Закуски з лаваша - рецепти
Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з лаваша можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать прекрасною альтернативою звичним бутербродів. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів закусок з лаваша.
Закуска з лаваша з начинкою
Інгредієнти:
тонкий лаваш - 3 аркуша;
сир плавлений з шинкою - 400 г;
печериці - 400 г;
цибуля-порей - 1 шт.;
кріп - 30 г;
рослинна олія для смаження;
сіль, перець.
Приготування
Білу частину цибулі-порею і печериці нарізаємо кубиками. На рослинному маслі спочатку пасеруємо цибулю, потім додаємо гриби. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо хвилин 15. Лист лаваша намазуємо сиром з шинкою (1/3 частина) і посипаємо половиною кропу. Зверху кладемо другий лист лавашу, знову наносимо шар сиру, а зверху гриби з цибулею. Накриваємо третім листом лаваша, наносимо залишився сир і посипаємо кропом. Звертаємо тугий рулет, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник години на 3. Потім рулет нарізаємо порційними шматочками, закуски для фуршету з лаваша готова!
Закуска з лаваша з сьомгою
Інгредієнти:
слабосолона сьомга - 200 г;
тонкий лаваш - 1 аркуш;
вершковий сир - 200 г;
кріп - 1 пучок.
Приготування
Кріп миємо, обсушуємо, а потім подрібнюємо. З'єднуємо його з вершковим сиром і гарненько перемішуємо. Отриманої сирною масою змащуємо половину лаваша і накриваємо другою половиною. Нарізаємо Тонкими пластами сьомгу і викладаємо її на лаваш зверху. Згортаємо рулет і нарізаємо його порційними шматочками.
Закуска з вірменського лаваша з куркою
Інгредієнти:
тонкий лаваш - 3 аркуша;
куряче філе - 400 г;
плавлений сир - 300 г;
майонез - 2 ст. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Відварюємо куряче філе , подрібнюємо його, додаємо плавлений сир, майонез і добре перемішуємо. Отриманою масою змащуємо листи лаваша, згортаємо рулет і залишаємо його на півгодини просочуватися. Нарізаємо його скибочками по 2 см шириною і обсмажуємо на розігрітій олії до утворення рум'яної скоринки. Гаряча закуска з лаваша готова!
Фуршетні закуски в лаваші
Інгредієнти:
вірменський лаваш - 1 шт.;
сьомга слабосолона - 150 г;
шинка - 150 г;
сир плавлений - 150 г;
огірки солоні - 2 шт.;
подрібнена зелень кропу - 1 ст. ложка.
Приготування
Солоні огірки і шинку нарізаємо соломкою. Лаваш змащуємо шаром плавленого сиру і посипаємо подрібненою зеленню кропу. На половину лаваша викладаємо шинку і огірки, згортаємо цю частину в рулет. Тонкими скибочками нарізаємо сьомгу і викладаємо її на лаваш, залишаючи близько 10 см від краю. Згортаємо рулет. Прибираємо його в холодильник на 1 годину, а потім дістаємо і нарізаємо скибочками.
Гаряча закуска з лаваша
Інгредієнти:
вірменський лаваш - 6 аркушів;
курячі шлуночки 200 г;
курячі сердечка - 200 г;
твердий сир - 150 г;
яйця - 2 шт.;
цибуля зелена;
кріп;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Курячі шлуночки і сердечка відварюємо до готовності, а потім подрібнюємо в блендері. Дрібно кришимо зелений лук і кріп. Сир тремо на дрібній тертці. В яйцях відокремлюємо білки від жовтків. З'єднуємо подрібнені сердечка з шлуночками, зелень, сир, жовтки. Солимо, перчимо до смаку і гарненько перемішуємо. Листи лаваша ріжемо трикутниками.
На широку частину кладемо трохи начинки і звертаємо рулетик. Кінці змащуємо білком. Обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Потім рулетики викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Подавати їх можна зі сметаною.
Закуска з лаваша з начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Білу частину цибулі-порею і печериці нарізаємо кубиками. На рослинному маслі спочатку пасеруємо цибулю, потім додаємо гриби. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо хвилин 15. Лист лаваша намазуємо сиром з шинкою (1/3 частина) і посипаємо половиною кропу. Зверху кладемо другий лист лавашу, знову наносимо шар сиру, а зверху гриби з цибулею. Накриваємо третім листом лаваша, наносимо залишився сир і посипаємо кропом. Звертаємо тугий рулет, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник години на 3. Потім рулет нарізаємо порційними шматочками, закуски для фуршету з лаваша готова!
Закуска з лаваша з сьомгою
Інгредієнти:
Приготування
Кріп миємо, обсушуємо, а потім подрібнюємо. З'єднуємо його з вершковим сиром і гарненько перемішуємо. Отриманої сирною масою змащуємо половину лаваша і накриваємо другою половиною. Нарізаємо Тонкими пластами сьомгу і викладаємо її на лаваш зверху. Згортаємо рулет і нарізаємо його порційними шматочками.
Закуска з вірменського лаваша з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо куряче філе , подрібнюємо його, додаємо плавлений сир, майонез і добре перемішуємо. Отриманою масою змащуємо листи лаваша, згортаємо рулет і залишаємо його на півгодини просочуватися. Нарізаємо його скибочками по 2 см шириною і обсмажуємо на розігрітій олії до утворення рум'яної скоринки. Гаряча закуска з лаваша готова!
Фуршетні закуски в лаваші
Інгредієнти:
Приготування
Солоні огірки і шинку нарізаємо соломкою. Лаваш змащуємо шаром плавленого сиру і посипаємо подрібненою зеленню кропу. На половину лаваша викладаємо шинку і огірки, згортаємо цю частину в рулет. Тонкими скибочками нарізаємо сьомгу і викладаємо її на лаваш, залишаючи близько 10 см від краю. Згортаємо рулет. Прибираємо його в холодильник на 1 годину, а потім дістаємо і нарізаємо скибочками.
Гаряча закуска з лаваша
Інгредієнти:
Приготування
Курячі шлуночки і сердечка відварюємо до готовності, а потім подрібнюємо в блендері. Дрібно кришимо зелений лук і кріп. Сир тремо на дрібній тертці. В яйцях відокремлюємо білки від жовтків. З'єднуємо подрібнені сердечка з шлуночками, зелень, сир, жовтки. Солимо, перчимо до смаку і гарненько перемішуємо. Листи лаваша ріжемо трикутниками.
На широку частину кладемо трохи начинки і звертаємо рулетик. Кінці змащуємо білком. Обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Потім рулетики викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Подавати їх можна зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
Рулет з лаваша з грибами
Рулет з лаваша з грибами - чудова ситна закуска на святковий стіл. Давайте детально розглянемо, як зробити такі рулетики з додаванням курячого філе,
Лаваш з куркою
Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати