Вернуться назад Распечатать

Пиріг з лаваша

Пиріг з лаваша
Лаваш - це той же хліб. Його можна просто є з чим-то, а можна використовувати у приготуванні інших страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачних пирогів з лаваша.
Пиріг з лаваша з сиром
Інгредієнти:

  • лаваш тонкий - 2 шт.;

  • сир твердий - 250 г;

  • кефір - 250 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Сир тремо на тертці, подрібнюємо зелень. Змішуємо домашній кефір з яйцями. І 2/3 отриманої суміші з'єднуємо з сиром і зеленню. Листи лаваша змащуємо кефірної масою. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо перший лист таким чином, щоб звисали краю, потім на нього укладаємо другий лист і половину сирної начинки. Краї верхнього листа лаваша піднімаємо вгору і як би закутуємо ними начинку. Потім викладаємо інший сир з зеленню і покриваємо її краями нижнього листа лаваша. Завдяки такій викладення лаваш не висохне у процесі випічки і не буде розвалюватися. Пиріг з лаваша випікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
    Пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці
    Інгредієнти:

  • тонкий лаваш - 3 аркуша;

  • цибуля - 2 шт.;

  • фарш - 300 г;

  • сіль, спеції, зелень - за смаком;

  • яйця - 3 шт.;

  • кетчуп - 1 ст. ложка;

  • майонез - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулю, солимо його і перетираємо, поки він не пустить сік. Додаємо фарш, перемішуємо, за смаком солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень. На лист лаваша викладаємо шар фаршу і розрівнюємо. Згортаємо рулет і укладаємо його в змащену маслом каструлю мультиварки. Точно так само робимо з іншими двома листами лаваша, укладаючи їх в каструлю равликом. Для заливки змішуємо яйця з кетчупом і майонезом за смаком додаємо спеції. Заливаємо пиріг з лаваша з фаршем отриманою масою і в режимі «Випічка» готуємо 55 хвилин.
    Пиріг з лаваша з капустою
    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий - 3 аркуша;

  • квашена капуста - 500 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • молоко - 1 стакан;

  • рослинна олія для смаження;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    З капусти зливаємо сік. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо капусту і обсмажуємо до золотистого кольору. В кінці додаємо за смаком перець і сіль. Для заливки змішуємо яйця, вливаємо молоко, додаємо сіль за смаком. На лист, змащений олією викладаємо 1 шар лаваша так, щоб краї звисали з бортів.
    Викладаємо 1/3 начинки. Другий лист лавашу ділимо на кілька частин і кожну з них макаємо в заливку, а потім викладаємо на начинку. Потім знову повторюємо: начинка і лаваш. І, нарешті, викладаємо останню капусту і вкриваємо її кінцями лаваша, який звисав з бортиків. Заливаємо пиріг рештою молочно-яєчною сумішшю і відправляємо в духовку. Випікаємо При 200 градусах 15 хвилин.
    Солодкий пиріг з лаваша
    Інгредієнти:

  • тонкий вірменський лаваш - 3 аркуша;

  • варення - 150 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • йогурт - 375 р.


  • Приготування
    Форму для випічки вистилаємо папером для випічки, а потім поміщаємо лист лаваша. Білки яєць збиваємо в міцну піну і, продовжуючи збивати, додаємо по ложці варення. Частина отриманої маси викладаємо на лаваш у форму. Жовтки змішуємо з йогуртом. Лаваш рвемо на шматочки і занурюємо їх у йогуртову масу. Викладаємо їх на крем. Потім розміщуємо решті крем і точно так же викладаємо лаваш, змащуючи верх решті сумішшю. При температурі 220 градусів випікаємо 20 хвилин.
    Пиріг з лаваша з сиром, сиром і зеленню
    Інгредієнти:

  • тонкий лаваш - 1 упаковка;

  • молоко - 200 мл;

  • сметана - 400 мл;

  • сир - 400 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • твердий сир - 350 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, чорний мелений перець, італійські трави, зелень - за смаком.


  • Пиріг з лаваша
    Приготування
    Лаваш ріжемо на аркуші розміром з форму, в якій будемо випікати пиріг. Сметану збиваємо з молоком, яйцями та спеціями. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо в форму. Лист лаваша занурюємо в заливку і укладаємо в форму, зверху посипаємо тертим сиром, наступний лист лавашу так само макаємо в молочну масу, але на нього викладаємо сир із подрібненою зеленню. Точно так же викладаємо всі інгредієнти, чергуючи шари начинки. Верхнім шаром має бути тертий сир. Поливаємо пиріг залишилася заливкою і при температурі 180 градусів і випікаємо 20 хвилин до утворення апетитною рум'яною кірочки.