Лаваш - це той же хліб. Його можна просто є з чим-то, а можна використовувати у приготуванні інших страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачних пирогів з лаваша.
Пиріг з лаваша з сиром
Інгредієнти: лаваш тонкий - 2 шт.; сир твердий - 250 г; кефір - 250 мл; яйця - 2 шт.; зелень - за смаком. Приготування Сир тремо на тертці, подрібнюємо зелень. Змішуємо домашній кефір з яйцями. І 2/3 отриманої суміші з'єднуємо з сиром і зеленню. Листи лаваша змащуємо кефірної масою. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо перший лист таким чином, щоб звисали краю, потім на нього укладаємо другий лист і половину сирної начинки. Краї верхнього листа лаваша піднімаємо вгору і як би закутуємо ними начинку. Потім викладаємо інший сир з зеленню і покриваємо її краями нижнього листа лаваша. Завдяки такій викладення лаваш не висохне у процесі випічки і не буде розвалюватися. Пиріг з лаваша випікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: тонкий лаваш - 3 аркуша; цибуля - 2 шт.; фарш - 300 г; сіль, спеції, зелень - за смаком; яйця - 3 шт.; кетчуп - 1 ст. ложка; майонез - 4 ст. ложки. Приготування Подрібнюємо цибулю, солимо його і перетираємо, поки він не пустить сік. Додаємо фарш, перемішуємо, за смаком солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень. На лист лаваша викладаємо шар фаршу і розрівнюємо. Згортаємо рулет і укладаємо його в змащену маслом каструлю мультиварки. Точно так само робимо з іншими двома листами лаваша, укладаючи їх в каструлю равликом. Для заливки змішуємо яйця з кетчупом і майонезом за смаком додаємо спеції. Заливаємо пиріг з лаваша з фаршем отриманою масою і в режимі «Випічка» готуємо 55 хвилин.
Пиріг з лаваша з капустою
Інгредієнти: лаваш тонкий - 3 аркуша; квашена капуста - 500 г; яйця - 4 шт.; молоко - 1 стакан; рослинна олія для смаження; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування З капусти зливаємо сік. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо капусту і обсмажуємо до золотистого кольору. В кінці додаємо за смаком перець і сіль. Для заливки змішуємо яйця, вливаємо молоко, додаємо сіль за смаком. На лист, змащений олією викладаємо 1 шар лаваша так, щоб краї звисали з бортів.
Викладаємо 1/3 начинки. Другий лист лавашу ділимо на кілька частин і кожну з них макаємо в заливку, а потім викладаємо на начинку. Потім знову повторюємо: начинка і лаваш. І, нарешті, викладаємо останню капусту і вкриваємо її кінцями лаваша, який звисав з бортиків. Заливаємо пиріг рештою молочно-яєчною сумішшю і відправляємо в духовку. Випікаємо При 200 градусах 15 хвилин.
Солодкий пиріг з лаваша
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш - 3 аркуша; варення - 150 г; яйця - 3 шт.; йогурт - 375 р. Приготування Форму для випічки вистилаємо папером для випічки, а потім поміщаємо лист лаваша. Білки яєць збиваємо в міцну піну і, продовжуючи збивати, додаємо по ложці варення. Частина отриманої маси викладаємо на лаваш у форму. Жовтки змішуємо з йогуртом. Лаваш рвемо на шматочки і занурюємо їх у йогуртову масу. Викладаємо їх на крем. Потім розміщуємо решті крем і точно так же викладаємо лаваш, змащуючи верх решті сумішшю. При температурі 220 градусів випікаємо 20 хвилин.
Пиріг з лаваша з сиром, сиром і зеленню
Інгредієнти: тонкий лаваш - 1 упаковка; молоко - 200 мл; сметана - 400 мл; сир - 400 г; вершкове масло - 50 г; твердий сир - 350 г; яйця - 2 шт.; сіль, чорний мелений перець, італійські трави, зелень - за смаком. Приготування Лаваш ріжемо на аркуші розміром з форму, в якій будемо випікати пиріг. Сметану збиваємо з молоком, яйцями та спеціями. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо в форму. Лист лаваша занурюємо в заливку і укладаємо в форму, зверху посипаємо тертим сиром, наступний лист лавашу так само макаємо в молочну масу, але на нього викладаємо сир із подрібненою зеленню. Точно так же викладаємо всі інгредієнти, чергуючи шари начинки. Верхнім шаром має бути тертий сир. Поливаємо пиріг залишилася заливкою і при температурі 180 градусів і випікаємо 20 хвилин до утворення апетитною рум'яною кірочки.