Штрудель з яблуками
Штрудель - традиційний вид випічки у вигляді рулету з тонкого тіста з начинкою. Штрудель придуманий в Австрії і популярний у багатьох країнах Європи, а також в єврейській кулінарної традиції. Відомі різні види штруделів, в тому числі, і десертні, до яких і відноситься штрудель з яблуками. Іноді до яблук додають деякі інші компоненти, наприклад, корицю, ваніль, родзинки, сир.
Класичний традиційний підхід до приготування будь-якого страви завжди видається найбільш вдалим, тому спочатку готуємо віденський штрудель з яблуками, корицею і родзинками (Apfelstrudel).
Інгредієнти:
борошно пшеничне високосортна - 400 г;
яйця курячі - 2 шт.;
вода кип'ячена - 120 мл;
ром - 30 мл;
сік лимонний - 1 ст. ложка;
сіль - 1 щіпка;
масло вершкове натуральне (або оливкова)- 200 р.
Для начинки:
яблуко - 7 шт.;
ізюм темний - 200 г;
панірувальні сухарі світлі - 7 ст. ложок;
цукор - 6 ст. ложок;
кориця - 2-4 дрібки.
Приготування
Просеем борошно у велику миску, зробимо поглиблення в гірці, додамо щіпку солі, яйця, ром і лимонний сік. Ретельно перемішати. Руки змащуємо рослинним маслом і, підливаючи воду, вимішуємо тісто. Тісто має вийти не пристающее до рук, еластичне і м'яке. Розділимо його на 8 шматочків. Розтопимо вершкове масло, кожен шматочок тіста примнем рукою (в товстий корж) і змастимо розтопленим маслом. Тепер з'єднаємо по 2 коржі, поклавши одну на іншу, переклавши їх на плоску тарілку, накриємо харчовою плівкою і помістимо в холодильник на 2 години.
Робимо начинку. Яблука очистимо від шкірки і насіння, наріжемо невеликими плоскими брусочками або кубиками, змішаємо з промитим ізюмом, присиплем цукром, змішаним з корицею і панірувальними сухарями.
Після закінчення 2-х годин дістаємо тісто з холодильника. Знову змащуємо коржі маслом і знову покладемо одну на іншу. Вийшло 2.
Тепер розгортаємо кожен коржик по черзі на столі, присипаному борошном, як можна тонше. Змащуємо маслом і присипаємо сухарями.
Викладаємо начинку у вигляді смужок, на невеликій відстані одна від іншої. Це робиться, щоб уникнути розтріскування шруделя.
Згортаємо рулет і перекладаємо його на деко, змащене маслом, а краще простеленний промасленим пекарської папером.
Випікаємо в духовій шафі при середньо-слабкою температурі протягом 40-60 хвилин. Готовність визначаємо візуально. У процесі випікання 3 рази змащуємо штрудель розтопленим вершковим маслом.
Подаємо штрудель з пломбіром і кави. Можна також подати шоколадний сироп. Як бачите, приготування штруделя з яблуками - це досить довгий і не дуже простий процес.
Тісто готуємо як у попередньому рецепті.
Інгредієнти для начинки:
сир - 500 г;
яблука кисло-солодкі - 500 г;
натурально вершкове масло - 50 г;
цукрова пудра - 100 г;
сіль - 1 щіпка;
яйце куряче - 2 шт.;
вершки молочні натуральні - 50-80 мл;
промитий ізюм - 100 г;
рубані горіхи (краще фундук) - 2 ст. ложки.
Приготування
Розкачуємо підготовлене прослоенное тісто в тонкий корж, змащуємо маслом, трохи присипаємо сухарями і викладаємо начинку у вигляді смужок на невеликій відстані одна від іншої.
Згортаємо рулет, викладаємо його на змащений маслом деко. Можна простелити його пекарської папером. Випікаємо штрудель протягом 40-60 хвилин в духовій шафі при середньо-слабкою температурі.
Можете також спробувати спекти штрудель з вишнями або з м'ясом . Треба думати, така випічка чудово порадує ваших гостей і домашніх. Особливо вдало десертні штруделі вписуються в недільний і святкове меню.Однак штрудель з яблуками має досить високу калорійність, тому не варто ласувати цим блюдом дуже часто.
Як приготувати штрудель з яблуками?
Класичний традиційний підхід до приготування будь-якого страви завжди видається найбільш вдалим, тому спочатку готуємо віденський штрудель з яблуками, корицею і родзинками (Apfelstrudel).
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Просеем борошно у велику миску, зробимо поглиблення в гірці, додамо щіпку солі, яйця, ром і лимонний сік. Ретельно перемішати. Руки змащуємо рослинним маслом і, підливаючи воду, вимішуємо тісто. Тісто має вийти не пристающее до рук, еластичне і м'яке. Розділимо його на 8 шматочків. Розтопимо вершкове масло, кожен шматочок тіста примнем рукою (в товстий корж) і змастимо розтопленим маслом. Тепер з'єднаємо по 2 коржі, поклавши одну на іншу, переклавши їх на плоску тарілку, накриємо харчовою плівкою і помістимо в холодильник на 2 години.
Робимо начинку. Яблука очистимо від шкірки і насіння, наріжемо невеликими плоскими брусочками або кубиками, змішаємо з промитим ізюмом, присиплем цукром, змішаним з корицею і панірувальними сухарями.
Після закінчення 2-х годин дістаємо тісто з холодильника. Знову змащуємо коржі маслом і знову покладемо одну на іншу. Вийшло 2.
Тепер розгортаємо кожен коржик по черзі на столі, присипаному борошном, як можна тонше. Змащуємо маслом і присипаємо сухарями.
Викладаємо начинку у вигляді смужок, на невеликій відстані одна від іншої. Це робиться, щоб уникнути розтріскування шруделя.
Згортаємо рулет і перекладаємо його на деко, змащене маслом, а краще простеленний промасленим пекарської папером.
Випікаємо в духовій шафі при середньо-слабкою температурі протягом 40-60 хвилин. Готовність визначаємо візуально. У процесі випікання 3 рази змащуємо штрудель розтопленим вершковим маслом.
Подаємо штрудель з пломбіром і кави. Можна також подати шоколадний сироп. Як бачите, приготування штруделя з яблуками - це досить довгий і не дуже простий процес.
Штрудель з сиром і яблуками
Тісто готуємо як у попередньому рецепті.
Інгредієнти для начинки:
Приготування
Розкачуємо підготовлене прослоенное тісто в тонкий корж, змащуємо маслом, трохи присипаємо сухарями і викладаємо начинку у вигляді смужок на невеликій відстані одна від іншої.
Згортаємо рулет, викладаємо його на змащений маслом деко. Можна простелити його пекарської папером. Випікаємо штрудель протягом 40-60 хвилин в духовій шафі при середньо-слабкою температурі.
Можете також спробувати спекти штрудель з вишнями або з м'ясом . Треба думати, така випічка чудово порадує ваших гостей і домашніх. Особливо вдало десертні штруделі вписуються в недільний і святкове меню.Однак штрудель з яблуками має досить високу калорійність, тому не варто ласувати цим блюдом дуже часто.
Рекомендуємо добрі рецепти
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Штрудель з полуницею
Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,
Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити