Вернуться назад Распечатать

Налисники з м'ясом

Налисники з м'ясом
Налисники - це млинці з начинкою. Вона може бути різноманітним: і сирної, фруктової, і м'ясний. Ми зупинимося на останньому варіанті і розповімо, як готувати налисники з начинкою з м'яса.

Рецепт налисників з м'ясом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 450 г;

  • цукор - 20 г;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • м'ясо (свинина + яловичина) - 600 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • м'ясний бульйон;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування млинців збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, потім додаємо молоко і борошно, масло і добре вимішуємо, можемо також збити. На розпеченій сковороді смажимо млинці з двох сторін. Тепер готуємо начинку: попередньо відварене м'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім з'єднуємо м'ясо з цибулею, солимо, перчимо, додаємо в отриманий фарш 1 сире яйце і трохи бульйону. Добре вимішуємо. Тепер кожен млинець змащуємо з одного боку м'ясною начинкою і звертаємо його трубочкою. Кожну трубочку потім розрізаємо навпіл - з одного млинця виходить 2 налистника.

    Налисники з м'ясом і грибами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко - 300 мл;

  • вода - 200 мл;

  • борошно - 15 склянки;

  • розтоплене вершкове масло - 20 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 025 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • м'ясо - 300 г;

  • печериці - 300 г;

  • цибуля (середня) - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Налисники з м'ясом

    Для приготування млинців змішуємо всі компоненти і добре перемішуємо. У тісті не повинно бути грудочок. Смажимо млинці на розпеченій сковороді. Якщо вони прилипають і погано знімаються, можете змащувати сковороду шматочком сала, наколотим на виделку. Готуємо начинку: м'ясо відварюємо до готовності, гриби з цибулею обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Потім м'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку, сіль і перець додаємо за смаком. На кожен млинець викладаємо начинку, розрівнюємо її по всій поверхні і звертаємо рулетиком. На кінчиках налисників виходять нерівні краї тіста. При бажанні їх можна обрізати, але це необов'язково. Перед подачею до столу можете налисники обсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки. Подаємо до столу зі сметаною.