Пиріг з лаваша
Лаваш - це той же хліб. Його можна просто є з чим-то, а можна використовувати у приготуванні інших страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачних пирогів з лаваша.
Пиріг з лаваша з сиром
Інгредієнти:
лаваш тонкий - 2 шт.;
сир твердий - 250 г;
кефір - 250 мл;
яйця - 2 шт.;
зелень - за смаком.
Приготування
Сир тремо на тертці, подрібнюємо зелень. Змішуємо домашній кефір з яйцями. І 2/3 отриманої суміші з'єднуємо з сиром і зеленню. Листи лаваша змащуємо кефірної масою. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо перший лист таким чином, щоб звисали краю, потім на нього укладаємо другий лист і половину сирної начинки. Краї верхнього листа лаваша піднімаємо вгору і як би закутуємо ними начинку. Потім викладаємо інший сир з зеленню і покриваємо її краями нижнього листа лаваша. Завдяки такій викладення лаваш не висохне у процесі випічки і не буде розвалюватися. Пиріг з лаваша випікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці
Інгредієнти:
тонкий лаваш - 3 аркуша;
цибуля - 2 шт.;
фарш - 300 г;
сіль, спеції, зелень - за смаком;
яйця - 3 шт.;
кетчуп - 1 ст. ложка;
майонез - 4 ст. ложки.
Приготування
Подрібнюємо цибулю, солимо його і перетираємо, поки він не пустить сік. Додаємо фарш, перемішуємо, за смаком солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень. На лист лаваша викладаємо шар фаршу і розрівнюємо. Згортаємо рулет і укладаємо його в змащену маслом каструлю мультиварки. Точно так само робимо з іншими двома листами лаваша, укладаючи їх в каструлю равликом. Для заливки змішуємо яйця з кетчупом і майонезом за смаком додаємо спеції. Заливаємо пиріг з лаваша з фаршем отриманою масою і в режимі «Випічка» готуємо 55 хвилин.
Пиріг з лаваша з капустою
Інгредієнти:
лаваш тонкий - 3 аркуша;
квашена капуста - 500 г;
яйця - 4 шт.;
молоко - 1 стакан;
рослинна олія для смаження;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
З капусти зливаємо сік. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо капусту і обсмажуємо до золотистого кольору. В кінці додаємо за смаком перець і сіль. Для заливки змішуємо яйця, вливаємо молоко, додаємо сіль за смаком. На лист, змащений олією викладаємо 1 шар лаваша так, щоб краї звисали з бортів.
Викладаємо 1/3 начинки. Другий лист лавашу ділимо на кілька частин і кожну з них макаємо в заливку, а потім викладаємо на начинку. Потім знову повторюємо: начинка і лаваш. І, нарешті, викладаємо останню капусту і вкриваємо її кінцями лаваша, який звисав з бортиків. Заливаємо пиріг рештою молочно-яєчною сумішшю і відправляємо в духовку. Випікаємо При 200 градусах 15 хвилин.
Солодкий пиріг з лаваша
Інгредієнти:
тонкий вірменський лаваш - 3 аркуша;
варення - 150 г;
яйця - 3 шт.;
йогурт - 375 р.
Приготування
Форму для випічки вистилаємо папером для випічки, а потім поміщаємо лист лаваша. Білки яєць збиваємо в міцну піну і, продовжуючи збивати, додаємо по ложці варення. Частина отриманої маси викладаємо на лаваш у форму. Жовтки змішуємо з йогуртом. Лаваш рвемо на шматочки і занурюємо їх у йогуртову масу. Викладаємо їх на крем. Потім розміщуємо решті крем і точно так же викладаємо лаваш, змащуючи верх решті сумішшю. При температурі 220 градусів випікаємо 20 хвилин.
Пиріг з лаваша з сиром, сиром і зеленню
Інгредієнти:
тонкий лаваш - 1 упаковка;
молоко - 200 мл;
сметана - 400 мл;
сир - 400 г;
вершкове масло - 50 г;
твердий сир - 350 г;
яйця - 2 шт.;
сіль, чорний мелений перець, італійські трави, зелень - за смаком.
Приготування
Лаваш ріжемо на аркуші розміром з форму, в якій будемо випікати пиріг. Сметану збиваємо з молоком, яйцями та спеціями. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо в форму. Лист лаваша занурюємо в заливку і укладаємо в форму, зверху посипаємо тертим сиром, наступний лист лавашу так само макаємо в молочну масу, але на нього викладаємо сир із подрібненою зеленню. Точно так же викладаємо всі інгредієнти, чергуючи шари начинки. Верхнім шаром має бути тертий сир. Поливаємо пиріг залишилася заливкою і при температурі 180 градусів і випікаємо 20 хвилин до утворення апетитною рум'яною кірочки.
Пиріг з лаваша з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир тремо на тертці, подрібнюємо зелень. Змішуємо домашній кефір з яйцями. І 2/3 отриманої суміші з'єднуємо з сиром і зеленню. Листи лаваша змащуємо кефірної масою. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо перший лист таким чином, щоб звисали краю, потім на нього укладаємо другий лист і половину сирної начинки. Краї верхнього листа лаваша піднімаємо вгору і як би закутуємо ними начинку. Потім викладаємо інший сир з зеленню і покриваємо її краями нижнього листа лаваша. Завдяки такій викладення лаваш не висохне у процесі випічки і не буде розвалюватися. Пиріг з лаваша випікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю, солимо його і перетираємо, поки він не пустить сік. Додаємо фарш, перемішуємо, за смаком солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень. На лист лаваша викладаємо шар фаршу і розрівнюємо. Згортаємо рулет і укладаємо його в змащену маслом каструлю мультиварки. Точно так само робимо з іншими двома листами лаваша, укладаючи їх в каструлю равликом. Для заливки змішуємо яйця з кетчупом і майонезом за смаком додаємо спеції. Заливаємо пиріг з лаваша з фаршем отриманою масою і в режимі «Випічка» готуємо 55 хвилин.
Пиріг з лаваша з капустою
Інгредієнти:
Приготування
З капусти зливаємо сік. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо капусту і обсмажуємо до золотистого кольору. В кінці додаємо за смаком перець і сіль. Для заливки змішуємо яйця, вливаємо молоко, додаємо сіль за смаком. На лист, змащений олією викладаємо 1 шар лаваша так, щоб краї звисали з бортів.
Викладаємо 1/3 начинки. Другий лист лавашу ділимо на кілька частин і кожну з них макаємо в заливку, а потім викладаємо на начинку. Потім знову повторюємо: начинка і лаваш. І, нарешті, викладаємо останню капусту і вкриваємо її кінцями лаваша, який звисав з бортиків. Заливаємо пиріг рештою молочно-яєчною сумішшю і відправляємо в духовку. Випікаємо При 200 градусах 15 хвилин.
Солодкий пиріг з лаваша
Інгредієнти:
Приготування
Форму для випічки вистилаємо папером для випічки, а потім поміщаємо лист лаваша. Білки яєць збиваємо в міцну піну і, продовжуючи збивати, додаємо по ложці варення. Частина отриманої маси викладаємо на лаваш у форму. Жовтки змішуємо з йогуртом. Лаваш рвемо на шматочки і занурюємо їх у йогуртову масу. Викладаємо їх на крем. Потім розміщуємо решті крем і точно так же викладаємо лаваш, змащуючи верх решті сумішшю. При температурі 220 градусів випікаємо 20 хвилин.
Пиріг з лаваша з сиром, сиром і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Лаваш ріжемо на аркуші розміром з форму, в якій будемо випікати пиріг. Сметану збиваємо з молоком, яйцями та спеціями. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо в форму. Лист лаваша занурюємо в заливку і укладаємо в форму, зверху посипаємо тертим сиром, наступний лист лавашу так само макаємо в молочну масу, але на нього викладаємо сир із подрібненою зеленню. Точно так же викладаємо всі інгредієнти, чергуючи шари начинки. Верхнім шаром має бути тертий сир. Поливаємо пиріг залишилася заливкою і при температурі 180 градусів і випікаємо 20 хвилин до утворення апетитною рум'яною кірочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
Закуски з лаваша - рецепти
Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать
Лаваш з куркою
Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо