Вернуться назад Распечатать

Млинці з капустою

Млинці з капустою
Тушкована капуста - чудова начинка для пирогів, пиріжків, вареників та інших борошняних страв, і млинці тут не виняток. Просто, ситно, по продуктам дуже доступно, а якщо додати ще грибочків або м'яса - і на святковий стіл не соромно поставити!

Млинці з м'ясом і капустою


Інгредієнти:

  • млинці - 11 шт.;

  • фарш - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • капуста - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Нашатковану капусту тушкуємо з тертою морквою до м'якості. Обсмажуємо фарш з цибулею, солимо, перчимо. Натираємо на крупній тертці сир. Форму для запікання вистилаємо 5-ю млинцями так, щоб кінці звисали. На дно кладемо ще один млинець, а на нього половину - капусту з морквою. Закриваємо млинцем, посипаємо сиром. Наступний млинець покриваємо половиною фаршу, а зверху - ще й сметаною. Потім йдуть млинець з капустою, блін з фаршем і сметаною, млинці з сиром. Закриваємо верх «пелюстками» млинців, змащуємо млинцевий пиріг маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

    Млинці з капустою і яйцем - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко - 1/2 л;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 6 ст. ложок;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • олія - для смаження;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • капуста - 400 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У теплому молоці розвести цукор, сіль. Вбиваємо 3 яйця і збиваємо. Порційно вводимо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його на півгодини. Тим часом тонко шаткуємо капусту і заливаємо її на 5 хвилин окропом. Після відкидаємо на друшляк і
    Млинці з капустою
    злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Залишилися яйця відварюємо круто, чистимо, нарізаємо кубиками і змішати з готовою капустою. Солимо і перчимо начинку.
    Тісто ще раз збиваємо. Якщо потрібно, доливаємо трохи води - воно повинно бути досить рідким. Печемо млинці на рослинній олії тільки з одного боку. На рум'яний бік млинців викладаємо начинку, складаємо конвертиками і обсмажуємо на сковорідці до утворення золотистої скоринки. Подаємо до столу зі сметаною і томатним соусом.
    За цим же рецептом можна приготувати млинці грибами і капустою, тільки замість яєць в начинку додаємо обсмажені з цибулею гриби.