - 2 ст.; кефір - 2 ст.; масло вершкове - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; родзинки - 1/2 ст.; борошно - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; кориця - 1 ч. ложка; олія - для смаження; сіль - 1 щіпка. Для подачі:
пудра цукрова - 50 г; сметана - 100 р. Приготування Дуже зручно залити вівсяні пластівці кефіром на ніч з тим, щоб вранці побалувати домашніх свіжими оладками. Причому, чим «старше» і кисліше буде кефір, тим краще для тіста. Вівсяно-кефірна закваска повинна до ранку запузириться і злегка вирувати. Якщо ж цього не станеться, радимо додати пів чайної ложки соди.
Отже, пластівці в кефірі замочили, ізюм промили і в окропі запарили. Можна заводити тісто. Спочатку збиваємо яйця з сіллю в пишну піну. Потім додаємо цукор і корицю. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо розтоплене, але не гаряче масло. Змішуємо масу з пластівцями, додаємо ізюм і розпушувач. Гарненько вимішуємо, поступово вводячи трохи борошна до бажаної густоти тіста.
Смажимо вівсяні оладки на добре розігрітій сковорідці з двох сторін до красивого золотистого кольору. Подаємо неодмінно зі сметанкою, присипавши, за бажанням, цукровою пудрою.
Як приготувати пишні оладки на кефірі з родзинками?
Інгредієнти: кефір - 2 ст.; борошно - 15 склянки; цукор - 3 ст. ложки; яйця - 2 шт.; яблука - 2 шт.; родзинки - 1 ст. ложка; сода - 15 ч. ложки; олія - для смаження; сіль - 1 щіпка. Приготування Родзинки промиваємо і на кілька хвилин заливаємо окропом. Яблука чистимо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці. Додаємо соду В кефір і добре все перемішуємо вінчиком, поки він не засичить і не значно збільшиться в об'ємі. Продовжуючи працювати віночком, вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Поступово вводимо муку. Тісто в результаті повинно нагадувати дуже густу сметану. Борошна може знадобитися більше або менше, ніж вказано в рецепті.
Це залежить від жирності домашнього кефіру , який ви візьмете за основу. В кінці додаємо терті яблука, пропарений і обсушенний родзинки.
Перемішуємо і можна смажити наші оладки. Розігріваємо сковороду з маслом і ложкою, порційно, викладаємо тісто. Підрум'янюємо з одного боку, перевертаємо і смажимо з іншого. Вогонь повинен бути не дуже сильним, інакше наші пишні оладки просто не встигнуть пропектися зсередини.