Штрудель з полуницею
Штрудель (Strudel, нім. можна навести як«вир» або«вихор») - борошняне блюдо, винайдене в Австрії. Готують штруделі у вигляді рулету з листкового тіста з загорнутою в нього начинкою різного типу. Штруделі популярні в німецькомовних та багатьох інших країнах Європи, а також у єврейської національної кулінарної традиції. Відомо безліч рецептів солодких десертних штрудель , які готують з листкового (дріжджового та бездріжджового) тіста з начинкою з різних фруктів і ягід: яблук, груш, вишні, малини, брусниці. Часто готують і штруделі з полуницею. Така випічка виразно доречна на святковому або недільному сімейному столі - вона вельми приємно порадує ваших гостей і домашніх.
Вивчимо способи, як приготувати полуничний штрудель правильно. Спочатку слід замісити тісто. Пшеничне борошно краще вибрати високосортну. Тісто для штруделя - це варіант листкового бездріжджового тіста .
Інгредієнти для тіста:
пшеничне борошно в/с - 250-300 г;
вода - 130-150 мл;
куряче яйце - 1 шт.;
оливкова олія - 2-3 ст. ложки;
кілька крапель оцту;
щіпка солі;
натуральне вершкове масло для змащування - 30-50 р.
Приготування
Висипаємо борошно гіркою на стіл, робимо поглиблення, додаємо дрібку солі і яйце. Змащуємо руки олією і замішуємо тісто. Ретельно вимішуємо і відбиваємо, поки воно не стане легко відходити від рук. Робимо з тіста 4 однакових за розміром коржі, змащуємо їх маслом і складаємо одну на іншу, притискаючи. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо підрости в холодильник на годинку. По закінченні цього часу дістаємо 2 здвоєні коржі з холодильника, змащуємо маслом одну з них, а другу кладемо зверху і розкочуємо качалкою в єдиний тонкий пласт. Основа для штруделя готова.
Тепер займемося власне приготуванням штруделя.
Підготуємо полуничну начинку. Краще вибрати дрібні і непереспелие плоди - близько 1 кг. Їх слід промити і відкинути на друшляк. Ягоди не повинні бути занадто мокрими. Тепер обваляем полуницю в суміші цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю.
Змащуємо поверхню основи з тіста вершковим маслом і акуратно викладаємо начинку. Обережно згортаємо рулет. Викладаємо її на деко, змащене маслом або свинячим жиром (добре б простелити деко промасленим пекарської папером). Ставимо деко з полуничним штруделем в духовку і запікаємо при середній температурі протягом 35-40 хвилин. Готовність визначаємо за румяному аппетитному відтінку. Поверхня готового штруделя змащуємо вершковим маслом. Трохи охолоджуємо. Подаємо зі збитими вершками до кави або чаю.
Щоб не возитися, можна купити листкове тісто в магазині або в підприємствах громадського харчування і готувати штрудель з полуницею вже з нього. Тоді все ще простіше. Готуємо також, як і з домашнього тесту: розкачуємо тонкий пласт, заповнюємо начинкою, згортаємо рулет і запікаємо в духовій шафі.
Як приготувати штрудель?
Вивчимо способи, як приготувати полуничний штрудель правильно. Спочатку слід замісити тісто. Пшеничне борошно краще вибрати високосортну. Тісто для штруделя - це варіант листкового бездріжджового тіста .
Інгредієнти для тіста:
Приготування
Висипаємо борошно гіркою на стіл, робимо поглиблення, додаємо дрібку солі і яйце. Змащуємо руки олією і замішуємо тісто. Ретельно вимішуємо і відбиваємо, поки воно не стане легко відходити від рук. Робимо з тіста 4 однакових за розміром коржі, змащуємо їх маслом і складаємо одну на іншу, притискаючи. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо підрости в холодильник на годинку. По закінченні цього часу дістаємо 2 здвоєні коржі з холодильника, змащуємо маслом одну з них, а другу кладемо зверху і розкочуємо качалкою в єдиний тонкий пласт. Основа для штруделя готова.
Тепер займемося власне приготуванням штруделя.
Підготуємо полуничну начинку. Краще вибрати дрібні і непереспелие плоди - близько 1 кг. Їх слід промити і відкинути на друшляк. Ягоди не повинні бути занадто мокрими. Тепер обваляем полуницю в суміші цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю.
Змащуємо поверхню основи з тіста вершковим маслом і акуратно викладаємо начинку. Обережно згортаємо рулет. Викладаємо її на деко, змащене маслом або свинячим жиром (добре б простелити деко промасленим пекарської папером). Ставимо деко з полуничним штруделем в духовку і запікаємо при середній температурі протягом 35-40 хвилин. Готовність визначаємо за румяному аппетитному відтінку. Поверхня готового штруделя змащуємо вершковим маслом. Трохи охолоджуємо. Подаємо зі збитими вершками до кави або чаю.
Штрудель з готового тіста
Щоб не возитися, можна купити листкове тісто в магазині або в підприємствах громадського харчування і готувати штрудель з полуницею вже з нього. Тоді все ще простіше. Готуємо також, як і з домашнього тесту: розкачуємо тонкий пласт, заповнюємо начинкою, згортаємо рулет і запікаємо в духовій шафі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Штрудель з яблуками
Хочете спробувати ніжну, солодку випічку австрійської кухні, тоді ми вам пропонуємо рецепт штруделя з яблуками. Особливих витрат на нього не
Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити