Штрудель з вишнями
Штрудель з вишнями є чисто австрійським стравою. Але в наші дні рецепт цього десерту дуже популярний і в інших країнах. Одним словом, штрудель, де б його не приготували, завжди залишається штруделем! Його можна спекти з будь-якою начинкою, адже найголовніше в приготуванні штруделя - це тісто. Якщо приготувати тісто правильно, то воно буде добре тримати будь-яку начинку і додасть ласощів приголомшливий смак. Ви можете приготувати його як на сніданок, так і як десерт до чаю. Як же приготувати штрудель з вишнями? Пропонуємо вам дуже простий рецепт приготування вишневого штруделя з ароматною начинкою.
Інгредієнти:
готове листкове тісто - 500 г;
свіжа вишня (без кісточок) - 500 г;
цукор - 100 г;
масло вершкове - 30 г;
крохмаль - 2 ст. ложки;
сухарі панірувальні - 3 ст. ложки;
цукрова пудра - за смаком.
Приготування
Отже, займемося приготуванням начинки. Для цього вишню моєму, очищаємо від кісточок, якщо є необхідність, і висипаємо в друшляк, щоб стік весь сік. Заздалегідь перед цим, під друшляк ставимо тарілочку, щоб зібрати вишневий сік. Стекший сік перемішуємо з цукром, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо до кипіння. Акуратно додаємо в вишневий сироп крохмаль і перемішуємо до однорідності, щоб не утворилися грудочки. Приготований сироп охолоджуємо, додаємо до вишням, додаємо панірувальні сухарі і гарненько перемішуємо.
Готове не дріжджове листкове тісто розгортаємо в 3 тонких пласта. Перший шар промазуємо заздалегідь розтопленим вершковим маслом, викладаємо на нього рівномірно вишневу начинку і загортаємо в рулет. Другий і третій пласт також закладаємо начинкою і звертаємо в рулети.
Приготований штрудель викладаємо на деко, застелене папером для випічки і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо приблизно 15 хвилин.
Готовий штрудель з вишнями остуджуємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Вишневий штрудель з листкового тіста найкраще подавати з ванільним морозивом.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
сіль - 05 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
сир - 300 г;
свіжа вишня - 1 ст.;
кориця - 1 ч. ложка;
цукор - 50 г;
цукрова пудра - 2 ст. ложки;
яєчний жовток - 1 шт.;
олія - для змащування.
Приготування
Даний рецепт штруделя з вишнею починається з приготування тіста. В окремій тарілочці збиваємо яйце і лимонний сік в густу піну. Борошно просіваємо в глибоку миску. Робимо в борошні лунку, акуратно вливаємо підготовлене яйце і солимо за смаком. Додаємо розтоплене вершкове масло і замішуємо однорідне гладке тісто, розбавляючи потроху теплою водою. Щоб тісто вийшло більш еластичним і пружним, його треба гарненько пом'яти і відбити про тверду поверхню. Кладемо готове тісто в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепло на 30 хвилин.
У той час займемося приготуванням творожено-вишневої начинки. Яєчний жовток розтираємо з цукром до білої пишної маси. Змішуємо яєчну масу з добре перекрученим сиром. Додаємо помиті і очищені від кісточок вишні, додаємо ванільний цукор і корицю. Все добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
Піднялося тісто рівномірно розгортаємо в тонкий пласт, зверху викладаємо приготовану начинку і загортаємо в рулет. Змащуємо олією і викладаємо на деко. Ставимо штрудель в розігріту духовку і випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий штрудель остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Запросіть на чашку чаю своїх друзів і здивуєте їх чудовим штруделем з вишнями і сиром - повірте, вони будуть у захваті.
Вишневий штрудель з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Отже, займемося приготуванням начинки. Для цього вишню моєму, очищаємо від кісточок, якщо є необхідність, і висипаємо в друшляк, щоб стік весь сік. Заздалегідь перед цим, під друшляк ставимо тарілочку, щоб зібрати вишневий сік. Стекший сік перемішуємо з цукром, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо до кипіння. Акуратно додаємо в вишневий сироп крохмаль і перемішуємо до однорідності, щоб не утворилися грудочки. Приготований сироп охолоджуємо, додаємо до вишням, додаємо панірувальні сухарі і гарненько перемішуємо.
Готове не дріжджове листкове тісто розгортаємо в 3 тонких пласта. Перший шар промазуємо заздалегідь розтопленим вершковим маслом, викладаємо на нього рівномірно вишневу начинку і загортаємо в рулет. Другий і третій пласт також закладаємо начинкою і звертаємо в рулети.
Приготований штрудель викладаємо на деко, застелене папером для випічки і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо приблизно 15 хвилин.
Готовий штрудель з вишнями остуджуємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Вишневий штрудель з листкового тіста найкраще подавати з ванільним морозивом.
Штрудель з сиром та вишнями
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт штруделя з вишнею починається з приготування тіста. В окремій тарілочці збиваємо яйце і лимонний сік в густу піну. Борошно просіваємо в глибоку миску. Робимо в борошні лунку, акуратно вливаємо підготовлене яйце і солимо за смаком. Додаємо розтоплене вершкове масло і замішуємо однорідне гладке тісто, розбавляючи потроху теплою водою. Щоб тісто вийшло більш еластичним і пружним, його треба гарненько пом'яти і відбити про тверду поверхню. Кладемо готове тісто в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепло на 30 хвилин.
У той час займемося приготуванням творожено-вишневої начинки. Яєчний жовток розтираємо з цукром до білої пишної маси. Змішуємо яєчну масу з добре перекрученим сиром. Додаємо помиті і очищені від кісточок вишні, додаємо ванільний цукор і корицю. Все добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
Піднялося тісто рівномірно розгортаємо в тонкий пласт, зверху викладаємо приготовану начинку і загортаємо в рулет. Змащуємо олією і викладаємо на деко. Ставимо штрудель в розігріту духовку і випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий штрудель остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Запросіть на чашку чаю своїх друзів і здивуєте їх чудовим штруделем з вишнями і сиром - повірте, вони будуть у захваті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Штрудель з полуницею
Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,
Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити