Налисники - це млинці з начинкою. Вона може бути різноманітним: і сирної, фруктової, і м'ясний. Ми зупинимося на останньому варіанті і розповімо, як готувати налисники з начинкою з м'яса.
Рецепт налисників з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; яйця - 2 шт.; молоко - 450 г; цукор - 20 г; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Для начинки:
м'ясо (свинина + яловичина) - 600 г; яйце - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; м'ясний бульйон; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування млинців збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, потім додаємо молоко і борошно, масло і добре вимішуємо, можемо також збити. На розпеченій сковороді смажимо млинці з двох сторін. Тепер готуємо начинку: попередньо відварене м'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім з'єднуємо м'ясо з цибулею, солимо, перчимо, додаємо в отриманий фарш 1 сире яйце і трохи бульйону. Добре вимішуємо. Тепер кожен млинець змащуємо з одного боку м'ясною начинкою і звертаємо його трубочкою. Кожну трубочку потім розрізаємо навпіл - з одного млинця виходить 2 налистника.
Налисники з м'ясом і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 300 мл; вода - 200 мл; борошно - 15 склянки; розтоплене вершкове масло - 20 г; яйця - 2 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; сметана - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 025 ч. ложки. Для начинки:
м'ясо - 300 г; печериці - 300 г; цибуля (середня) - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування млинців змішуємо всі компоненти і добре перемішуємо. У тісті не повинно бути грудочок. Смажимо млинці на розпеченій сковороді. Якщо вони прилипають і погано знімаються, можете змащувати сковороду шматочком сала, наколотим на виделку. Готуємо начинку: м'ясо відварюємо до готовності, гриби з цибулею обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Потім м'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку, сіль і перець додаємо за смаком. На кожен млинець викладаємо начинку, розрівнюємо її по всій поверхні і звертаємо рулетиком. На кінчиках налисників виходять нерівні краї тіста. При бажанні їх можна обрізати, але це необов'язково. Перед подачею до столу можете налисники обсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки. Подаємо до столу зі сметаною.