Штрудель з вишнями є чисто австрійським стравою. Але в наші дні рецепт цього десерту дуже популярний і в інших країнах. Одним словом, штрудель, де б його не приготували, завжди залишається штруделем! Його можна спекти з будь-якою начинкою, адже найголовніше в приготуванні штруделя - це тісто. Якщо приготувати тісто правильно, то воно буде добре тримати будь-яку начинку і додасть ласощів приголомшливий смак. Ви можете приготувати його як на сніданок, так і як десерт до чаю. Як же приготувати штрудель з вишнями? Пропонуємо вам дуже простий рецепт приготування вишневого штруделя з ароматною начинкою.
Вишневий штрудель з листкового тіста
Інгредієнти: готове листкове тісто - 500 г; свіжа вишня (без кісточок) - 500 г; цукор - 100 г; масло вершкове - 30 г; крохмаль - 2 ст. ложки; сухарі панірувальні - 3 ст. ложки; цукрова пудра - за смаком. Приготування Отже, займемося приготуванням начинки. Для цього вишню моєму, очищаємо від кісточок, якщо є необхідність, і висипаємо в друшляк, щоб стік весь сік. Заздалегідь перед цим, під друшляк ставимо тарілочку, щоб зібрати вишневий сік. Стекший сік перемішуємо з цукром, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо до кипіння. Акуратно додаємо в вишневий сироп крохмаль і перемішуємо до однорідності, щоб не утворилися грудочки. Приготований сироп охолоджуємо, додаємо до вишням, додаємо панірувальні сухарі і гарненько перемішуємо.
Готове не дріжджове листкове тісто розгортаємо в 3 тонких пласта. Перший шар промазуємо заздалегідь розтопленим вершковим маслом, викладаємо на нього рівномірно вишневу начинку і загортаємо в рулет. Другий і третій пласт також закладаємо начинкою і звертаємо в рулети.
Приготований штрудель викладаємо на деко, застелене папером для випічки і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо приблизно 15 хвилин.
Готовий штрудель з вишнями остуджуємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Вишневий штрудель з листкового тіста найкраще подавати з ванільним морозивом.
Штрудель з сиром та вишнями
Інгредієнти: борошно - 250 г; масло вершкове - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки; яйце - 1 шт.; сир - 300 г; свіжа вишня - 1 ст.; кориця - 1 ч. ложка; цукор - 50 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки; яєчний жовток - 1 шт.; олія - для змащування. Приготування Даний рецепт штруделя з вишнею починається з приготування тіста. В окремій тарілочці збиваємо яйце і лимонний сік в густу піну. Борошно просіваємо в глибоку миску. Робимо в борошні лунку, акуратно вливаємо підготовлене яйце і солимо за смаком. Додаємо розтоплене вершкове масло і замішуємо однорідне гладке тісто, розбавляючи потроху теплою водою. Щоб тісто вийшло більш еластичним і пружним, його треба гарненько пом'яти і відбити про тверду поверхню. Кладемо готове тісто в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепло на 30 хвилин.
У той час займемося приготуванням творожено-вишневої начинки.
Яєчний жовток розтираємо з цукром до білої пишної маси. Змішуємо яєчну масу з добре перекрученим сиром. Додаємо помиті і очищені від кісточок вишні, додаємо ванільний цукор і корицю. Все добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
Піднялося тісто рівномірно розгортаємо в тонкий пласт, зверху викладаємо приготовану начинку і загортаємо в рулет. Змащуємо олією і викладаємо на деко. Ставимо штрудель в розігріту духовку і випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий штрудель остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Запросіть на чашку чаю своїх друзів і здивуєте їх чудовим штруделем з вишнями і сиром - повірте, вони будуть у захваті.